+371 6736 5555

Pieci iemesli, kādēļ ir īstais laiks pārdot savu īpašumu

  • Latvijas nekustamo īpašumu tirgus globālo procesu kontekstā šobrīd piedzīvo straujas pārmaiņas, tādēļ, pēc “ARCO REAL ESTATE” nekustamo īpašumu aģentes Elīnas Plaudes domām, šobrīd ir piemērotākais laiks pārdot savu īpašumu, ja līdz šim ieceres īstenošanai pietrūcis drosmes un pamatojuma.


 

Elīna Plaude norāda, ka nekustamo īpašumu pārdošanu pamato vairāki faktori, kuri jāpieņem visiem tirgus dalībniekiem. Kā vienu no būtiskākajiem argumentiem sertificētā speciāliste min dzīvokļu piedāvājuma trūkumu, kas nepietiekamas konkurences apstākļos izraisa būtisku cenu kāpumu. Līdzīgu atziņu vienā no nozares konferencēm pauda arī “ARCO REAL ESTATE” un Latvijas Nekustamo īpašumu darījumu asociācijas valdes priekšsēdētājs Aigars Šmits, teikdams, ka “jaunais lēti ir 2000 eiro par jauna dzīvokļa kvadrātmetru”.

 

Pieprasījumam pārsniedzot piedāvājumu, īpašuma cenu nosaka pārdevējs, un šie spēles noteikumi jāpieņem ikvienam, kas vēlas iegādāties dzīvokli kā jaunā projektā, tā arī otrreizējā tirgū,” situāciju komentē “ARCO REAL ESTATE” speciāliste. Vērojot dzīvokļu cenu dinamiku ilgtermiņā, Elīna Plaude uzsver, ka šobrīd mājokļu cenas sasniegušas augstāko līmeni kopš 2007. gada, kad sērijveida dzīvokļu vidējā kvadrātmetra cena bija visaugstākā. Jāpiebilst, ka tieši sērijveida dzīvokļu segmentu “ARCO REAL ESTATE” analītiķi izmanto kā visas nozares indikatoru, jo tajā notiek visvairāk darījumu.

 

 

Būtiskas pārmaiņas ieviesīs arī iepriekšējo piegādes ķēžu aizvietošana. Pret kaimiņvalsti izvērsto sankciju rezultātā attīstītājiem jāmeklē citi piegādātāji no Eiropas – tas īstermiņā var kavēt jauno projektu attīstīšanu un izejvielu dārdzības dēļ izraisīt jau minēto mājokļu cenu pieaugumu. Tajā pat laikā šobrīd ir neiespējami prognozēt Latvijas nekustamo īpašumu tirgus attīstības scenārijus un paredzēt, kā saspīlētā situācija tuvākā nākotne ietekmēs cenas – palielinās vai samazinās, uzskata Elīna Plaude.


Sazinies ar nekustamo īpašumu aģenti Elīnu Plaudi un saņem bezmaksas konsultāciju par īpašuma pārdošanu!

 

Elīna Plaude
+371 2863 2233
elina.plaude@arcoreal.lv

 

Sagatavoja:

Dainis Guks

Mārketinga un sabiedrisko

attiecību vadītajs


16.03.2022.

Jaunākie piedāvājumi

Lasīt vairāk >
Izīrē biroju
3 st., 145 m2
Rīga, Purvciems
725 EUR / mēn.
Lasīt vairāk >
Pārdod dzīvokli
2 ist., 6 no 6 st., 48 m2
Rīga, Centrs
77 000 EUR
Lasīt vairāk >
Izīrē biroju
3 st., 105 m2
Rīga, Purvciems
572 EUR / mēn.
Lasīt vairāk >
Izīrē biroju
2 st., 800 m2
Rīga, Purvciems
6 400 EUR / mēn.
X

Nesen apskatītie objekti

&laqo; »
X

Pārdot vai iznomāt objektu