+371 6736 5555

Sērijveida dzīvokļu tirgus pārskats | Septembris

  • 2019. gada septembrī Rīgas mikrorajonos sērijveida dzīvokļu cenas nemainījās – mēneša laikā dzīvokļu viena kvadrātmetra vidējā cena saglabājās nemainīga (818 EUR/m²). Kopš 2019. gada sākuma sērijveida dzīvokļu cenas kopumā palielinājās par 2,7 %.


2019. gada septembrī Rīgas mikrorajonos sērijveida dzīvokļu cenas nemainījās – mēneša laikā dzīvokļu viena kvadrātmetra vidējā cena saglabājās nemainīga (818 EUR/m²). Kopš 2019. gada sākuma sērijveida dzīvokļu cenas kopumā palielinājās par 2,7 %.

 

Septembrī sērijveida dzīvokļu vidējā cena jau otro mēnesi pēc kārtas saglabājās nemainīga. Līdzīga situācija tika novērota arī pērn rudens mēnešos. Tai pašā laikā septembrī divos mikrorajonos varēja novērot arī negatīvas cenu izmaiņas – Āgenskalnā cenas samazinājās par 0,2 %, bet Iļģuciemā par 0,4 %. Tā kā vairākos citos mikrorajonos cenas tomēr nedaudz palielinās, par cenu lejupslīdi ir pāragri runāt. Drīzāk pēdējos mēnešos novērojama sērijveida dzīvokļu cenu stabilizācija. Joprojām lielākajā daļā Rīgas mikrorajonu netika novērotas jebkādas cenu svārstības.

 

2019. gada pirmajā pusgadā Rīgas mikrorajonos dzīvokļu piedāvājums gan palielinājās, gan arī samazinājās. Jūlijā un augustā dzīvokļu piedāvājumam bija tendence palielināties, bet septembrī tas stabilizējās. Piedāvājums joprojām bija zemāks (-8 %) nekā pirms gada – 2018. gada septembrī.

Dzīvokļu viena kvadrātmetra vidējās cenas lielākais pieaugums Rīgas mikrorajonos kopš 2019. gada sākuma novērots Āgenskalnā un Zolitūdē (+ 4 %). Arī citos Rīgas lielākajos mikrorajonos kopš gada sākuma cenas pieauga. Vismazākās izmaiņas gada pirmajos trīs ceturkšņos notika Teikā – tur kopš gada sākuma cenas pieauga vien par 1 %.

 

Septembrī dzīvokļu piedāvājums Rīgā kopumā, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, palielinājās par 1 %. Piedāvājumu skaits ARCO REAL ESTATE analizētajos lielākajos Rīgas mikrorajonos saglabājās nemainīgs. Salīdzinot ar 2018. gada septembri, dzīvokļu piedāvājums bija mazāks: kopējais dzīvokļu piedāvājumu skaits bija mazāks par 11 %, bet lielāko mikrorajonu dzīvokļu piedāvājums bija mazāks par 8 %.

 

Pagājušajā mēnesī lielākajā daļā Rīgas mikrorajonu dzīvokļu piedāvājumu skaits samazinājās. Visvairāk piedāvājumu skaits samazinājās Imantā (-9 %). Turpretī dzīvokļu piedāvājums visvairāk palielinājās Purvciemā (+9 %).

 

Septembrī, analizējot piedāvājuma skaitu proporcionāli mikrorajona lielumam, proti, pēc iedzīvotāju skaita, vislielākais piedāvājums konstatēts Purvciemā. Turpretī Bolderājā piedāvājumu skaits bija proporcionāli vismazākais.


11.10.2019.

Jaunākie piedāvājumi

Lasīt vairāk >
Izīrē biroju
3 st., 145 m2
Rīga, Purvciems
725 EUR / mēn.
Lasīt vairāk >
Pārdod dzīvokli
2 ist., 6 no 6 st., 48 m2
Rīga, Centrs
77 000 EUR
Lasīt vairāk >
Izīrē biroju
3 st., 105 m2
Rīga, Purvciems
572 EUR / mēn.
Lasīt vairāk >
Izīrē biroju
2 st., 800 m2
Rīga, Purvciems
6 400 EUR / mēn.
X

Nesen apskatītie objekti

&laqo; »
X

Pārdot vai iznomāt objektu