+371 6736 5555

"EDINBURGH Apartments&Lofts" - jaunais projekts Jūrmalā nodots ekspluatācijā

  • 14.01.2022. tika nodota ekspluatācijā revitalizētā piejūras īpašuma - "EDINBURGH Apartments&Lofts", kas atrodas Mežaparka prospektā 10, Dzintaros, otrā kārta.


Projekta attīstīšanā, projektēšanā un būvniecībā investēti vairāk nekā 7,3 miljoni eiro. Iegādājoties projektu, tā attīstītāji sev bija izvirzījuši vairākus būtiskus uzdevumus: radīt kvalitatīvu un pievilcīgu arhitektūru, respektējot kultūrvēsturisko vidi un veidot pievilcīgu produktu Jūrmalas pilsētā arī par vietējiem iedzīvotājiem pieejamām cenām. Lielā potenciālo pircēju interese un pārdošanas rezultāti  apliecina, ka šos mērķus ir izdevies sasniegt. Pirmā kārta tika pabeigta 2021. gada sākumā, un no 65 apartamentiem pārdoti jau 86 %. Savukārt no kopējā jauno mājokļu īpašnieku skaita vairāk nekā 92 % ir Latvijas iedzīvotāji.

 

Projektu veido divu ēku komplekss - piecstāvu ēkā izbūvēti 65 apartamenti, savukārt otrajā kārtā ekspluatācijā nodotajā divstāvu ēkā – 24 lofti. Bijušās sanatorijas ēku komplekss atrodas valsts nozīmes pilsētbūvniecības pieminekļa aizsardzības zonā, tā pārbūve tika veikta, respektējot vides kontekstu un ar pietāti izmantojot vēsturiskos Jūrmalas koka arhitektūras būvmākslas "citātus". Par to liecina fasādes apdarē izmantotais koks, tā dekoratīvais krāsojums un balkonu dekori. Ap abām ēkām plešas privāts, priežu sila ieskauts, 14 000 m² liels piemājas parks, kurā ir ierīkoti atpūtas un sporta infrastruktūras objekti, kā arī bērnu rotaļu laukums. Turklāt sadarbībā ar latviešu jaunajiem dizaineriem parkā tika izveidoti un uzstādīti 15 starojoši gaismas objekti – lielformāta čiekuri, kuri piemājas teritorijai piešķir īpašu atmosfēru. Dizaina objekti kalpos kā gaismas un enerģijas nesējs ne tikai vasarā, bet īpaši gada tumšākajā laikā.

 

 

Projekta autore ir starptautiski atzītā arhitekte Zane Tetere – Šulce un viņas vadītais birojs "Open AD", kura par projekta īstenošanu saka: "Liela pateicība un prieks par pienācīgi un laicīgi pabeigtu būvniecības procesu šajos sarežģītajos laikos, kur būvmateriāli ir gandrīz zelta vērtībā. Man kā arhitektei ir gandarījums par nenonicināto un neiznīcināto padomju laika degradēto mantojumu, kuru mums izdevās pārvērst par ievērības cienīgu rekonstrukciju, kas saglabā savas vēsturiskās, nostaļģiskās proporcijas un formas, taču lieliski iekļaujas mūsdienīgajā Jūrmalai raksturīgā apbūves kontekstā. Otrā projekta kārta, divstāvu ēkas korpusa rekonstrukcija, ir zīmīga ar savu netipisko telpu - augstiem griestiem, kas dod iespēju izveidot otru līmeni, lieliem logu laukumiem un milzīgām terasēm, ļauj mums izspēlēt zināmu asociāciju ar vasarnīcu tipa dzīvošanu Jūrmalā, noteikti ir pievienotā vērtība kopējai mājokļu plejādei Jūrmalā."

 

2019. gadā tika uzsākta mājokļu pārdošana, projekta lieliskā lokācija, pieejamās cenas, augstvērtīgais dizains un kvalitatīva apdare guva lielu pircēju atsaucību. Projekta pirmajā kārtā – piecus stāvus augstajā apartamentu ēkā - tika izbūvēti vienu līdz trīs istabu lieli mājokļi, visi - ar balkoniem vai terasēm. Apartamentu ēka tika nodota ekspluatācijā 2021. gada sākumā, šobrīd no kopējā apartamentu skaita ēkā 86 % ir jau pārdoti.

 

Būtiski pieminēt, ka starp pirmajiem desmit pircējiem, kuri noslēdza rezervācijas līgumu jau 2019. gada vasarā, bija arī projekta būvuzraugs - Armands Simsons, kurš savu izvēli iegādāties nekustamo īpašumu "EDINBURGH Apartments&Lofts" projektā skaidro šādi: "Mans galvenais apsvērums iegādei bija kontrole pār būvniecības procesiem pārbūves laikā. Man ir liela pieredze daudzdzīvokļu ēku būvniecībā un, zinot to, kas ēkā tiks darīts, man nebija šaubu par lēmumu. Protams, atrašanās vieta, teritorija un arhitektoniskā kvalitāte ir būtiskas. Es ļoti augstu vērtēju atjaunotās ēkas arhitektūru un attīstītāju respektu pret to vidi, kādā tā atrodas – klasisko Jūrmalas vidi. Manas prasības pēc neliela dzīvokļa ar ērtu plānojumu un lielu balkonu ir pilnībā apmierinātas."

 

Iespējams, par vienu no projekta atpazīšanas zīmēm kļūs lofti, kurus bija iespējams realizēt projekta otrajā kārtā, bijušās sanatorijas kluba telpās, kur tās ir plašākas, ar augstiem griestiem un sniedz iespēju izbūvēt lielākas terases. Griestu augstums loftos (no 3,5 – 3,9 m) ļāvis vairākos plānojumos iekļaut papildu platības, izbūvējot telpu otrajā līmenī, kas var lieliski kalpot viesu izguldīšanai, bērnu rotaļām vai citiem lietderīgiem mērķiem. Loftu divlīmeņu telpas sajūta atspoguļojas ne tikai netipiski augstajos griestos, bet arī telpu interjerā pielietotajos materiālos un to izmantošanas paņēmienos.

 

Gandrīz katram loftam ir individuāls un atšķirīgs plānojums, plaša terase, teicams izsauļojums un piekļuve zaļajai zonai un parkam. Jau celtniecības stadijā loftu risinājumi piesaistīja daudzu klientu interesi, bet pirms ēkas nodošanas ekspluatācijā ir norezervēti vairāk nekā 40 % no kopējā loftu skaita.

 

Projekta attīstītāji – OM31 SIA būvdarbus bija uzticējuši pieredzējušai Latvijas būvfirmai – "Anzāģe"; projekts tapis sadarbībā ar "Signet Bank".

 

Avots: www.edinburgh.lv


19.01.2022.

Jaunākie piedāvājumi

Lasīt vairāk >
Pārdod māju
5 ist., 2 no 3 st., 135 m2
Jūrmala, Melluži
270 000 EUR
Lasīt vairāk >
Pārdod dzīvokli
3 ist., 3 no 6 st., 140 m2
Rīga, Klusais centrs
500 000 EUR
Lasīt vairāk >
Izīrē dzīvokli
4 ist., 2 no 3 st., 235 m2
Rīga, Klusais centrs
2 850 EUR / mēn.
Lasīt vairāk >
Izīrē dzīvokli
2 ist., 4 no 5 st., 42 m2
Rīga, Centrs
800 EUR / mēn.
X

Nesen apskatītie objekti

&laqo; »
X

Pārdot vai iznomāt objektu