+371 6736 5555

“Liepziedi” – pieprasīts projekts dažādām gaumēm

  • Lai gan 2020. gads aizritējis Covid-19 zīmē, jauno projektu tirgus pērn bija dinamisks, par ko liecina neizsīkstošais pieprasījums pēc mājokļiem “Liepziedos”. Pēc notikušo darījumu statistikas apkopošanas “ARCO REAL ESTATE” pārdošanas nodaļas vadītāja Ieva Jansone ekspresintervijā pastāstīja par pārdošanas komandas novērojumiem, kas projektu atspoguļo no klientu skatpunkta.


- Par kuriem “Liepziedu” dzīvokļiem 2020. gadā izrādīta lielākā interese?

- Interese par jaunā projekta “Liepziedi” visu veidu un platību dzīvokļiem sadalījās vienmērīgi. Par vienistabas dzīvokļiem īpašu interesi izrādīja cilvēki, kas šo uzskata par labu investīciju ar nolūku nākotnē mājokli izīrēt, kamēr divistabu dzīvokļi interesēja tiem, kas plāno dzīvot vieni vai kuriem pagaidām nav nodibināta ģimene. Trīsistabu mājokļus pārsvarā izvēlējās jaunās ģimenes ar vienu bērnu vai plānotu ģimenes pieaugumu. Pateicoties pārdomātam un kompaktam plānojumam, pieprasīti bija arī četristabu dzīvokļi – tos visbiežāk izvēlējās ģimenes ar bērniem.

 

 - Kāda ir pircēju motivācija, izvēloties “Liepziedus”?

- Priekšnoteikums pozitīvam lēmumam par dzīvokļa iegādi jaunajā projektā “Liepziedi” ir pieņemamās cenas un projekta atrašanās vieta. Mežaparka tuvums jaunajiem īpašniekiem dod vairākas svarīgas priekšrocības – iespēju daudzveidīgi pavadīt brīvo laiku un dzīvot zaļā vidē. Kā vienu no būtiskākajiem kritērijiem “Liepziedu” pircēji min arī funkcionālos plānojumus, kuros telpas izmantojamas maksimāli efektīvi, sakārtotu infrastruktūru un sabiedriskā transporta pieejamību, kas savukārt ievērojami atvieglo ikdienas dzīvi projektā. Daudzi pircēji par savu jauno dzīvesvietu izvēlējušies “Liepziedus” pēc draugu un paziņu, kas jau dzīvo projekta pirmajā ēkā, ieteikuma.

 

- Kāds ir “Liepziedu” pircēja profils?

- Plašāku dzīvokļu tipiskākie pircēji “Liepziedos” ir interneta tehnoloģiju jomas pārstāvji, jūrnieki, ārsti un starptautisko kompāniju speciālisti vecumā ap 30 gadiem. Vairums no tiem līdz šim ir dzīvojuši īrētos mājokļos, un, vēloties nostabilizēties, šobrīd izvēlējušies “Liepziedus” par savu ģimenes “ligzdiņu”. Savukārt vienistabas dzīvokļi visbiežāk tiek izvēlēti jauniešiem, kas tikko uzsākuši patstāvīgu dzīvi, vai tieši pretēji – vecāka gadagājuma cilvēkiem, kuriem īpaši svarīga projekta lokācija un apkārtējās vides sniegtās brīvā laika pavadīšanas iespējas.

 

- Kādus finanšu instrumentus pircēji izmanto, iegādājoties mājokļus “Liepziedos”?

- “Liepziedu” dzīvokļi pārsvarā gadījumu tiek pirkti, piesaistot bankas finansējumu. Hipotekāros kredītus šī projekta dzīvokļu iegādei labprāt piešķir visas Latvijas lielākās bankas. Visbiežāk pircēji vēršas un saņem pozitīvu atbildi tajās kredītiestādēs, kuru klienti viņi ir, retāk tiek izmantoti citu banku pakalpojumi – tas notiek gadījumos, ja konrētā banka kampaņas ietvaros piedāvā īpašus iegādes nosacījumus. Jāatzīst, ka ir arī tādi hipotekārās kreditēšanas pieteikumi, kuri tiek noraidīti, taču šādu gadījumu īpatsvars ir niecīgs. Nelielais atteikumu skaits, iespējams, saistīts ar to, ka interesents savu kredītspēju noskaidro vēl pirms saziņas ar “Liepziedu” pārdošanas projektu vadītājām.

 

- Kuros komunikācijas kanālos klienti uzzina par “Liepziedu” daudzveidīgo piedāvājumu?

- Viens no efektīvākajiem veidiem, kā potenciālie pircēji iepazīst “Liepziedus”, ir atvērto durvju dienas, kuru norises laikā interesentiem ir iespēja klātienē iejusties iedzīvotāju lomā, novērtēt mūsdienīgos paraugdzīvokļus, kas ierīkoti projekta pirmajā ēkā, un izzināt apkārtējās vides sniegtās priekšrocības. Sākotnējo iespaidu klienti gūst tiešsaistes resursos – nekustamo īpašumu portālā “City24.lv”, sludinājumu portālā “SS.com”, kā arī sociālajos medijos. Detalizētāku informāciju potenciālie pircēji bez grūtībām atrod projekta mājas lapā www.liepziedi.lv, kā arī “ARCO REAL ESTATE” jauno projektu sadaļā – www.arcoreal.lv/jaunieprojekti.

 

Sagatavoja:

Dainis Guks

Mārketinga un sabiedrisko
attiecību vadītājs


26.01.2021.

Jaunākie piedāvājumi

Lasīt vairāk >
Pārdod māju
5 ist., 2 no 3 st., 135 m2
Jūrmala, Melluži
270 000 EUR
Lasīt vairāk >
Pārdod dzīvokli
3 ist., 3 no 6 st., 140 m2
Rīga, Klusais centrs
500 000 EUR
Lasīt vairāk >
Izīrē dzīvokli
4 ist., 2 no 3 st., 235 m2
Rīga, Klusais centrs
2 850 EUR / mēn.
Lasīt vairāk >
Izīrē dzīvokli
2 ist., 4 no 5 st., 42 m2
Rīga, Centrs
800 EUR / mēn.
X

Nesen apskatītie objekti

&laqo; »
X

Pārdot vai iznomāt objektu