+371 6736 5555

Kādas jaunas tendences novērotas īres tirgū ārkārtējās situācijas laikā?

  • Uz portāla "Delfi.lv" jautājumiem atbild “ARCO REAL ESTATE” īres nodaļas nekustamo īpašumu aģents Edgars Dargis.


Vai pandēmijas laikā esat novērojuši jaunu īrnieku pieplūdumu? Vai gluži otrādi - īrnieku skaits ir samazinājies?

 

Esmu novērojis, ka īrnieku skaits Rīgā ārkārtējās situācijas laikā ir sarucis. Ņemot vērā, ka līdz šim robežas ir bijušas slēgtas, īrnieku pieplūdums gluži vienkārši nav bijis iespējams. Šobrīd situācija mazliet sākusi mainīties saistībā ar robežu atvēršanu: pamazām palielinās to cilvēku skaits, kas Latvijā atbrauc no ārvalstīm darba nolūkos.

 

Ko liecina uzņēmuma novērojumi - pandēmijas laikā dzīvokļu izīrētāji piekrīt samazināt īres maksu? Vai arī dzīvokļi tiek piedāvāti par mazāku īres maksu (ja tā - tad cik liels ir tas samazinājums)?

 

Mani novērojumi liecina, ka lielākā daļa izīrētāju apzinās esošo situāciju valstī, tāpēc ir ar mieru pandēmijas laikā samazināt īres cenas 20 – 30 % apmērā.

 

Kā ir ar pieprasījumu pēc dzīvokļiem, kurus uz dažiem mēnešiem īrēja iebraucēji (ārzemnieki, ārvalstu studenti, aviācijas nozarē strādājošie utt.)? Vai pieprasījums ir sarucis pēc šādiem dzīvokļiem?

 

Minētie iebraucēji pārsvarā izvēlas īrēt dzīvokļus, sākot no sešiem mēnešiem un ilgāk. Šiem dzīvokļiem izīrētāji samazināja cenas par aptuveni 20 – 30 %. Runājot par īstermiņa īres tirgu (AirBnb, Booking.com), šī nozare, pēc manām domām, varētu pamazām atgūties, jo kaimiņvalstu iedzīvotāji pēc robežu atvēršanās labprāt brauc uz Rīgu. Domājams, līdzīga situācija būs Viļņā un Tallinā.

 

Kādas jaunas tendences vēl novērotas nekustamo īpašumu tirgū tieši ārkārtējās situācijas laikā?

 

Novērots, ka latvieši, kuri ārkārtējās situācijas laikā bija nolēmuši pārcelties uz laukiem vai vienkārši ārpus pilsētas, šobrīd meklē dzīvokļus Rīgā ar labiem un ekonomiskiem plānojumiem, līdzīgi ir ar tiem, kuri jau dzīvo Rīgā, – viņi nolēmuši, ka vēlas dzīvot labākos apstākļos par to pašu cenu.


22.05.2020.

Jaunākie piedāvājumi

Lasīt vairāk >
Pārdod dzīvokli
4 ist., 2 no 4 st., 88 m2
Rīga, Teika
240 000 EUR
Lasīt vairāk >
Pārdod dzīvokli
2 ist., 3 no 5 st., 53 m2
Rīga, Teika
69 900 EUR
Lasīt vairāk >
Izīrē māju
3 ist., 1 st., 70 m2
Rīga, Vecāķi
1 700 EUR / mēn.
Lasīt vairāk >
Izīrē māju
3 ist., 2 st., 70 m2
Rīga, Vecāķi
1 700 EUR / mēn.
X

Nesen apskatītie objekti

&laqo; »
X

Pārdot vai iznomāt objektu