+371 6736 5555

LANĪDA biedri un nozares profesionāļi satiekas gada lielākajā konferencē

  • Lai diskutētu par aktuālajiem jautājumiem nozarē, Latvijas Nekustamo īpašumu darījumu asociācija kopā ar nekustamo īpašumu sludinājumu portālu "City 24", banku "CITADELE", VAS "Valsts nekustamie īpašumi" un Cēsu novada pašvaldību 2. decembrī Cēsīs organizēja nekustamo īpašumu tirgus profesionāļu konferenci.


Konferences laikā klātesošie pārrunāja nekustamo īpašumu tirgus attīstības tendences, īpašumu saglabāšanu reģionos, kā arī ekonomikas attīstības prognozes. Tāpat notika arī vairākas vārtīgas paneļdiskusijas – "Ko mācīties no krīzes?", "Nākotnes klients – izmaiņas sabiedrības attīstībā, paradumos", "Vai karš mainīs ES zaļo kursu?" un "Jauno mājokļu attīstības tendences".

 

 

Kā norādīja "ARCO REAL ESTATE" un LANĪDA valdes priekšsēdētājs Aigars Šmits, nekustamais īpašums ir viens no drošākajiem veidiem, kā pasargāt naudu no inflācijas. Neskatoties uz nestabilo situāciju pasaulē, iepriekšējo krīzes gadu pieredze liecina, ka Latvijas nekustamo īpašumu nozare spēj tikt galā ar dažādām sarežģītām situācijām. "Raugoties uz šodienu no vēsturiskās pieredzes prizmas, varu teikt, ka esam jaunu izaicinājumu priekšā – inflācija, energoresursu cenas, ģeopolitiskā situācija pasaulē un Latvijas demogrāfiskā problēma ir svarīgākie aspekti, kas ietekmē Latvijas tautsaimniecību kopumā. Taču, kā liecina 2008. gads, Latvijas nekustamo īpašumu nozare spēj atkopties visnotaļ ātri," konferences atklāšanas runā pauda A. Šmits.

 

 

Arī šī brīža novērojumi, pēc A. Šmita domām, liecina, ka tirgus pielāgojas apstākļiem, radot arvien jaunas iespējas nekustamo īpašumu aģentiem. Cilvēki pārdod savus īpašumus, kuros nedzīvo, kā arī maina dzīvesvietu no lielākas uz mazāku platību. A. Šmits arī novēro, ka šobrīd pieaug cilvēku vajadzība pēc aģenta pakalpojumiem, jo neizprotamos tirgus apstākļos jomas profesionāļiem sāk uzticēties arvien vairāk klientu, meklējot gudru padomu un atbilstošu rīcību. Vēršoties pie auditorijas, A. Šmits uzsvēra, ka visos šajos gadījumos cilvēkiem ir nepieciešams kvalificēts nekustamo īpašumu aģents.

 

 

Konferences laikā tika pasniegtas arī LANĪDA balvas "GADA AĢENTS 2022" piecās nominācijās. Jāpiebilst, ka iepriekšējā LANĪDA organizētā konference norisinājās 2019. gadā, bet nākamos divus gadus pandēmijas dēļ tā nenotika.

 

Sagatavoja:

Mārtiņš Lācis

Mārketinga projektu vadītājs


05.12.2022.

Jaunākie piedāvājumi

Lasīt vairāk >
Pārdod māju
5 ist., 2 no 3 st., 135 m2
Jūrmala, Melluži
270 000 EUR
Lasīt vairāk >
Pārdod dzīvokli
3 ist., 3 no 6 st., 140 m2
Rīga, Klusais centrs
500 000 EUR
Lasīt vairāk >
Izīrē dzīvokli
4 ist., 2 no 3 st., 235 m2
Rīga, Klusais centrs
2 850 EUR / mēn.
Lasīt vairāk >
Izīrē dzīvokli
2 ist., 4 no 5 st., 42 m2
Rīga, Centrs
800 EUR / mēn.
X

Nesen apskatītie objekti

&laqo; »
X

Pārdot vai iznomāt objektu