+371 6736 5555

Sērijveida dzīvokļu tirgus pārskats | Novembris

  • 2019. gada novembrī Rīgas mikrorajonos sērijveida dzīvokļu cenas pieauga minimāli: dzīvokļu kvadrātmetra vidējā cena palielinājās par 0,1 %, sasniedzot 819 EUR/m². Kopš 2019. gada sākuma sērijveida dzīvokļu cenas kopumā palielinājās par 2,7 %.


Jau ceturto mēnesi pēc kārtas sērijveida dzīvokļu cena saglabāja stabilitāti – būtiskas izmaiņas joprojām netika novērotas. Rīgas mikrorajonu lielākajā daļā cenu svārstības netika novērotas vispār. Atsevišķos mikrorajonos cenas pēdējā mēneša laikā nedaudz palielinājās, turpretī divos mikrorajonos – Vecmīlgrāvī un Ķengaragā – dzīvokļu cenām bija tendence pazemināties.

 

 

2019. gada otrajā pusgadā Rīgas mikrorajonu dzīvokļu tirgū novērots gan piedāvājumu skaita pieaugums, gan samazinājums. Līdzīgi kā pērn, arī gada pēdējā ceturksnī piedāvājumam bija tendence samazināties, tomēr šogad novembra beigās tas bija par 1 % augstāks nekā pirms gada, tas ir, 2018. gada novembrī.

 

Dzīvokļu viena kvadrātmetra vidējās cenas lielākais pieaugums Rīgas mikrorajonos kopš 2019. gada sākuma novērots Āgenskalnā un Zolitūdē (+ 4 %). Arī citos Rīgas lielākajos mikrorajonos kopš gada sākuma cenas pieauga. Vismazākās izmaiņas šogad notika Teikā un Imantā – tur kopš gada sākuma cenas pieauga vien par 1 %.

 

Novembrī cenas, vērtējot pēc istabu skaita, nedaudz mainījās četristabu dzīvokļiem. Sērijveida dzīvokļu viena kvadrātmetra vidējā cena četristabu dzīvokļiem palielinājās par 0,3 %, bet pārējiem dzīvokļiem viena kvadrātmetra vidējā cena palika nemainīga.

 

Novembrī dzīvokļu piedāvājums Rīgā, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, kopumā samazinājās par 4 %. Piedāvājumu skaits “ARCO REAL ESTATE” analizētajos Rīgas lielākajos mikrorajonos samazinājās līdzīgi, proti, par 4 %. Salīdzinot ar 2018. gada novembri, kopējais dzīvokļu piedāvājums bija mazāks par 5 %, bet lielāko mikrorajonu dzīvokļu piedāvājums bija lielāks par 1 %.

 

Apkopojot dzīvokļu piedāvājumu skaitu Rīgas mikrorajonos, var secināt, ka vislielākais piedāvājumu skaits novembrī bija Purvciemā, savukārt vismazākais dzīvokļu piedāvājumu skaits novērots Bolderājā.

 

Pagājušajā mēnesī lielākajā daļā no Rīgas mikrorajoniem dzīvokļu piedāvājumu skaits samazinājās. Lielākais samazinājums konstatēts Teikā, kur tas saruka par 18 %. Savukārt visvairāk dzīvokļu piedāvājums palielinājās Iļģuciemā (+ 19 %).


12.12.2019.

Jaunākie piedāvājumi

Lasīt vairāk >
Izīrē dzīvokli
2 ist., 2 no 3 st., 86 m2
Rīga, Ķīpsala
248 000 EUR / mēn.
Lasīt vairāk >
Pārdod dzīvokli
1 ist., 3 no 4 st., 38 m2
Rīga, Centrs
72 000 EUR
Lasīt vairāk >
Pārdod dzīvokli
2 ist., 1 no 5 st., 35 m2
Bauskas novads, Bauskas pilsēta
26 600 EUR
Lasīt vairāk >
Pārdod dzīvokli
2 ist., 4 no 5 st., 38 m2
Rīga, Ķengarags
34 900 EUR
X

Nesen apskatītie objekti

&laqo; »
X

Pārdot vai iznomāt objektu