+371 6736 5555

Kas notiek Saulkrastu īstermiņa īres tirgū?

  • Lai noskaidrotu, kādas ir īstermiņa īres tendences piejūras pilsētā Saulkrastos, ziņu portāls "Delfi.lv" uz ekspresinterviju aicināja "ARCO REAL ESTATE" Vidzemes filiāles Saulkrastu nodaļas nekustamo īpašumu aģenti Inetu Zībergu.


Vai šobrīd vēl ir iespējams atrast kādu mītni īstermiņa īrei vasaras baudīšanai? Kāds ir piedāvājums, kas ir pieejams? Kur? Kāda ir konkurence?

 

Saulkrastu pusē īpašnieki īrei piedāvā savus īpašumus vasaras sezonā - pārsvarā tās ir vasarnīcas, privātmāju daļas, piebūves, labiekārtotas saimniecības ēkas un dzīvokļi. Parasti saviem īpašumiem īrniekus saimnieki meklē paši, ir arī tādi, kuriem jau ir pieredze ar īpašumu izīrēšanu un ir izveidojušās labas attiecības ar īrniekiem, tad jau iepriekšējā gadā puses vienojas par īres iespējām nākamai sezonai.

Vislielākais piedāvājums ir dārzkopības sabiedrībās, kas atrodas 1-6 kilometru attālumā no Saulkrastu centra un pludmales, bet bieži vien šo piedāvājumu cena neatbilst īpašuma kvalitātei. Pēdējos gados vairums saimnieku ir sapratuši, ka pirms piedāvāšanas īrei īpašums jāsaved gan tehniskā, gan vizuālā kārtībā, kā arī nepieciešams nodrošināt ar pamata labiekārtojumu.

 

Pirms pāris gadiem īpašumu saimnieku vēlme bija atrast īrniekus īrei uz visu vasaras sezonu, bet šogad īpašnieki ir sapratuši, ka Latvijas iedzīvotāji un iebraucēji ir aktīvi un darbīgi un var atļauties atpūtu no pāris dienām līdz pusotram mēnesim.

 

Saulkrastu novadā tiek piedāvāti īpašumi gan diennakts īrei, gan nedēļas īrei. Īpašnieki ar īres piedāvājumiem ļoti reti vēršas nekustamo īpašumu kompānijās, sevišķi šobrīd, kad ir liels pieprasījums pēc nekustamā īpašuma īres un iegādes. Paši izvieto reklāmas populārākajās vietnēs City24.lv, SS.com, Booking.com un Airbnb.lv.

 

Vai īpašnieki vairāk noskaņoti (vēlētos) ilgtermiņa īrniekus? Vai arī ar vasarniekiem var labi nopelnīt?

 

Jā, protams, mēdz būt piedāvājumi arī ilgtermiņa īrniekiem, bet mana pieredze rāda, ka vasaras mēnešos piedāvātā īres cena tiek paaugstināta no 30 līdz 100 procentiem, kas savukārt nav pieņemams fakts īrniekiem.

 

Daudzām ģimenēm vasarnieki ir vienīgā iespēja nopelnīt papildienākumus, kuri vēlāk tiek ieguldīti remontā, pamata dzīvesvietas labiekārtošanā, nepieciešamās sadzīves tehnikas iegādei utt. Kā piemēru varu minēt kungu pensijas gados, kurš par sava namiņa īri vasaras sezonā noteica tik lielu maksājuma summas apjomu, lai varētu iepirkt granulas mājas apkurei ziemas sezonā.

 

Vai piedāvājumu/tirgu kaut kā ir ietekmējis tas, ka šogad diezin vai varētu gaidīt ārvalstu viesus no Krievijas, Baltkrievijas un austrumiem kopumā (un kara tuvuma fakts kā tāds)?

 

Domāju, ka šovasar, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, pieprasījums pēc atpūtas iespējas jūras tuvumā nemazināsies, jo Krievijas un citu NVS valstu pilsoņiem jau iepriekšējos gados bija iebraukšanas ierobežojumi saistībā ar Covid-19 pandēmiju. Neskatoties uz to, atpūtnieku Saulkrastu novadā vasaras laikā netrūka.

 

Ko meklē vietējie atpūtnieki?

 

Vietējo atpūtnieku vēlmes ir atkarīgas no finansiālajām iespējām, bet pamatā tiek meklēts mājoklis zaļā vidē, klusumā, jūras tuvumā.

 

Vai ir mainījušās īres vasaras mītņu cenas vasarai? Kāds ir cenu diapazons, no kā tās ir atkarīgas?

 

Īres cenas atpūtas sezonā īsti nav mainījušās. Tās ir atkarīgas no pieprasījuma un īpašuma kvalitātes, aprīkojuma, atrašanās vietas. Arī laika apstākļi zināmā mērā ietekmē gan pieprasījumu, gan cenas. Cenu diapazons ir no 200 līdz 2 500 eiro mēnesī, mēdz būt arī līdz 4 000 eiro mēnesī.

 

Vai vasarnīcu un citu mītņu meklēšana notiek drīzāk caur paziņām, draugiem, izmantojot interneta platformas, vai kā citādi?

 

Jā, kā jau minēju – klientu meklēšana pārsvarā ir pašu īpašnieku ziņā, reti tiek uzticēti īpašumi īres, sevišķi īstermiņa, meklēšanai nekustamo īpašumu kompānijām.

 

Meklē vasarnīcu Saulkrasto vai vēlies piedāvāt īrei savējo? Sazinies ar Inetu Zībergu!


01.06.2022.

Jaunākie piedāvājumi

Lasīt vairāk >
Izīrē biroju
3 st., 145 m2
Rīga, Purvciems
725 EUR / mēn.
Lasīt vairāk >
Pārdod dzīvokli
2 ist., 6 no 6 st., 48 m2
Rīga, Centrs
77 000 EUR
Lasīt vairāk >
Izīrē biroju
3 st., 105 m2
Rīga, Purvciems
572 EUR / mēn.
Lasīt vairāk >
Izīrē biroju
2 st., 800 m2
Rīga, Purvciems
6 400 EUR / mēn.
X

Nesen apskatītie objekti

&laqo; »
X

Pārdot vai iznomāt objektu