+371 6736 5555

Kādēļ attīstītāji uztic dzīvokļu pārdošanu starpniekam?

  • Jaunu dzīvojamo projektu attīstīšana ir sarežgīts un laikietilpīgs process, kurā attīstītājam jāveic tirgus izpēte, finanšu, laika un cilvēkresursu plānošana, būvniecības uzņēmuma atlase, kā arī jāuzrauga pati būvniecība. Nonākot līdz zināmai būvniecības stadijai, attīstītājam jāpieņem svarīgs lēmums par to, kā jaunos mājokļus realizēt tirgū. Pārdošanas process un visas tajā iekļautās komponentes tikai ārēji izskatās vienkāršas, tādēļ attīstītāji, meklējot ekonomisko pamatojumu, nereti izvēlas dzīvokļus realizēt paši.


"ARCO REAL ESTATE" pārdošanas nodaļas vadītāja Ieva Jansone uzskata, ka katram jānodarbojas ar to, ko vislabāk prot, un atzīst: “Raugoties no attīstītaja skatpunkta, ikviena projekta realizācijas gaitā pieļauta kļūda prasa papildu resursus, īpaši laiku, kas var būtiski sadārdzināt jaunbūves uzturēšanas izmaksas un attālināt no sākotnējā mērķa. Lai novērstu šādus riskus, mēs piedāvājam uzņemties dzīvokļu pārdošanu, tāda veidā atslogojot attīstītājiem jau tā sarežģīto un saspringto darba ikdienu."

 

Jauno projektu realizācija jeb dzīvokļu pārdošana ietver ne vien komunikāciju ar potenciālo pircēju un mājokļu demonstrēšanu klātienē, bet arī juridiskos pakalpojumus, reklāmu un mārketingu, grāmatvedību, kā arī materiāltehniskos instrumentus – telpas, datortehniku, prezentmateriālus un citus resursus. Pēc I. Jansones domām, attīstītāji, pieņemot lēmumu projektu realizēt pašu spēkiem, par šīm lietām piemirst, kā rezultātā pārdošanas process kļūst par lielu un dārgu slogu.

 

Tāpat "ARCO REAL ESTATE" pārdošanas nodaļas speciālistu pieredze rāda, ka attīstītāji bieži vien nav gatavi pielāgoties klienta raksturam un prasībām, tādā veidā deformējot savstarpējo komunikāciju un pasliktinot attīstītāja reputāciju. Ne mazāk būtiska ir klientu vajadzība pārdot savu iepriekšējo dzīvokli, lai iegādātos attīstītāja piedāvāto mājokli jaunbūvē, tādēļ pirkšanas-pārdošanas procesu "ARCO REAL ESTATE" sadarbības ietvaros īsteno kompleksi, tostarp palīdzot klientam piesaistīt bankas finansējumu.

 

"ARCO REAL ESTATE" ilgtermiņā pārbaudītā jauno projektu pārdošanas stratēģija ir apliecinājusi savu efektivitāti un guvusi apmierinātību no abām darījumā iesaistītajām pusēm – attīstītāju un pircēju. Lai sasniegtu šādus rezultātus, uzņēmuma pārdošanas nodaļa, ieguldot laiku klientu uzvedības pētīšanā un nekustamo īpašumu tirgus analīzē, ir izstrādājusi pilna servisa pakalpojumu. Konkurences vides izpēte, konsultācijas projektēšanas stadijā, cenu politikas noteikšana, pārdošanas prognozes izstrāde, mārketinga stratēģijas izvēle un darījuma procesa organizēšana – tie ir daži no "ARCO REAL ESTATE" piedāvātajiem pakalpojumiem, kas attīstītājiem palīdz realizēt projektus efektīvi.

 

Plašāka informācija par "ARCO REAL ESTATE" attīstītājiem paredzēto pakalpojumu pieejama šeit – www.arcoreal.lv/attistit.

 

 

Sagatavoja:

Dainis Guks
Mārketinga un sabiedrisko
attiecību vadītājs


28.06.2022.

Jaunākie piedāvājumi

Lasīt vairāk >
Pārdod dzīvokli
3 ist., 1 no 4 st., 75 m2
Rīga, Teika
195 800 EUR
Lasīt vairāk >
Pārdod dzīvokli
4 ist., 2 no 4 st., 88 m2
Rīga, Teika
240 000 EUR
Lasīt vairāk >
Pārdod dzīvokli
3 ist., 2 no 5 st., 108 m2
Rīga, Centrs
258 240 EUR
Lasīt vairāk >
Izīrē biroju
3 st., 161 m2
Rīga, Čiekurkalns
1 410 EUR / mēn.
X

Nesen apskatītie objekti

&laqo; »
X

Pārdot vai iznomāt objektu