+371 6736 5555

ARCO REAL ESTATE Vidzemes filiālei jauna un ambicioza vadītāja

  • "Visa pamatā ir komandas darbs un attieksme," norāda sertificēta nekustamo īpašumu aģente Ilona Rulle, kas nupat ir kļuvusi par uzņēmuma ARCO REAL ESTATE Vidzemes filiāles vadītāju. To, kāds bijis viņas izaugsmes ceļš un kāda būs filiāles nākotne, smaidīgā un atsaucīgā Ilona atklāj intervijā.


Ir darbdienas rīts – intervijas diena. Saules stari lēni, bet mērķtiecīgi kausē Saulkrastu sniega klāto zemi, tikmēr Vidzemes filiāles durvis ver Ilona Rulle, kas darba cēlienu, kā ierasts, sāk īpaši agri. Mājīgajās biroja telpās virmo patīkams klusums, ko papildina izteikts kafijas aromāts un pašceptu pīrādziņu smarža. Darba galdi sakārtoti, fonā skan pieklusināta mūzika. Rodas iespaids, ka te saimnieko kārtīgi cilvēki.

 

- Vairākums no Rīgas apkārtnes darba nolūkos dodas uz galvaspilsētu, bet tu - tieši pretēji. Kā tu nokļuvi Saulkrastos? Kāpēc?

 

- Tas nebija vienas dienas lēmums - šī migrācija notika pakāpeniski. Brīžiem jau mana ģimene smejas, ka manī ir čigānu asinis – vienā vietā nesanāk ilgi nodzīvot. Pati esmu cēsiniece, studiju laikā mitinājos Jelgavā, savukārt vēlāk diezgan ilgu laiku dzīvoju Ventspilī. Gadu esmu dzīvojusi pašā Londonas sirdī, pēc tam bija posms, kad dzīvoju Rīgā, tad pamazām, bet mērķtiecīgi esmu virzījusies ārpus Rīgas tuvāk mierīgākai ikdienai. Pāris gadu dzīvoju Ādažos, un šobrīd ar ģimeni nu jau gadu sevi varam dēvēt par saulkrastiešiem. Bērns gan apmeklē bērnudārzu Ādažos, līdz ar to šobrīd daudz laika pavadām, pārvietojoties no vienas pilsētas uz otru. Cerams, ka šīs vasaras beigās būs mazliet vienkāršāk un varēsim nobāzēties Saulkrastos.

 

- Vai tomēr nealksti pēc darba dinamiskākā vidē Rīgas centrā?

 

- Rīgā esmu bieži, un man ar to pietiek. Mans darbs ļauj izbaudīt Rīgas dinamiku, jo dažas dienas nedēļā darba nolūkos dodos uz uzņēmuma galveno biroju Blaumaņa ielā. No rītiem ar prieku iebraucu Rīgā, pasēžu sastrēgumos, izdaru darbus, satieku klientus, kolēģus un pēcpusdienā ar gandarījuma sajūtu pametu galvaspilsētu. Tās stundas, kas tiek pavadītas sastrēgumos, ārpus Rīgas tiek izmantotas krietni lietderīgāk, jo ir iespēja izdarīt daudz vairāk. Tādā gadījumā laika pietiek gan sev, gan ģimenei. Jāatzīst, kamēr bērni vēl ir mazi, savu dzīvi Rīgā iztēloties nevaru. Es pati nāku no mazpilsētas, un man ir svarīgs dabas tuvums, iespēja vasarā pastrādāt dārzā un doties pastaigā uz jūru. Kamēr vēl nav sākusies tūrisma sezona, esot pie jūras, ir fantastiska sajūta – tas viss ir man vienai!

 

- Pastāsti, lūdzu, par savu ģimeni!

 

- Man ir ļoti aktīva meitiņa, kurai drīz būs četri gadi, un vienu gadu vecs dēliņš. Dzīve ar maziem bērniem apvienojumā ar darbu, protams, prasa daudz enerģijas. Tas ir diezgan sarežģīts menedžments – mājās būt mammai, bet darbā – nekustamo īpašumu profesionālim. Meita jau no pašas mazotnes man ir braukusi līdzi apsekot objektus.

 

- Zināms, ka aģentam darba specifikas dēļ bieži vien jāstrādā arī brīvdienās. Kā tev darbu izdodas apvienot ar ģimenes dzīvi?

 

- Kurš ir teicis, ka izdodas? (Smejas.) Darba specifikas dēļ ģimene rēķinās, ka man visdrīzāk kāda no brīvdienām būs jāvelta darbam, bet mana ģimene un radi mani saprot, tādēļ palīdz ar bērnu pieskatīšanu. Ņemot vērā, ka es vairāk koncentrējos uz objektiem ārpus Rīgas, tad reizēm mēģinu apvienot patīkamo ar lietderīgo. Kamēr es strādāju, bērni pavada laiku pie omas vai izklaidējas baseinā. Darba specifika ģimenes brīvdienas man ļauj kompensēt darba dienās.

 

- Kā tu varētu raksturot nekustamo īpašumu aģenta ikdienas darbu?

 

- Vienā vārdā sakot – raiba. Protams, tas atkarīgs no aģenta. Katra darba diena ir tāda, kādu viņš pats to veido. Protams, ir iespēja paņemt brīvu dienu un neko nedarīt, nodoties kadam hobijam, bet, manuprāt, veiksmīga aģenta darba diena ir iepriekš izplānota un mērķtiecīga. Pirmdienās parasti neko neieplānoju, jo ir ļoti daudz zvanu, pēc objektu apskatēm cilvēkiem ir dažādi jautājumi. Visus lielos darbus atlieku uz citu dienu. Mums ikdienā ļoti daudz sanāk runāt pa telefonu, rakstīt e-pasta vēstules, tikties ar klientiem, apskatīt un rādīt objektus, un šis viss ietver komunikāciju ar klientu.

 

- Kādēļ cilvēkiem būtu jāizvēlas aģenta pakalpojumi? Ko viņš iegūst, izvēloties sadarboties ar starpnieku?

 

- Bieži vien īpašums ir pats vērtīgākais, kas cilvēkam ir, līdz ar to ir liela neziņa un bailes. Aģents ir tas cilvēks, kurš spēs īpašumu pārdot par iespējami augstāko cenu, iespējami īsākā laikā, sakārtojot dokumentus, informējot par nodokļiem un bieži vien atbalstot arī psiholoģiski. Īpašuma pārdošana nav vienkāršs process. Ļoti bieži ir situācijas, kad komunikācija starp pārdevēju un pircēju ir apgrūtinoša, kā rezultātā pārdošana nesokas. Iespējams, tas ir tāpēc, ka pircējs ir nezinošs jautājumos par nekustamo īpašumu, savukārt pārdevējs ne vienmēr pats spēj atbildēt uz visiem jautājumiem. Aģents ir zinošais vidutājs starp apmierinātiem klientiem, kuru starpā notiek veiksmīgs darījums.

 

- Manuprāt, cilvēkiem vajadzētu pievērst lielāku vērību tam, kādā veidā viņi vēlas īpašumu pārdot vai iegādāties. Tā tomēr ir profesija, turklāt katrs īpašums un ar to saistītais darījums ir atšķirīgs. Diezgan bieži konsultēju cilvēkus, kas īpašumus paši ir gan pirkuši, gan pārdevuši, bet joprojām rodas jautājumi par īpašuma un paša darījuma niansēm, kā arī veiksmīgākām pārdošanas vai iegādes iespējām.

 

- Kas ir labs nekustamo īpašumu aģents un kā to atšķirt no pārējiem?

 

- Labam aģentam noteikti nāk līdzi laba reputācija. Labs aģents klientam ir gan kā māte, psihologs, nodokļu inspektors, varbūt arī apkopēja, jo reizēm īpašumus nākas arī uzkopt. Pēc manām domām, ir ļoti būtiski iedziļināties klienta vēlmēs un situācijā, atrodot vislabāko risinājumu. Neskatoties uz to, ka ļoti bieži klientus satiekam tikai vienreiz, piemēram, darījuma noslēgšanas brīdī, mūsu ieguldītais darbs, rūpība, attieksme un punktualitāte ir labas reputācijas pamatā.

 

- Daudzi aģenti veiksmīgi strādā bez asociācijas sertifikāta. Kādēļ uzskati, ka tas tomēr ir nepieciešams?

 

- Manā izpratnē tas ir kvalitātes rādītājs. Kaut arī nozarē strādāju diezgan ilgu laiku, es kā asociēts un sertificēts aģents darbojos salīdzinoši nesen. Pirmkārt, kļūšanu par asociētu aģentu varētu salīdzināt ar augstskolas diploma iegūšanu: tas liecina par profesionalitāti un atbildību, tā ir aģenta pievienotā vērtība. Otrkārt, tā ir arī lielāka atbildība pret klientu. Mūsu darbība ir civiltiesiski apdrošināta. Sertificēts aģents atrodas nepārtrauktā izziņas procesā un ir informēts par jaunumiem likumdošanā. Tas ir tāpat kā jebkurā citā profesijā, kur visu laiku tiek celta kvalifikācija.

 

- Ko tev nozīmē šis darbs? Vai tas tevi dara laimīgu?

 

- Es to drīzāk nosauktu par dzīvesstilu. Protams, darba ir daudz. Ņemot vērā, ka darījumi nav regulāri, jāplāno ir arī savi ienākumi. Bet komunikācija, sadarbība ar klientiem, kolēģiem, labi realizēti projekti un darījumi mani patiešām dara laimīgu. Tas, ka varu plānot savu darba dienu pati, savu atpūtas laiku un darba slodzi, ienākumus – tas tiešām vairāk līdzinās dzīvesveidam. Man personīgi būtu ļoti sarežģīti pavadīt darba dienu slēgtās telpās no rīta līdz vakaram.  Manuprāt, šī ir profesija un zināšanas, kas ļauj nopelnīt neatkarīgi no atrašanās vietas. Piemēram, Saulkrastu filiālē esmu strādājusi ar kolēģi, kas pēc ilgstoša darba ARCO REAL ESTATE pārcēlās uz Spāniju, kur šobrīd veiksmīgi strādā par nekustamo īpašumu aģentu. 

 

- Kā kļūšana par filiāles vadītāju tevi ietekmēs turpmākajā darbā?

 

- Tagad būs vairāk darba un vairāk atbildības, kā arī noteikti jāplāno darba grafiks. Es vienmēr esmu teikusi, ka, vairāk darot, vairāk var arī izdarīt. Tas katrā ziņā nenozīmē, ka tagad mans uzdevums būs atrasties filiāles telpās un visus regulēt. Ikdienas pienākumiem klāt nāk atbildība un rūpes par darbu birojā, kā arī jauno kolēģu apmācība. Klientiem mēs spējam piedāvāt kvalitatīvu servisu, kas ietver ne tikai laipnu apkalpošanu, bet arī profesionālu aģentu pakalpojumus.

 

- Kādas ir tavas attiecības ar pārējiem kolēģiem filiālē?

 

- Ģimeniskas. Mūsu uzņēmumā mēs esam kā ģimene. Aģenta darbs nav viegls, un ir brīži, kad no kopējā maisa “izlien pa kādai adatai”, taču tās ir atsevišķas situācijas un kopumā visi esam draudzīgi. Tie, kuri atnāk pie mums un nostrādā vismaz gadu, parasti šeit arī paliek uz ilgāku laiku. Ar kolēģēm - Sandu un Inetu - uzņēmumā esam jau no pirmsākumiem. Šobrīd ir pievienojies Kārlis, un es ceru, ka kolektīvam varēsim piesaistīt vēl dažus darbīgus aģentus. Tāpat Vidzemes filiālē šobrīd strādā vairāki pieredzējuši vērtēšanas speciālisti, kuru padoms ikdienā ir ļoti nepieciešams. Tieši komandas darbs un attieksme gan vienam pret otru, gan pret klientiem ir filiāles veiksmes priekšnoteikums.

 

- Kāda ir tava vīzija par Vidzemes filiāli? Kādu tu to vēlies redzēt nākotnē?

 

- Man gribētos, lai mūsu filiāle ir atpazīstamāka un cilvēki novērtētu pozitīvo sadarbību ar nekustamo īpašumu aģentiem, kļūtu zinošāki, iegādājoties vai pārdodot īpašumus. Gribētos, lai varam nodrošināt darba vietas vēl kādam izcilam aģentam, kā arī piedāvāt kvalitatīvu servisu reģionā. Reģions attīstās, un Rīga savas robežas palielina. Ģimenes novērtē mierīgāku ikdienu un kvalitatīvas brīvdienas.

 

- Kādi ir pirmie trīs darbi, ko īstenosi filiāles vadītājas amatā?

 

- Es ģenerēšu idejas un mēģināšu veicināt filiāles un savu aģentu atpazīstamību, sadarbību ar citiem Saulkrastu uzņēmumiem. Es vēlos, lai cilvēki arvien vairāk sāktu dzīvot mazpilsētās. Man ļoti patīk šī vieta un arī salīdzinoši nelielais attālums līdz Rīgai un citām tuvākajām pilsētām. Mums Saulkrastos noteikti ir, ko piedāvāt klientiem.

 

- Ko tu ieteiktu jaunajiem aģentiem vai cilvēkiem, kas par tādiem apsver kļūt?

 

- Man gribētos teikt: “Esi drosmīgs!” Šī patiešām ir profesija, kas paver neierobežotas darbības un ienākumu iespējas. Tas, protams, prasa daudz zināšanu, darba, precizitātes, pacietības un laika plānošanu, taču paralēli tas sniedz arī brīvības un laimes sajūtu. Aģenta darbs ir kā nelieli svētki.

 


14.03.2019.

Jaunākie piedāvājumi

Lasīt vairāk >
Pārdod māju
3 ist., 1 st., 120 m2
Limbažu novads, Skulte
46 800 EUR
Lasīt vairāk >
Pārdod dzīvokli
2 ist., 3 no 4 st., 67 m2
Rīga, Ziepniekkalns
146 500 EUR
Lasīt vairāk >
Pārdod dzīvokli
3 ist., 1 no 4 st., 75 m2
Rīga, Teika
195 800 EUR
Lasīt vairāk >
Pārdod dzīvokli
3 ist., 2 no 5 st., 108 m2
Rīga, Centrs
258 240 EUR
X

Nesen apskatītie objekti

&laqo; »
X

Pārdot vai iznomāt objektu