+371 6736 5555

“ARCO REAL ESTATE” pieredzes apmaiņas braucienā iepazīst Igaunijas nekustamo īpašumu tirgu

  • Nekustamo īpašumu uzņēmums “ARCO REAL ESTATE” piektdien, 4. novembrī, devās uz Tallinu pie kolēģiem no “ARCO VARA”, lai izzinātu Igaunijas nekustamo īpašumu tirgu, gūtu jaunas atziņas un labāko klientu apkalpošanas pieredzi īstenotu arī Latvijā. Pieredzes apmaiņas braucienā Latvijas delegāciju pārstāvēja plašs speciālistu loks – uzņēmuma vadība, nodaļu vadītāji, aģenti, vērtētāji un citi speciālisti.


 

Kā norāda “ARCO REAL ESTATE” valdes priekšsēdētājs Aigars Šmits, Tallinas biroja apmeklējuma galvenais mērķis bija izprast abu kaimiņvalstu atšķirības nekustamo īpašumu nozarē un atjaunot aktuālās informācijas apriti starp valstīm. “Zinot kaimiņvalsts tirgu un statistikas datus, ir vieglāk prognozēt mūsu nozares attīstības scenārijus. Klātienē redzot Tallinas izaugsmi un balstoties uz kolēģu teiktā, varu apgalvot, ka Igaunijas galvaspilsētas nekustamo īpašumu tirgus attīstības ziņā atrodas vairākus soļus priekšā.”

 

Kā vienu no būtiskākajām atšķirībām jāmin fakts, ka Igaunijā apmēram 80 % no visiem darījumiem notiek ar starpnieka iesaisti, turpretī Latvijā – darījumu proporcija, kuros tiek sniegti starpniecības pakalpojumi, tikai 20 % gadījumu. Šādu starpību Aigars Šmits skaidro ar to, ka Latvijā ir liels sērijveida dzīvokļu darījumu īpatsvars un ka šādus darījumus iesaistītās puses bieži vien izvēlas kārtot pašu spēkiem, uzņemoties nevajadzīgu risku. Taču, neskatoties uz Tallinas un Rīgas nekustamo īpašumu tirgus īpatnībām, igauņu sabiedrība pret darījumiem kopumā izturas atbildīgāk un, uzticot nekustamā īpašuma iegādi vai pārdošanu profesionāļiem, domā par darījumu drošību, uzskata “ARCO REAL ESTATE” valdes priekšsēdētājs.

 

Vizītes laikā “ARCO REAL ESTATE” delegācijai bija iespēja apmeklēt igauņu kolēģu attīstīto projektu “Kodulahe”, kurā šobrīd - par spīti energoresursu un būvmateriālu cenu kāpumam - notiek nākamās kārtas būvdarbi. Kvadrātmetra vidējā cena šajā projektā, kas atrodas 10-15 minūšu brauciena attālumā no Tallinas centra, ir 4 300 eiro, un tas ir gandrīz divreiz dārgāk nekā līdzīgos projektos Latvijā. “ARCO REAL ESTATE” valdes locekle un pārdošanas nodaļas vadītāja Ieva Jansone šādu cenu atšķirību skaidro tā: “Viens no būtiskākajiem iemesliem ir tas, ka Igaunija ir viena no Eiropas vadošajiem IT centriem, kas būtiski palielina sabiedrības kopējo maksātspēju. Turklāt pieaugošas inflācijas apstākļos, kad igauņiem ir bažas par naudas vērtības samazinājumu, pieprasījums pēc jaunajiem mājokļiem ir ievērojami pieaudzis. Un liels pieprasījums neizbēgami izraisa arī dzīvokļu cenu kāpumu.”

 

 

Pieredzes apmaiņas seminārā, ko vadīja Igaunijas labākā nekustamo īpašumu aģente Liaa Koreline, tika pārrunāti arī juridiska rakstura, klientu apkalpošanas kultūras, personāla atlases un mārketinga jautājumi. Noslēdzoties oficiālajai daļai, “ARCO REAL ESTATE” pilnvērtīgi izbaudīja Tallinas sniegtās iespējas atpūtas un izklaides jomā, iepazīstot galvaspilsētu no dažādiem skatpunktiem, nobaudot izsmalcinātu maltīti un nododoties saliedēšanās aktivitātēm.

 

 

Sagatavoja:

Dainis Guks

Mārketinga un sabiedrisko
attiecību vadītājs


07.11.2022.

Jaunākie piedāvājumi

Lasīt vairāk >
Pārdod dzīvokli
3 ist., 3 no 6 st., 140 m2
Rīga, Klusais centrs
500 000 EUR
Lasīt vairāk >
Izīrē dzīvokli
4 ist., 2 no 3 st., 235 m2
Rīga, Klusais centrs
2 850 EUR / mēn.
Lasīt vairāk >
Izīrē dzīvokli
2 ist., 4 no 5 st., 42 m2
Rīga, Centrs
800 EUR / mēn.
Lasīt vairāk >
Izīrē dzīvokli
2 ist., 17 no 29 st., 52 m2
Rīga, Āgenskalns
1 627 EUR / mēn.
X

Nesen apskatītie objekti

&laqo; »
X

Pārdot vai iznomāt objektu