+371 6736 5555

M. Miezītis: Īres tirgus šobrīd tiek piesātināts ar īres dzīvokļu piedāvājumiem

  • Uz portāla Tvnet.lv jautājumiem atbild “ARCO REAL ESTATE” īres nodaļas nekustamo īpašumu aģents Mārtiņš Miezītis.


Tvnet.lv: "Ņemot vērā pašreizējo situāciju pasaulē, daudzi cilvēki uz nenoteiktu laiku ir zaudējuši darbus vai gūst mazākus ienākumus. Dažas bankas ir nodrošinājušas kredītbrīvdienas, taču kā ir ar izīrētājiem? Vai, pamatojoties uz pandēmiju, īres dzīvokļu īpašniekiem arī nevajadzētu vismaz uz šo brīdi samazināt īres cenas? Vai kāds to patlaban piekopj? Kādi varētu būt risinājumi, ja cilvēks nespēj samaksāt īri pandēmijas laikā, jo ir zaudējis darbu vai atrodas bezalgas atvaļinājumā?

 

Mārtiņš Miezītis: "Salīdzināt izīrētāju ar kredītiestādēm, manuprāt, nemaz nevar, jo bankām ir nesalīdzināmi lielākas iespējas nekā izīrētājam, kuram īres maksa šobrīd, iespējams, ir vienīgais ienākuma gūšanas avots. Stabilizējoties situācijai, īpašniekam vēlāk var arī rasties sarežģījumi no īrnieka atgūt nesaņemto īres maksu, tā kā šo pušu tiesiskās attiecības joprojām regulē novecojušais īres likums.

 

Īres tirgus šobrīd - vismaz pandēmijas laikā - tiek piesātināts ar īres dzīvokļu piedāvājumiem, kuri iepriekš tika izīrēti tūristiem īstermiņā, līdz ar to prognozēju īres cenu samazinājumu. Protams, viss ir atkarīgs no pandēmijas ilguma un valdības lēmumiem, kas var ietekmēt jebkuru nozari.

 

Lai prasītu īres maksas samazināšanu, manuprāt, ir jābūt pamatotam argumentam, piemēram, tāda prasība varētu attiekties uz dzīvokļiem, kuru īres maksa ir bijusi salīdzinoši augsta, vai uz tiem īrniekiem, kas esošajā situācijā atrodas bezalgas atvaļinājumā. Domāju, ka vienošanās starp pusēm viennozīmīgi tiks balstīta uz to, kādas ir bijušas līdzšinējās attiecības un cik savlaicīgi iepriekš ir kārtoti savstarpējie norēķini. Manuprāt, reālākais scenārijs būtu samazināt īres maksu un nesamaksātai daļai sastādīt atmaksas grafiku, tas pavērtu iespēju variācijām, par kurām puses spētu vienoties. Uzskatu, ka šajā situācijā pretī būtu jānāk arī pašvaldību komunālo pakalpojumu sniedzējiem, nevis tikai privātajam biznesam."

 

Sagatavoja:

Dainis Guks

Mārketinga un sabiedrisko

attiecību vadītājs


19.03.2020.

Jaunākie piedāvājumi

Lasīt vairāk >
Pārdod dzīvokli
2 ist., 3 no 4 st., 67 m2
Rīga, Ziepniekkalns
146 500 EUR
Lasīt vairāk >
Pārdod māju
3 ist., 1 st., 120 m2
Limbažu novads, Skulte
47 000 EUR
Lasīt vairāk >
Pārdod dzīvokli
3 ist., 1 no 4 st., 75 m2
Rīga, Teika
195 800 EUR
Lasīt vairāk >
Pārdod dzīvokli
3 ist., 2 no 5 st., 108 m2
Rīga, Centrs
258 240 EUR
X

Nesen apskatītie objekti

&laqo; »
X

Pārdot vai iznomāt objektu