+371 6736 5555

Vācieši sākuši bažīties par nekustamo īpašumu drošību Latvijā; saskata palielinātus riskus

  • Pēdējo gadu militārās aktivitātes Eiropā ietekmējušas arī Latvijas nekustamo īpašumu tirgu. Uzņēmuma "Arco Real Estate" valdes loceklis Māris Laukalējs intervijā portālam Jauns.lv norādīja, ka daļa ārvalstu pilsoņu, kas lūkojas uz Latvijas nekustamo īpašumu tirgu, redz to kā riskantāku vietu, salīdzinot ar laiku pirms dažiem gadiem.


Runājot par starptautisko notikumu ietekmi uz mūsu nekustamo īpašumu tirgu, Laukalējs skaidroja, ka tie ievērojami ietekmē tos cilvēkus, kas iegādājas nekustamo īpašumu Latvijā, bet nedzīvo šeit visu laiku.

 

Visvairāk tas skar Rīgas centru un Jūrmalu

 

“Mums ir šāds segments, bet tas vairāk skar Rīgas centru un, protams, Jūrmalu.

 

Mēs redzam, ka pēdējos trīs gados saistībā ar situāciju, kas notiek pasaulē, it īpaši Eiropā, ir kritums tieši dārgajā segmentā, ko visvairāk iegādājas citu valstu pilsoņi.”

 

Darījumu skaits gājis mazumā

 

Pēdējo gadu starptautiskie notikumi izteikti ietekmējuši salīdzinoši dārgo nekustamo īpašumu tirdzniecību Rīgas centrā un Jūrmalā. “Pēdējos trīs gados darījumu skaits stipri gājis mazumā,” speciālists teica.

 

Latvija skaitās mazliet riskantāka vieta

 

“Tie nav tikai Krievijas pilsoņi, kas lielākoties šos īpašumus iegādājās, tie ir arī Izraēlas, Vācijas un daudz dažādu valstu pilsoņi, kas šeit iegādājās īpašumus.

 

Bet, iespējams, dažādu politisku faktoru ietekmē [patlaban] šī skaitās mazliet riskantāka vieta, nekā tas bija pirms trīs vai četriem gadiem.”

Vai arī vācieši un citu Rietumeiropas valstu pārstāvji par Latviju domā kā par riskantāku vietu? “Jā, it īpaši viņi.”

 

Vāciešu bažas ir lielākas

 

“Tiem, kam jau ir saknes vai saistība ar Latviju, ir mazāk domu par mūsu valsti kā par nedrošāku vietu.

 

Ir salīdzinoši daudz Izraēlas pilsoņu, kas iegādājas īpašumus Jūrmalā, bet viņiem Latvija jau ir vairāk vai mazāk zināma.

 

Viņu bažas nav tik lielas, kādas ir Vācijas pilsoņiem, kuriem, paskatoties kartē, liekas, ka te viss ir blakus [patlaban bīstamām zonām].”

 

Izraēlieši Latvijā jūtas salīdzinoši droši

 

Kā mūsu nekustamo īpašumu tirgu ietekmē Izraēlas-palestīniešu konflikta saasinājums? Vai izraēlieši, kas iepriekš diezgan lielā skaitā iegādājās īpašumus Latvijā, tagad ir kļuvuši piesardzīgāki darījumos ar Latviju?

 

“Es domāju, ka nē. Man šķiet, ka varbūt ir tieši otrādi.

 

Daļa jau pazīst Latviju

 

Pēdējos gados tiešām bija diezgan liels skaits Izraēlas pilsoņu, kas Jūrmalā iegādājās īpašumus. 

 

Bet varbūt tieši šajā [Izraēlas-palestīniešu konflikta saasinājuma] situācijā vismaz tie, kam jau ir bijušas kaut kādas saites vai saknes ar šo pusi, iespējams, īpašumus [Latvijā] iegādāsies vairāk kā drošības, rezerves vietu.”

 

Var secināt – ja Izraēlā notiek dažādas militārās aktivitātes, tad tās pilsoņi šeit, Latvijā, jūtas nosacīti drošāk, nekustamā īpašuma tirgus eksperts sacīja.

 

Avots: Jauns.lv


20.02.2024.

Jaunākie piedāvājumi

Lasīt vairāk >
Pārdod māju
5 ist., 3 st., 482 m2
Jūrmala, Bulduri
2 400 000 EUR
Lasīt vairāk >
Pārdod dzīvokli
3 ist., 2 no 5 st., 108 m2
Rīga, Centrs
258 240 EUR
Lasīt vairāk >
Pārdod dzīvokli
2 ist., 1 no 5 st., 21 m2
Rīga, Mežaparks
30 150 EUR
Lasīt vairāk >
Pārdod dzīvokli
1 ist., 1 no 5 st., 16 m2
Rīga, Mežaparks
24 000 EUR
X

Nesen apskatītie objekti

&laqo; »
X

Pārdot vai iznomāt objektu