+371 6736 5555

Pirmās tiražējamās "Harmony Home" ēkas pamatos iemūrēta laika kapsula un uzsākta dzīvokļu rezervācija

  • Ar laika kapsulas iemūrēšanu "Harmony Home Teika" pamatos ir oficiāli uzsākta pirmās tiražējamā projekta "Harmony Home" ēkas būvniecība un dzīvokļu rezervācija. Kapsulas saturs simboliski vēsta par galvenajām šodienas būvniecības vērtībām. Augstākajām kvalitātes prasībām atbilstošais energoefektīvais projekts Rīgā, Ķeguma ielā 39, tiek realizēts, sadarbojoties tādiem pieredzējušiem nekustamā īpašuma nozares uzņēmumiem kā "STATS grupa", "Realto" un "ARCO REAL ESTATE".


""Realto" šai vietai bija iecerējis projektu, kas atbilstu mūsdienu prasībām pret  zaļajām ēku tehnoloģijām un ilgtspēju. Tiražējamais projekts "Harmony Home Teika" ir tieši tāds - draudzīgs videi un pilsētai un apmierina mūsdienu ģimenes augstās prasības pret mājokli. Turklāt  līdzšinējā pozitīvā sadarbības pieredze ar  "STATS grupu" dažādos rekonstrukcijas un telpu pielāgošanas projektos ļauj mums ticēt arī šī, mūsu kopprojekta,  veiksmei," pārliecināta "Realto" Nekustamo īpašumu daļas vadītāja Agnese Rutka.

 

"Harmony Home Teika" ir piemērotākā izvēle tiem, kas vēlas dzīvot energoefektīvā jaunā projekta dzīvoklī, vienlaikus baudot privātumu, pateicoties teicamai skaņas izolācijai un daudzveidīgajam dārzam ar vēsturiskiem kokiem. Šajā projektā ir tikai viena četru stāvu māja ar 48 dzīvokļiem, kuros ir pārdomāts ergonomiskais plānojums un risinājumi organizētai videi. Plašuma sajūtu piešķir panorāmas logi un stiklotās lodžijas. "Harmony Home Teika" plānots nodot ekspluatācijā 2022. gada vasarā.

 

"Laikā, kad jaunie projekti tiek pieteikti kā sēnes pēc lietus, cenšoties pārspēt ar piedāvāto dzīvokļu skaita apjomu, mājokļu tirgū arvien retāk nonāk pieprasītie mazstāvu projekti, kuros tiek piedāvāts ierobežots dzīvokļu skaits. Jaunais projekts "Harmony Home Teika" ir viens no tādiem, turklāt tam ir izdevīga atrašanās vieta un attīstīta infrastruktūra. Pieprasījums pēc dzīvokļiem šādos projektos vienmēr ir bijis nemainīgi augsts," skaidro "ARCO REAL ESTATE" Pārdošanas nodaļas vadītāja Ieva Jansone.

 

Kā simbols jauniem dzīvojamo māju būvniecības un attīstības standartiem "Harmony Home Teika" pamatos iemūrēta laika kapsula, kurā ievietoti projekta galvenās vērtības simbolizējoši priekšmeti. Vērtības, kas ir svarīgas šodien un būs aktuālas arī pēc vairākiem gadu desmitiem:

  • celtniecības metramērs – simbolizē augsto būvniecības kvalitāti un precizitāti līdz milimetram, ko nodrošina Austrijā patentētā VST tehnoloģija;
  • tērauda salmiņš - kā simbols laikam, kad vides vērtība iegūst aizvien lielāku nozīmi. Arī šajā projektā zaļajai domāšanai ir liela nozīme – sākot no samazinātas CO2 emisijas un praktiski bezatkritumu būvniecības, zaļa dārza iekopšanas līdz individuālām rekuperācijas sistēmām, kas attīra gaisu dzīvoklī. Arī būvelementu ražošana ir atzīta kā videi draudzīga;
  • koka figūras no Latvijā radītās spēles “Alfrēds stiprinieks un viņa brāļi” – simbolizējot cilvēku un ģimeni, kura vērtības un vajadzības ir visa projekta centrā. Šī ir dzīves telpa, kur labi justies katram ģimenes loceklim;
  • termoss – simbolizē ēkas augsto energoefektivitāti (līdz 40 kWh/m² gadā) un ļoti labo skaņas izolāciju (Rw= 56-62 dB). Augsts ēkas blīvums, siltuma necaurlaidība, efektīvi atrisināti aukstuma tilti nodrošina ēkas energoefektivitātes atbilstību A klasei. VST sistēma ir sertificēta kā pasīvās mājas komponente. Vienlaikus termoss arī pilda pašas laika kapsulas funkciju, veicinot pārdomātu resursu patēriņu.

"Harmony Home Teika" ir pirmā tiražējamā projekta "Harmony Home" māja. Kā tika informēts iepriekš (https://cutt.ly/wQklN4v), apvienojot vairāk nekā ceturtdaļgadsimtu ilgo pieredzi būvniecībā ar mūsdienu inovācijām, "STATS grupa" radījusi tiražējumu daudzdzīvokļu ēku projektu. Tas radīts pamatā kā eksporta produkts Ziemeļeiropas tirgum un arī risina šobrīd Latvijā aktuālās būvniecības problēmas, padarot cilvēkiem pieejamus augstas kvalitātes dzīvokļus.

 

Plašāka informācija par "Harmony Home Teika" pieejama projekta mājas lapā: www.harmonyhome.lv.

 

Foto un video no laika kapsulas iemūrēšanas un projekta vizualizācijas: https://failiem.lv/u/7nhrk8qf5.


30.08.2021.

Jaunākie piedāvājumi

Lasīt vairāk >
Izīrē biroju
3 st., 145 m2
Rīga, Purvciems
725 EUR / mēn.
Lasīt vairāk >
Pārdod dzīvokli
2 ist., 6 no 6 st., 48 m2
Rīga, Centrs
77 000 EUR
Lasīt vairāk >
Izīrē biroju
3 st., 105 m2
Rīga, Purvciems
572 EUR / mēn.
Lasīt vairāk >
Izīrē biroju
2 st., 800 m2
Rīga, Purvciems
6 400 EUR / mēn.
X

Nesen apskatītie objekti

&laqo; »
X

Pārdot vai iznomāt objektu