+371 6736 5555

Tirgus pārskats: Sērijveida dzīvokļi Rīgā un tās apkārtnē 2024. gada martā

  • 2024. gada martā Rīgas mikrorajonos sērijveida dzīvokļu cenās konstatētas minimālas izmaiņas – mēneša laikā sērijveida dzīvokļu vidējā cena palielinājās par 0,1 %. Sērijveida dzīvokļu vidējā cena pieauga līdz 850 EUR/m². 2024. gada pirmajā ceturksnī cenas kopumā saglabāja savu stabilitāti.


2024. gada sākumā sērijveida dzīvokļu cenu lejupslīde apstājās. Februārī un martā konstatētas nelielas pozitīvas cenu svārstības, tomēr kopumā šogad cenas vērtējamas kā stabilas. Lielākajā daļā no Rīgas mikrorajoniem jau otro mēnesi pēc kārtas dzīvokļu cenas nedaudz palielinās.

 

Dzīvokļu piedāvājumu skaits Rīgas lielākajos mikrorajonos šī gada pirmajos mēnešos palielinājās. Martā bija vērojams izteikts piedāvājumu skaita palielinājums. Piedāvājuma līmenis bija augstāks nekā pērn šajā periodā – martā tas gandrīz sasniedza 2000 atzīmi. Tādējādi Rīgas lielākajos mikrorajonos piedāvājuma līmenis bija par 27 % augstāks nekā pirms gada.

 

Rīgas lielākajos mikrorajonos kopš 2024. gada sākuma dzīvokļu cenas gan pazeminājās, gan palielinājās. Tomēr cenu izmaiņas pirmajā ceturksnī bija nelielas un nepārsniedza 0,6 %. Lielākais cenu samazinājums kopš pagājušā gada sākuma Rīgas mikrorajonos novērots Vecmīlgrāvī (-0,4 %). Savukārt Imantā šogad konstatēts vislielākais cenu pieaugums (+0,6 %). Ziepniekkalnā un Pļavniekos pirmajā ceturksnī cenu izmaiņas netika konstatētas.

 

Martā sērijveida dzīvokļu vidējā cena pakāpās līdz 850 EUR/m². Cenas bija par vidēji 48 % zemākas nekā 2007. gada 1. jūlijā, kad neremontēta sērijveida dzīvokļa vidējā cena sasniedza visu laiku augstāko atzīmi – 1 620 EUR/m².

 

Martā dzīvokļu cenās tika konstatētas izmaiņas. Sērijveida dzīvokļu viena kvadrātmetra vidējā cena palielinājās divistabu (+0,1 %) un trīsistabu (+0,4 %) dzīvokļiem. Turpretī vienistabas un četristabu dzīvokļu viena kvadrātmetra vidējā cena martā saglabājās bez izmaiņām.

 

Salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, martā dzīvokļu piedāvājums Rīgā palielinājās par 14 %. Piedāvājumu skaits “ARCO REAL ESTATE” analizētajos Rīgas lielākajos mikrorajonos pieauga par 16 %. Salīdzinot ar 2023. gada martu, dzīvokļu piedāvājums kopumā bija lielāks: kopējais dzīvokļu piedāvājumu skaits bija lielāks par 31 %, bet lielāko mikrorajonu dzīvokļu piedāvājums bija lielāks par 27 % nekā pirms gada.

 

Apkopojot dzīvokļu piedāvājumu skaitu Rīgas mikrorajonos, var secināt, ka vislielākais piedāvājumu skaits martā bija Purvciemā, savukārt vismazākais – Bolderājā.

 

Pagājušajā mēnesī visos Rīgas lielākajos mikrorajonos dzīvokļu piedāvājumu skaits palielinājās. Visvairāk piedāvājumu skaits palielinājās Imantā (+37 %). Tajā pašā laikā vairākos cenu ziņā lētākajos mikrorajonos – Iļģuciemā, Ķengaragā un Vecmīlgrāvī – dzīvokļu piedāvājums martā palielinājās nedaudz, proti, 2-4 % robežās.

 

Martā, analizējot piedāvājuma skaitu proporcionāli mikrorajona lielumam, proti, pēc iedzīvotāju skaita, vislielākais piedāvājums konstatēts Mežciemā, turpretī Bolderājā piedāvājumu skaits bija proporcionāli vismazākais.

 

Martā Rīgas mikrorajonos sērijveida dzīvokļu cenās konstatētas minimālas izmaiņas. Rīgas lielākajos mikrorajonos lielākoties tika novērotas nelielas pozitīvas cenu svārstības. Būtiskākais cenu pieaugums novērots Juglā, Imantā un Zolitūdē, kur cenas mēneša laikā palielinājās par 0,3 %. Atsevišķos mikrorajonos – Pļavniekos un Ķengaragā – novērotas negatīvas cenu svārstības. Tāpat arī dažos mikrorajonos cenu izmaiņas martā nav novērotas vispār.

 

Salīdzinot ar 2024. gada sākumu, martā sērijveida dzīvokļu cenas saglabājās līdzīgas. Savukārt, salīdzinot ar 2023. gada sākumu, cenas bija zemākas par 7 %.

 

Sērijveida dzīvokļu augstākās cenas martā saglabājās Teikā, kur viena kvadrātmetra vidējā cena saglabājās 1 066 EUR/m². Viena kvadrātmetra zemākā vidējā cena martā bija Bolderājā – 647 EUR/m², kas martā nedaudz pieauga.

 

Martā visdārgākie dzīvokļi saglabājās 119. un 104. sērijas mājās, kurās cenas divistabu dzīvokļiem apmierinošā stāvoklī bija robežās no 51 000 līdz 55 000 eiro atkarībā no atrašanās vietas. Savukārt vislētākās bija lietuviešu projekta mājas, kur divistabu dzīvokļu cenu amplitūda bija no 29 000 līdz 41 000 eiro, un Hruščova laika mājas, kurās cenas divistabu dzīvokļiem bija robežās no 28 000 līdz 43 000 eiro atkarībā no mikrorajona.

 

Dzīvokļu tirgus Rīgas apkārtnē

 

Ogre

 

Martā sērijveida dzīvokļu cenas Ogrē saglabājās stabilas. Sērijveida dzīvokļu vidējā cena martā nemainījās – 832 EUR/m². No 2024. gada sākuma dzīvokļu cenas Ogrē martā samazinājās par 0,2 %.

 

Kauguri, Jūrmala

 

Kauguros martā sērijveida dzīvokļu cenas nemainījās – vidējā cena saglabājās 770 EUR/m². Kopš 2024. gada sākuma dzīvokļu cenas Kauguros palielinājās par 1 %.

 

Salaspils

 

Martā sērijveida dzīvokļu cenas Salaspilī palielinājās – par 0,4 % Dzīvokļu viena kvadrātmetra vidējā cena pieauga līdz 843 EUR/m². Martā sērijveida dzīvokļu cenas Salaspilī bija tādas pašas kā 2023. gada nogalē.

 

Jelgava

 

Jelgavā dzīvokļu cenas martā samazinājās par 0,2 %. Sērijveida dzīvokļu vidējā cena martā noslīdēja līdz 919 EUR/m². Kopš 2024. gada sākuma Jelgavā sērijveida dzīvokļu cenas martā bija augstākas par 1 %.


11.04.2024.

Jaunākie piedāvājumi

Lasīt vairāk >
Izīrē dzīvokli
2 ist., 7 no 7 st., 62 m2
Rīga, Centrs
1 000 EUR / mēn.
Lasīt vairāk >
Izīrē dzīvokli
5 ist., 6 no 6 st., 289 m2
Rīga, Klīversala
4 500 EUR / mēn.
Lasīt vairāk >
Izīrē dzīvokli
5 ist., 6 no 6 st., 289 m2
Rīga, Centrs
4 500 EUR / mēn.
Lasīt vairāk >
Izīrē dzīvokli
6 ist., 2 no 6 st., 170 m2
Rīga, Centrs
1 900 EUR / mēn.
X

Nesen apskatītie objekti

&laqo; »
X

Pārdot vai iznomāt objektu