+371 6736 5555

Anna Ināra Rihtere: Mans darbs ir mans lielākais hobijs

  • "ARCO REAL ESTATE" komandu bieži papildina jauni un motivēti darbinieki, kuri savu nākotni saista ar nekustamo īpašumu nozari. Viena no tādiem ir nekustamo īpašumu aģente Anna Ināra Rihtere, kura savu darbību uzņēmumā sāka 2019. gadā, salīdzinoši īsā laikā gūstot lieliskus panākumus, iedvesmojot kolēģus un savu darbu saucot par hobiju.


Cik gadus tu darbojies nekustamo īpašumu nozarē un kāda bija tava nodarbošanās pirms māklera amata?

 

Šajā nozarē sāku strādāt pavisam nesen - 2019. gada sākumā, bet pirms tam visa mana profesionālā darbība bija saistīta ar tirdzniecību, tajā skaitā arī ar tiešo pārdošanu.

 

Kas tevi pamudināja mainīt nozari?

 

Mani pamudināja draugi, kuri teica, ka darbs nekustamo īpašumu nozarē ir kā radīts man. Es apdomājos un pieņēmu lēmumu, ka man vajadzētu izmēģināt savus spēkus aģenta profesijā.

 

Kāpēc izvēlējies tieši nekustamo īpašumu jomu kā savu darbības lauciņu?  

 

Tāpēc, ka mana iepriekšējā darba pieredze, kompetence un iemaņas liecināja par to, ka šajā jomā es varu veiksmīgi darboties, uzkrāt jaunas zināšanas, kā arī pieņemt izaicinājumu un iegūt jaunu pieredzi.

 

Kāpēc tu izvēlējies tieši “ARCO REAL ESTATE”?

 

Viena no manām draudzenēm iepriekš strādāja šajā uzņēmumā, un viņa man ieteica, lai es noteikti eju uz šo kompāniju. Es piekritu, jo tobrīd nemeklēju nevienu cietu darba vietu.

 

Kāda ir tava izglītība? Vai iegūtās zināšanas noder nekustamo īpašumu aģenta darbam?

 

Man ir ekonomiskā izglītība, kā arī absolvēju mācības MBA programmā. Esmu ieguvusi zināšanas par pārdošanu, vadīšanu, ekonomiku, kā arī saskarsmi ar cilvēkiem.

 

Kādas prasmes un zināšanas visvairāk nepieciešamas veiksmīga aģenta ikdienas darbā?

 

Es uzskatu, ka ļoti svarīga īpašība ir izprast klientu vajadzības, sadzirdēt un atrast konkurētspējīgas priekšrocības. Tāpat ļoti svarīgi būt patiesi ieinteresētam palīdzēt realizēt darījumu un sniegt atbalstu. Klientiem ir svarīgi ne tikai ar māklera palīdzību veikt darījumu, bet arī uzticēties viņam.

 

Ar kādām rakstura īpašībām, tavuprāt, jābūt apveltītam labam nekustamo īpašumu aģentam?

 

Es domāju, ka aģentam ir jābūt inteliģentam, pozitīvi noskaņotam un spējīgam analizēt datus. Lieliski, ja aģents var būt arī kā psihologs. Tas šajā profesijā noteikti nāk par labu.

 

Kas nekustamo īpašumu aģenta darbā tev šķiet visinteresantākais?

 

Manuprāt, tas ir izaicinājums. Man ļoti patīk veikt nekustamo īpašumu pārdošanu, jo katrs darījums ir kā jauns notikums un piedzīvojums.

 

Cik daudz sava laika tu velti darbam?

 

Tas atkarīgs no dažādiem apstākļiem, bet darbu un profesiju spēju lieliski apvienot ar savu privāto dzīvi.

 

Daudzkārt dzirdēts, ka māklera profesijā visgrūtākais ir tieši sākums. Cik veiksmīgi tu iekļāvies nozarē un cik ātri noslēdzi savu pirmo darījumu?

 

Pirmo darījumu noslēdzu, kad biju nostrādājusi dažus mēnešus, bet pēc tam jau sekoja nākamie.

 

Kādi ir māklera profesijas lielākie ieguvumi un riski?

 

Pie ieguvumiem noteikti var minēt relatīvu brīvību, proti, iespēju plānot pašai savu laiku un savienot to ar brīvo laiku. Kā iespējamos riskus es izceltu nevienmērīgus ienākumus.

 

Pastāsti, lūdzu, par kādu amizantu situāciju savā praksē un kā esi rīkojusies attiecīgajā brīdī!

 

Pagajušajā gadā bija darījums, kas no sākuma šķita vienkāršs un elementārs. Īpašumu pārdeva vientuļa atraitne, kura uzskatīja, ka pārdošana ne ar vienu nav jāsaskaņo. Parakstījām līgumus, klienti pārdevējai pārskaitīja ap 20 000 eiro. Pēc tam devāmies pie notāra parakstīt nostiprinājuma lūgumu iesniegšanai tiesā un notāre jautāja, vai vīrs ir devis savu piekrišanu. Visi tobrīd apjuka, tajā skaitā arī pati īpašniece. Kā izrādījās, vīrs bija miris Krievijas teritorijā un datu par šo faktu Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē nebija, līdz ar to Latvijā viņš juridiski skaitījās dzīvs. Vēlāk zvanīju uz Krievijas vēstniecību, kurā apgalvoja, ka jāgaida no četriem līdz sešiem mēnešiem. Protams, to atļauties nevarējām. “Pacēlam kājās” visus radiniekus Krievijā, un desmit dienu laikā saņēmām dokumentu pa pastu. Tad ātrumā tulkojām, apliecinājām un atjaunojām datus PMLP. Divu nedēļu laikā, kamēr mēs kārtojām dokumentus, pircēji bija ārzemēs. Nezinu, vai viņiem izdevās mierīgi atpūsties, kad 20 000 EUR samaksāti par īpašumu, kuru nevar pārdot. Kad viņi atgriezās, visi nepieciešamie dokumenti bija sakārtoti un darījums notika. Bija liels gandarījms, ka viss noslēdzās veiksmīgi.

 

Kādas, tavuprāt, ir Latvijas nekustamo īpašumu nozares lielākās problēmas? Ko tu vēlētos mainīt esošajā situācijā un likumdošanā?

 

Manuprāt, nozare ir diezgan labi juridiski sakārtota. Iespējams, ir dažas tehniskas nianses, kas atvieglotu mūsu un klientu darbu, bet kopumā neredzu šķēršļus, kas nozarē iesaistītajiem traucētu.

 

Kā tu gūsti motivāciju, zinot, ka nekustamo īpašumu pārdošanā ir gan kāpumi, gan kritumi?

 

Es neredzu šajā faktā neko īpašu. Šāda tendence ir visās jomās.

 

Ko tu vari pateikt tiem, kas apsver domu iesaistīties nekustamo īpašumu nozarē un kļūt par mākleri?

 

Jums uz šo profesiju jāraugās kā uzņēmējiem, jāmīl cilvēki un jābūt pašmotivējošai personībai. Pretējā gadījumā nekustamo īpašumu nozare nav domāta Jums.

 

Kam tu dod priekšroku – dzīvoklim vai privātmājai? Un vai vēlmes sakrīt ar realitāti?

 

25 gadu vecumā es uzcēlu savu pirmo māju, bet pēc desmit gadiem to pārdevu. Tagad dzīvoju dzīvoklī, bet domāju, ka tomēr laikam vajadzētu tikt pie mājas.

 

Kāda ir tava ikdiena ārpus darba? Vai tev ir hobiji?

 

Mans darbs ir mans lielākais hobijs. Bez darba manā dzīvē ir ģimene, draugi, kā arī grāmatas.


17.06.2020.

Jaunākie piedāvājumi

Lasīt vairāk >
Izīrē dzīvokli
4 ist., 4 no 6 st., 170 m2
Rīga, Centrs
2 500 EUR / mēn.
Lasīt vairāk >
Izīrē dzīvokli
4 ist., 4 no 6 st., 170 m2
Rīga, Vecrīga
2 500 EUR / mēn.
Lasīt vairāk >
Pārdod dzīvokli
3 ist., 2 no 5 st., 108 m2
Rīga, Centrs
258 240 EUR
Lasīt vairāk >
Pārdod dzīvokli
3 ist., 2 no 3 st., 61 m2
Carnikavas novads, Carnikava
51 000 EUR
X

Nesen apskatītie objekti

&laqo; »
X

Pārdot vai iznomāt objektu