+371 6736 5555

LANĪDA jauns valdes priekšsēdētājs

  • Par Latvijas Nekustamo īpašumu darījumu asociācijas (LANĪDA) valdes priekšsēdētāju apstiprināts "ARCO REAL ESTATE" vadītājs Aigars Šmits. Valde turpinās strādāt līdzšinējā sastāvā, informē asociācijas izpilddirektore Ingrīda Drazdovska.


Ekspresintervijā Aigars Šmits atklāj, ko ieplānojis darīt jaunajā amatā un kādi nekustamo īpašumu tirgus attīstības scenāriji gaidāmi.

 

- Kas, pēc Jūsu domām, šodien ir LANĪDA?

“LANĪDA ir un būs nekustamo īpašumu profesionāļu amata brālība. Dalība šajā organizācijā ir aģenta kvalitātes zīme.”

 

- Kuras ir tās 1-3 lietas vai darbi, kas būs jūsu prioritāte tuvākajā nākotnē? Kāpēc?

“Mana prioritāte asociācijas valdes priekšsēdētāja amatā arī turpmāk būs nekustamo īpašumu aģenta profesijas prestiža, kā arī profesionalitātes celšana. Šajā aspektā ir pozitīvas vēsmas, jo pieņemts starpnieku likums, kas nozīmē, ka māklera profesija pēc ilga laika ir atzīta valstiski, tomēr tas ir tikai sākums. Šis normatīvais akts, tāpat kā jebkurš cits, nav pilnība, tādēļ mans kā valdes priekšsēdētāja darbs būs saistīts ar likuma pilnveidi, lai tas maksimāli atbilstu tam, kā šobrīd strādā lielākā daļa Latvijas nekustamo īpašumu uzņēmumu.”

 

- Kurš nekustamo īpašumu tirgus attīstības scenārijs šogad šķiet reālāks – sagaidāms kritums, stagnācija, izaugsme, uzplaukums? Kāpēc?

“Pamatotas prognozes var izteikt vienīgi tad, ja ir pārliecība par stabilitāti gan normatīvu, gan ekonomikas jomā. Šogad prognozes par nekustamo īpašumu tirgus attīstību var būtiski ietekmēt arī pandēmija un plānotā vakcinēšanās. Jebkuras šo ietekmējošo faktoru izmaiņas ietekmē arī prognozes. 2020. gads daudzām nozarēm bija liktenīgs, bet nekustamo īpašumu nozarei tāds tas noteikti nebija, izņemot, protams, īstermiņa īres segmentu. Manuprāt, pandēmijas nespēju ietekmēt nekustamo īpašumu tirgu izskaidro tas, ka cilvēkiem ieviesto ierobežojumu dēļ bija liegts ceļot, kā arī citādi tērēt naudu. Iespējams, tieši tas stimulēja nekustamo īpašumu jomu, nozari, jo cilvēki uzlaboja sadzīves apstākļus, iegādājoties mājokli. Redzot šī brīža aktualitātes, pieļauju, ka tirgus attīstīsies stabili. Noteikti nevēlos biedēt ar cenu kāpumu, bet tas būs neizbēgams, ko jau šobrīd novērojam jauno projektu segmentā. Un atbildot uz jau ierasto jautājumu, ko tagad darīt – pirkt vai pārdot, es ieteiktu neaizrauties ar kalkulācijām “cik es nopelnīšu vai cik esmu pazaudējis”, bet gan vienkārši turpināt dzīvot komfortā un enerģiju novirzīt patīkamākām nodarbēm. Ja nopietni, tad nav tik būtiski, par cik un ko esat iegādājušies, svarīgi ir tas, ka spējat nokārtot savas finansiālās saistības. Peļņa vai zaudējumi fiksējas tikai brīdī, kad īpašums tiek pārdots. Tirgū vienmēr būs kāda dinamika, līdz ar to īpašuma vērtība var pieaugt vai samazināties. Stagnāciju tuvākajā nākotnē noteikti nesaskatu.”

 

Avots: LANĪDA


24.02.2021.

Jaunākie piedāvājumi

Lasīt vairāk >
Izīrē biroju
3 st., 145 m2
Rīga, Purvciems
725 EUR / mēn.
Lasīt vairāk >
Pārdod dzīvokli
2 ist., 6 no 6 st., 48 m2
Rīga, Centrs
77 000 EUR
Lasīt vairāk >
Izīrē biroju
3 st., 105 m2
Rīga, Purvciems
572 EUR / mēn.
Lasīt vairāk >
Izīrē biroju
2 st., 800 m2
Rīga, Purvciems
6 400 EUR / mēn.
X

Nesen apskatītie objekti

&laqo; »
X

Pārdot vai iznomāt objektu