+371 6736 5555

City24.lv statistika: Interese par nekustamo īpašumu sludinājumiem atgriežas pirmskrīzes līmenī

  • "Covid 19" krīze būtiski ietekmējusi teju ikvienu nozari, veicot korekcijas arī nekustamo īpašumu jomā. Šobrīd pārdot vai izīrēt īpašumus ir sarežģītāk nekā pirms krīzes laikā, tomēr analizējot jaunākos datus, tie atklāj interesantas tendences - neskatoties uz sarežģīto situāciju, interese par nekustamo īpašumu sludinājumiem saglabājas iepriekšējā līmenī un pat vērojams tās pieaugums.


Pirmās 3 nedēļas pēc ārkārtas situācijas izsludināšanas un ierobežojumu ieviešanas, aktivitāte ļoti krasi samazinājās teju visos īpašumu segmentos. Tomēr pēdējās 2 nedēļas, sākot ar aprīļa vidu, uzrāda pozitīvu līkni - sludinājumu portālā City24.lv veikto īpašumu meklējumu un sludinājumu skatījumu skaits pat nedaudz pārsniedzis pirms "Covid 19" krīzes līmeni. Protams, jāņem vērā arī fakts, ka aktivitātes interneta vidē stimulē atrašanās mājas režīmā, ko īpaši var novērot pieaugošajā apmeklējumā no mobilajām ierīcēm.

 

Nekustamo īpašumu darījumi, Jaunie projekti, City24, Mājokļu tirgus, Noderīgi zināt, Nekustamais īpašums, Būvniecība, Redaktora izvēle

 

"Arco Real Estate" speciālisti novērojuši aktivitātes palielināšanos. "Pēdējās divās nedēļās interese ir pieaugusi - klienti atkal aktīvāk sāk skatīties un interesēties par piedāvātajiem īpašumiemir uzsāktvairāki jauni darījumi," apliecina Ieva Jansone, "Arco Real Estate" pārdošanas nodaļas vadītāja.

 

Īpaša aktivitāte novērojama tieši īres sludinājumu segmentā - pēdējo 4 nedēļu laikā būtiski pieaugusi interese un skatījumi īres dzīvokļu sludinājumiem, iepriekšējā nedēļā sasniedzot rekordlielu skatījumu skaitu.

 

"Īres dzīvokļu pieprasījums būtiski nav mainījies, jo šobrīd bieži tiek piekopta prakse, ka izīrētāji ar īrniekiem sēžas pie viena galda, vienojoties par īres cenas izmaiņām, atbilstoši situācijai. Tie, kuri šobrīd ir jauna īres mājokļa meklējumos, savā ziņā ir izdevīgā situācijā - īres cenas ir nedaudz samazinājušās (dažos gadījumos ir pat pašizmaksas līmenī) un dzīvokli iespējams izvēlēties no lielāka piedāvājuma," skaidro Dzintars Bērziņš, "Arco Real Estate" Īres nodaļas vadītājs.

 

Tomēr "Arco Real Estate" speciālists iesaka ņemt vērā dažas svarīgas nianses. Piemēram, izvēloties air bnb (īstermiņa) tipa dzīvokli, visticamāk, īres līgumu ilgāk par gadu noslēgt neizdosies. Tāpēc jārēķinās, ka atkal, iespējams, nāksies pārvākties.

 

"Tajā pašā laikā, kādam tā var būt lieliska iespēja gadu padzīvot šikā mājoklī Vecrīgā," pozitīvos aspektus saskata Dzintars Bērziņš. 

 

Nekustamo īpašumu darījumi, Jaunie projekti, City24, Mājokļu tirgus, Noderīgi zināt, Nekustamais īpašums, Būvniecība, Redaktora izvēle

 

Aktivitāte privātmāju segmentā nav būtiski mainījusies un saglabājas visai zema. Kaut gan interese par privātmājām kopumā ir liela, krīzes laikā, tāpat kā pirms krīzes periodā, darījumu ir maz, jo vēl joprojām tirgus piedāvājums nav atbilstošs pieprasījumam un privātmāju cenas lielākoties pārsniedz pirkt gribētāju iespējas.

 

Lielāka aktivitāte notiek ar zemesgabaliem. Nekustamo īpašumu pārdošanas kompānijas novērojušas, ka sākoties "Covid 19" krīzei, izteikti palielinājās interese par lauku īpašumiem ārpus Rīgas, ko pilsētnieki sāk novērtēt arvien vairāk.

 

Nekustamo īpašumu darījumi, Jaunie projekti, City24, Mājokļu tirgus, Noderīgi zināt, Nekustamais īpašums, Būvniecība, Redaktora izvēle

 

Krīzei uzņemot apgriezienus, kritumu piedzīvoja meklējumu un skatījumu skaits jauno projektu segmentā, taču tas ātri vien atgriezās stabilās pozīcijās, attīstītājiem reaģējot un mājokļu apskates nodrošinot arī attālināti - sazinoties ar klientiem video zvanos, piedāvājot virtuālās tūres un citas iespējas, tādējādi dodot iespēju darījumiem notiek arī nestandarta apstākļos.

 

Avots: City24.lv (05.05.2020.)


07.05.2020.

Jaunākie piedāvājumi

Lasīt vairāk >
Pārdod dzīvokli
2 ist., 3 no 4 st., 67 m2
Rīga, Ziepniekkalns
146 500 EUR
Lasīt vairāk >
Pārdod māju
3 ist., 1 st., 120 m2
Limbažu novads, Skulte
47 000 EUR
Lasīt vairāk >
Pārdod dzīvokli
3 ist., 1 no 4 st., 75 m2
Rīga, Teika
195 800 EUR
Lasīt vairāk >
Pārdod dzīvokli
3 ist., 2 no 5 st., 108 m2
Rīga, Centrs
258 240 EUR
X

Nesen apskatītie objekti

&laqo; »
X

Pārdot vai iznomāt objektu