+371 6736 5555

Rīgas mikrorajonu sērijveida dzīvokļu tirgus pārskats | Novembris

  • 2020. gada novembrī Rīgas mikrorajonos sērijveida dzīvokļu cenas nedaudz palielinājās – tās mēneša laikā pieauga par 0,2 %. Sērijveida dzīvokļu vidējā cena pieauga līdz 806 EUR/m², bet kopumā 2020. gadā sērijveida dzīvokļu cenas samazinājās par 1,6 %.


Sērijveida dzīvokļu cenu lejupslīde, kas turpinājās septiņus mēnešus pēc kārtas, oktobrī apstājās, bet novembrī tika novērotas nelielas pozitīvas cenu svārstības – lielākajā daļā Rīgas lielāko mikrorajonu cenu līmenis nedaudz palielinājās. Piedāvājums arī joprojām bija būtiski zemāks nekā pērn, un salīdzinoši lēto dzīvokļu piedāvājums saruka līdz minimumam. Pēc 2020. gada jūlijā novērotā visstraujākā piedāvājuma pieauguma, gada otrajā pusē tika novērots straujš piedāvājuma kritums. Lielāko mikrorajonu sērijveida dzīvokļu piedāvājumu skaits novembrī samazinājās vēl par 5 %. Kopējais dzīvokļu piedāvājumu skaits pēdējā mēneša laikā arī pazeminājās (-7 %).

 

Kopš 2020. gada sākuma visos Rīgas lielākajos mikrorajonos, ņemot vērā pēdējo mēnešu cenu lejupslīdi, cenas kopumā samazinājās. Lielākais cenu samazinājums kopš gada sākuma Rīgas mikrorajonos novērots Pļavniekos un Imantā (- 3,2 %).

 

Novembrī dzīvokļu piedāvājums Rīgā, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, kopumā samazinājās par 7 %. Piedāvājumu skaits ARCO REAL ESTATE analizētajos lielākajos Rīgas mikrorajonos samazinājās par 5 %. Salīdzinot ar 2019. gada novembri, dzīvokļu piedāvājums šī gada atbilstošajā laika periodā kopumā bija mazāks: kopējais dzīvokļu piedāvājumu skaits bija mazāks par 19 % nekā pirms gada, bet lielāko mikrorajonu dzīvokļu piedāvājums - par 21 %.

 

Pagājušajā mēnesī lielākajos Rīgas mikrorajonos dzīvokļu piedāvājumu skaits lielākoties palielinājās vai saglabājās nemainīgs. Visvairāk piedāvājumu skaits palielinājās Teikā, kur tas pieauga par 12 %. Savukārt piedāvājumu skaits novembrī visvairāk samazinājās Pļavniekos (- 19 %).

 

Aizvadītajā mēnesī Rīgas lielāko mikrorajonu sērijveidu dzīvokļu cenās novērotas nelielas izmaiņas. Lielākais cenu pieaugums tika novērots Pļavniekos, kur cenas mēneša laikā palielinājās par 0,8 %, savukārt neliels cenu samazinājums tika novērots Bolderājā, kur vidējā cena saruka par 0,3 %.


11.12.2020.

Jaunākie piedāvājumi

Lasīt vairāk >
Pārdod dzīvokli
3 ist., 3 no 6 st., 140 m2
Rīga, Klusais centrs
500 000 EUR
Lasīt vairāk >
Izīrē dzīvokli
4 ist., 2 no 3 st., 235 m2
Rīga, Klusais centrs
2 850 EUR / mēn.
Lasīt vairāk >
Izīrē dzīvokli
2 ist., 4 no 5 st., 42 m2
Rīga, Centrs
800 EUR / mēn.
Lasīt vairāk >
Izīrē dzīvokli
2 ist., 17 no 29 st., 52 m2
Rīga, Āgenskalns
1 627 EUR / mēn.
X

Nesen apskatītie objekti

&laqo; »
X

Pārdot vai iznomāt objektu