+371 6736 5555

Sērijveida dzīvokļu tirgus pārskats | Jūnijs

  • 2020. gada jūnijā Rīgas mikrorajonos sērijveida dzīvokļu cenas nedaudz samazinājās, vidējai cenai cenai sarūkot par 0,3 % un noslīdot līdz 817 EUR/m². 2020. gadā sērijveida dzīvokļu cenas kopumā samazinājās par 0,5 %.


Sērijveida dzīvokļu cenas ceturto mēnesi pēc kārtas samazinājās. Cenu kritums bija neliels – vidēji ap 0,2 % mēnesī. Atsevišķos Rīgas lielākajos mikrorajonos negatīvas cenu svārstības tika novērotas arī iepriekšējos mēnešos.

 

Vislielākais cenu kritums jūnijā konstatēts vienos no dārgākajiem mikrorajoniem – Pļavniekos un Mežciemā. Pēc 2020. gada aprīlī novērotā Rīgas lielāko mikrorajonu dzīvokļu piedāvājuma līmeņa straujā krituma, maijā un jūnijā tas atkal pieauga, tomēr tas joprojām bija zemāks nekā pērn. Dzīvokļu kopējais piedāvājumu skaits pēdējā mēneša laikā saglabājās nemainīgs. Ievērojamākais piedāvājuma samazinājums tika novērots Rīgas centrālajā daļā, kur tas jūnijā samazinājās par 7 %.

 

Kopš 2020. gada sākuma dzīvokļu viena kvadrātmetra vidējās cenas lielākais pieaugums Rīgas mikrorajonos novērots Zolitūdē (+ 0,7 %). Arī Juglā un Bolderājā šogad bija pozitīvas cenu izmaiņas. Tomēr lielākajā daļā Rīgas lielāko mikrorajonu kopš gada sākuma cenas samazinājās. Lielākais cenu samazinājums kopš gada sākuma Rīgas mikrorajonos novērots Imantā (- 1,8 %).

 

Jūnijā dzīvokļu piedāvājums Rīgā, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, saglabājās nemainīgs. Piedāvājumu skaits ARCO REAL ESTATE analizētajos Rīgas lielākajos mikrorajonos palielinājās par 2 %. Salīdzinot ar 2019. gada jūniju, dzīvokļu piedāvājums kopumā bija mazāks: kopējais dzīvokļu piedāvājumu skaits bija mazāks par 16 %, un arī lielāko mikrorajonu dzīvokļu piedāvājums bija par 12 % mazāks nekā pirms gada.

 

Pagājušajā mēnesī Rīgas lielākajos mikrorajonos dzīvokļu piedāvājumu skaits gan palielinājās, gan samazinājās. Visvairāk piedāvājumu skaits palielinājās Pļavniekos, kur tas pieauga par 27 %. Piedāvājumu skaits visvairāk samazinājās Bolderājā (- 22 %).

 

Analizējot piedāvājuma skaitu proporcionāli mikrorajona lielumam, proti, pēc iedzīvotāju skaita, vislielākais piedāvājums konstatēts Mežciemā un Āgenskalnā, turpretī Bolderājā piedāvājumu skaits proporcionāli bija vismazākais.


09.07.2020.

Jaunākie piedāvājumi

Lasīt vairāk >
Pārdod zemi privātajai apbūvei
18800 m2
Limbažu novads, Limbažu pag.
76 000 EUR
Lasīt vairāk >
Izīrē dzīvokli
3 ist., 2 no 5 st., 70 m2
Rīga, Centrs
750 EUR / mēn.
Lasīt vairāk >
Pārdod māju
3 ist., 2 st., 93 m2
Gulbenes novads, Jaungulbenes pag.
50 000 EUR
Lasīt vairāk >
Izīrē dzīvokli
3 ist., 5 no 5 st., 72 m2
Rīga, Centrs
750 EUR / mēn.
X

Nesen apskatītie objekti

&laqo; »
X

Pārdot vai iznomāt objektu