+371 6736 5555

Tirgus pārskats: Sērijveida dzīvokļi 2024. gada aprīlī

  • 2024. gada aprīlī Rīgas mikrorajonos sērijveida dzīvokļu cenās nav konstatētas izmaiņas, mēneša laikā sērijveida dzīvokļu vidējā cena saglabājās nemainīga – 850 EUR/m². Arī salīdzinot ar 2024. gada sākumu, dzīvokļu cenas kopumā saglabājās nemainīgas.


2024. gada februārī sērijveida dzīvokļu cenu lejupslīde apstājās. Februārī un martā konstatētas nelielas pozitīvas cenu svārstības, tomēr kopumā šogad cenas vērtējamas kā stabilas. Rīgas lielākajos mikrorajonos pēdējā mēneša laikā bija novērojamas gan pozitīvas, gan negatīvas cenu svārstības.

 

Dzīvokļu piedāvājumu skaits Rīgas lielākajos mikrorajonos aprīlī strauji samazinājās pēc būtiskā kāpuma gada pirmajā ceturksnī. Tādējādi sērijveida dzīvokļu piedāvājums bija tikai nedaudz augstāks nekā pirms gada – par 4 %.

 

Rīgas lielākajos mikrorajonos kopš 2024. gada sākuma dzīvokļu cenas gan pazeminājās, gan palielinājās. Tomēr cenu izmaiņas gada pirmajos mēnešos bija nelielas un nepārsniedza 1 %. Lielākais cenu samazinājums kopš gada sākuma Rīgas mikrorajonos novērots Vecmīlgrāvī (-1 %). Savukārt Imantā šogad konstatēts vislielākais cenu pieaugums (+0,7 %). Ziepniekkalnā, Bolderājā, Iļģuciemā un Pļavniekos kopš gada sākuma cenu izmaiņas nav konstatētas.

 

Aprīlī sērijveida dzīvokļu vidējā cena saglabājās 850 EUR/m². Cenas bija par vidēji 48 % zemākas nekā 2007. gada 1. jūlijā, kad neremontēta sērijveida dzīvokļa vidējā cena sasniedza visu laiku augstāko atzīmi – 1 620 EUR/m².

 

Aprīlī dzīvokļu cenās tika konstatētas izmaiņas. Sērijveida dzīvokļu viena kvadrātmetra vidējā cena palielinājās trīsistabu (+0,2 %) un četristabu (+0,1 %) dzīvokļiem. Turpretī vienistabas un divistabu dzīvokļu viena kvadrātmetra vidējā cena aprīlī nedaudz pazeminājās.

 

Salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, aprīlī dzīvokļu piedāvājums Rīgā samazinājies par 6 %. Piedāvājumu skaits “ARCO REAL ESTATE” analizētajos Rīgas lielākajos mikrorajonos samazinājās par 7 %. Salīdzinot ar 2023. gada aprīli, dzīvokļu piedāvājums kopumā bija lielāks: kopējais dzīvokļu piedāvājumu skaits bija lielāks par 11 %, bet lielāko mikrorajonu dzīvokļu piedāvājums bija lielāks par 4 % nekā pirms gada.

 

Apkopojot dzīvokļu piedāvājumu skaitu Rīgas mikrorajonos, var secināt, ka vislielākais piedāvājumu skaits aprīlī bija Purvciemā, savukārt vismazākais – Bolderājā.

 

Pagājušajā mēnesī gandrīz visos Rīgas lielākajos mikrorajonos dzīvokļu piedāvājumu skaits samazinājās. Visvairāk piedāvājumu skaits samazinājās Imantā (-19 %). Tajā pašā laikā divos mikrorajonos – Iļģuciemā un Ziepniekkalnā – dzīvokļu piedāvājums aprīlī palielinājās.

 

Aprīlī, analizējot piedāvājuma skaitu proporcionāli mikrorajona lielumam, proti, pēc iedzīvotāju skaita, vislielākais piedāvājums konstatēts Āgenskalnā, turpretī Imantā piedāvājumu skaits proporcionāli bija vismazākais.

 

Aprīlī Rīgas mikrorajonos sērijveida dzīvokļu cenās konstatētas minimālas izmaiņas. Rīgas lielākajos mikrorajonos tika novērotas gan pozitīvas, gan negatīvas cenu svārstības. Būtiskākais cenu pieaugums novērots Zolitūdē, kur cenas mēneša laikā palielinājās par 0,5 %. Savukārt visvairāk aprīlī dzīvokļu cenas pazeminājās Vecmīlgrāvī – par 0,7%. Vairākos mikrorajonos cenu izmaiņas aprīlī nav novērotas vispār.

 

Salīdzinot ar 2024. gada sākumu, aprīlī sērijveida dzīvokļu cenas saglabājās līdzīgas. Savukārt, salīdzinot ar 2023. gada sākumu, cenas bija zemākas par 7 %.

 

Sērijveida dzīvokļu augstākās cenas aprīlī saglabājās Teikā, kur viena kvadrātmetra vidējā cena saglabājās 1 066 EUR/m². Viena kvadrātmetra zemākā vidējā cena aprīlī bija Bolderājā – 645 EUR/m², kas aprīlī nedaudz pazeminājās.

 

Aprīlī visdārgākie dzīvokļi saglabājās 119. un 104. sērijas mājās, kurās cenas divistabu dzīvokļiem apmierinošā stāvoklī bija robežās no 51 000 līdz 55 000 eiro atkarībā no atrašanās vietas. Savukārt vislētākās bija lietuviešu projekta mājas, kur divistabu dzīvokļu cenu amplitūda bija no 29 000 līdz 41 000 eiro, un Hruščova laika mājas, kurās cenas divistabu dzīvokļiem bija robežās no 27 000 līdz 43 000 eiro atkarībā no mikrorajona.

 

Dzīvokļu tirgus Rīgas apkārtnē

 

Ogre

 

Aprīlī sērijveida dzīvokļu cenas Ogrē aprīlī palielinājās par 0,7 %. Sērijveida dzīvokļu vidējā cena aprīlī – 838 EUR/m². No 2024. gada sākuma dzīvokļu cenas Ogrē aprīlī palielinājās par 0,4 %.

 

Kauguri, Jūrmala

 

Kauguros aprīlī sērijveida dzīvokļu cenas palielinājās – par 0,2 %. Sērijveida dzīvokļu vidējā cena sasniedza 772 EUR/m². Kopš 2024. gada sākuma dzīvokļu cenas Kauguros palielinājās par 1 %.

 

Salaspils

 

Aprīlī sērijveida dzīvokļu cenas Salaspilī palielinājās par 0,4 %. Dzīvokļu viena kvadrātmetra vidējā cena pieauga līdz 846 EUR/m². Aprīlī sērijveida dzīvokļu cenas Salaspilī bija par 0,4 % augstākas nekā gada sākumā.

 

Jelgava

 

Jelgavā dzīvokļu cenas aprīlī palielinājās par 0,7 %. Sērijveida dzīvokļu vidējā cena aprīlī pakāpās līdz 724 EUR/m². Kopš 2024. gada sākuma Jelgavā sērijveida dzīvokļu cenas aprīlī bija augstākas par 2 %.


13.05.2024.

Jaunākie piedāvājumi

Lasīt vairāk >
Izīrē biroju
3 no 5 st., 74 m2
Rīga, Vecrīga
650 EUR / mēn.
Lasīt vairāk >
Izīrē dzīvokli
5 ist., 4 no 5 st., 160 m2
Rīga, Vecrīga
1 150 EUR / mēn.
Lasīt vairāk >
Izīrē dzīvokli
2 ist., 1 no 9 st., 51 m2
Rīga, Pļavnieki
280 EUR / mēn.
Lasīt vairāk >
Pārdod māju
7 ist., 2 st., 479 m2
Stopiņu novads, Līči
287 000 EUR
X

Nesen apskatītie objekti

&laqo; »
X

Pārdot vai iznomāt objektu