+371 6736 5555

Rīgas mikrorajonu sērijveida dzīvokļu tirgus pārskats | Oktobris

  • 2022. gada oktobrī Rīgas mikrorajonos sērijveida dzīvokļu cenās notika vērā ņemamas izmaiņas – mēneša laikā sērijveida dzīvokļu vidējā cena pazeminājās par 2 %. Sērijveida dzīvokļu vidējā cena noslīdēja līdz 926 EUR/m². Tomēr, salīdzinot ar 2022. gada sākumu, dzīvokļu cenas oktobrī bija par 3 % augstākas.


Rīgas lielākajos mikrorajonos oktobrī tika novērotas negatīvas cenu svārstības. Oktobrī cenu kritums bija līdzīgs kā septembrī. Vairākos mikrorajonos dzīvokļu cenas mēneša laikā samazinājās par vairāk nekā 4 %. Arī Rīgas apkārtnē sērijveida dzīvokļu cenu līmenis samazinājās.

 

Kopš 2022. gada sākuma visos Rīgas lielākajos mikrorajonos cenas dzīvokļiem palielinājās. Lielākais cenu palielinājums kopš gada sākuma Rīgas mikrorajonos novērots Bolderājā un Teikā (+ 7 %). Salīdzinot ar gada sākumu, mikrorajonos kā Pļavnieki, Ķengarags un Imanta cenas bija tādas pašas.

 

Salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, oktobrī dzīvokļu piedāvājums Rīgā samazinājās par 4 %. Piedāvājumu skaits ARCO REAL ESTATE analizētajos Rīgas lielākajos mikrorajonos samazinājās par 6 %. Salīdzinot ar 2021. gada oktobri, dzīvokļu piedāvājums kopumā bija lielāks: kopējais dzīvokļu piedāvājumu skaits bija lielāks par 65 %, savukārt lielāko mikrorajonu dzīvokļu piedāvājums bija par 90 % augstāks nekā pirms gada.

 

Apkopojot dzīvokļu piedāvājumu skaitu Rīgas mikrorajonos, var secināt, ka vislielākais piedāvājumu skaits oktobrī bija Purvciemā, savukārt vismazākais - Bolderājā.

 

Pagājušajā mēnesī gandrīz visos Rīgas lielākajos mikrorajonos dzīvokļu piedāvājumu skaits samazinājās. Visvairāk piedāvājumu skaits samazinājās Zolitūdē (- 18 %). Piedāvājumu skaits oktobrī palielinājās vienīgi Bolderājā (+ 4 %) un Iļģuciemā (+ 1 %).

 

Sērijveida dzīvokļu augstākās cenas oktobrī saglabājās Teikā, kur viena kvadrātmetra vidējā cena saruka līdz 1 111 EUR/m². Viena kvadrātmetra viszemākā vidējā cena oktobrī bija Bolderājā – 714 EUR/m², kas mēneša laikā arī pazeminājās.


09.11.2022.

Jaunākie piedāvājumi

Lasīt vairāk >
Izīrē biroju
3 st., 145 m2
Rīga, Purvciems
725 EUR / mēn.
Lasīt vairāk >
Pārdod dzīvokli
2 ist., 6 no 6 st., 48 m2
Rīga, Centrs
77 000 EUR
Lasīt vairāk >
Izīrē biroju
3 st., 105 m2
Rīga, Purvciems
572 EUR / mēn.
Lasīt vairāk >
Izīrē biroju
2 st., 800 m2
Rīga, Purvciems
6 400 EUR / mēn.
X

Nesen apskatītie objekti

&laqo; »
X

Pārdot vai iznomāt objektu