+371 6736 5555

Nekustamo īpašumu aģenti garlaicību nepazīst

  • Nekustamo īpašumu nozare cilvēkresursu ziņā šobrīd piedzīvo strauju attīstību, par ko liecina sertificēto mākleru skaita pieaugums. Cilvēki, kas savas spējas nolēmuši apliecināt nekustamo īpašumu jomā, apzinās, ka aģenta darbs neaprobežojas ar sludinājuma publicēšanu dažādos portālos un ka veiksmīgai karjerai ilgtermiņā nepieciešamas īpašas zināšanas. Lai noskaidrotu, kādas tieši, uz sarunu tika aicināta ARCO REAL ESTATE valdes locekle un uzņēmuma darbinieku apmācību vadītāja Ieva Jansone, kas labprāt atklāja aģenta darba nianses.


Kādēļ cilvēki izvēlas strādāt par nekustamo īpašumu aģentiem? Kas viņus pamudina uz to?

Lai gan pakāpeniski palielinās sertificēto aģentu skaits, profesija joprojām nav populāra. To izvēlas cilvēki, kuri saskārušies ar darbu nozarē vai arī viņiem ieteikuši draugi vai paziņas. Visbiežāk šo profesiju izvēlas tie, kas nebaidās no izaicinājumiem un kas spēj sevi iztēloties šajā nozarē. Lai veiksmīgi strādātu nekustamo īpašumu jomā, jāpiemīt labām komunikācijas prasmēm, tādēļ daudzi aģenti ir bijušie skolotāji, valsts iestāžu un banku darbinieki, kuriem ikdienā bijusi saskarsme ar cilvēkiem.

 

Kādi ir aģenta ieguvumi?

Darbs nav viegls, bet interesants, un šeit noteikti nav rutīnas. Tas nav monotons un garlaicīgs.  Viena no galvenajām priekšrocībām ir tā, ka aģents pats var plānot savu darba laiku. Savukārt ieguldītais darbs tiešā veidā atspoguļojas gala rezultātā. Citi kāpj pa karjeras kāpnēm, bet aģenti, kā par viņiem mēdz izteikties, “iet dziļumā”.

 

Vai jebkurš var kļūt par nekustamo īpašumu aģentu?

Es teiktu, ka nē. Katram pašam ir jāprot izvērtēt sava personība un atbilstība šim amatam. Ja rakstura īpašības nav piemērotas, tad tā ir sevis laušana. Šādi cilvēki iet un dara, bet nejūt drošību. Ja šis darbs nesagādā gandarījumu, tad nav vērts to darīt. Tam ir jābūt aicinājumam, un ir jāpārzina darbības laukums. Uzņēmums ir tikai platforma, kas nodrošina ar visu nepieciešamo veiksmīgam darbam, bet jāmāk pašam par sevi pastāvēt. Grūtāk ir tieši jauniem cilvēkiem, kuriem trūkst dzīves skolas un pieredzes, lai gan ARCO REAL ESTATE ir bijuši neskaitāmi gadījumi, kad tieši jaunās paaudzes pārstāvji sasniedz atzīstamus rezultātus un kļūst par nozares speciālistiem.

 

Ko darīt tiem, kuri domā, ka viņiem neizdosies, un kuriem līdz ar pirmajām neveiksmēm zūd ticība savām prasmēm?

Es ieteiktu uzreiz “nemest plinti krūmos” un pirmos rezultātus vērtēt pēc trīs mēnešiem. Bet, atklāti runājot, ja jau pašā sākumā netici tam, ko dari, tad šī nav tava profesija. Ja nejūti spēles garšu – nemoki sevi! Jābūt lielai pacietībai, jo no 1. uz 9. klasi “pārlēkt” nevar. Tāpat ir jāapzinās, ka ARCO REAL ESTATE ir starpniecības pakalpojumu uzņēmums, kas veic citiem piederošu īpašumu pārdošanu. Mums īpašumi nepieder.

 

Kāda ir mijiedarbība starp aģentiem un ARCO REAL ESTATE?

Mūsu uzņēmumā tiek respektēts personības faktors. Pie mums strādā ļoti dažādi cilvēki, un šeit ir demokrātisks stils, brīvības sajūta. Lai nodrošinātu augstu klientu apkalpošanas standartu, ir zināmas prasības. Mums nav nostādnes, ka konkrēti jādara tā un nekā citādāk. Tiek respektēts katra cilvēka ieguldījums un pašizglītība. Novērtējam iniciatīvu. Šajā biznesā no pieciem plānotajiem darījumiem četri nenotiek, tādēļ visu laiku jābūt sajūtai, ka nākotnē viss izdosies. Jāizanalizē iemesli un jāizvairās no negatīvajiem faktoriem. Neveiksmes nedrīkst izsist no virzības uz mērķi. Šis nav stāsts par izglītību, bet par ticību un mērķtiecību.

 

Kas nepieciešams, lai kļūtu par nekustamo īpašumu aģentu ARCO REAL ESTATE?

Būtiskākais nosacījums ir kandidāta iepriekšēja pieredze pārdošanas sfērā, kas tiek vērtēta kā liela priekšrocība. Svarīga ir arī iegūtā izglītība, kas liecina, ka cilvēks savā dzīvē ir sasniedzis konkrētu posmu. Mēs sniedzam ar nekustamiem īpašumiem saistītus pakalpojumus, un, kā jebkruā apkalošanas sfērā, aģenta ikdienas darbā svarīga ir arī psiholoģiskā sagatavotība un noturība.

 

Ko dara ARCO REAL ESTATE, lai sagatavotu jaunos darbiniekus un paaugstinātu viņu kvalifikāciju? Kādi ir apmācības virzieni?

Aģenta darbu cilvēki mācās un apgūst darot. Mēs apmācām pamatus: tiek izskaidrota darījuma gaita, procesa virzieni. Tas, cik ātri un kādā apmērā aģents spēj vairot savas zināšanas un palielināt kompetenci, ir atkarīgs tikai no viņa paša. Pirmais darījums kalpo kā sākumpunkts, un tālāk jau aģents pārsvarā strādā patstāvīgi. Labam aģentam jāpārzina riski, īpašumtiesības, apgrūtinājumi, nodokļi un citi ar nekustamiem īpašumiem saistīti jautājumi. Neatņemama sastāvdaļa aģenta darbā ir juridiskās puses pārzināšana – darījuma noformēšanas process un līgumu izpēte. Objektu virzīšana tirgū notiek, sadarbojoties ar mārketinga nodaļu.

 

Vai ARCO REAL ESTATE šobrīd var piedāvāt darbu, ja kāds ir nolēmis izmēģināt savas spējas un kļūt par nozares profesionāli?

ARCO REAL ESTATE vienmēr ir atvērts uzņēmīgiem un aktīviem cilvēkiem. Jebkurš tiek laipni aicināts uz sarunu, lai vairāk uzzinātu par aģenta profesiju un viņa ikdienas darba specifiku. Ar aktuālām vakancēm interesenti var iepazīties ARCO REAL ESTATE mājas lapā – www.arcoreal.lv/darbs.

 

Ko Jūs ieteiktu tiem cilvēkiem, kas gribētu pamēģināt, bet tomēr līdz galam nav pārliecināti?

Es ieteiktu atnākt uz ARCO REAL ESTATE un vienkārši izrunāties, kā arī izjust darba vidē – birojā – valdošo atmosfēru. Pieteikties konsultācijai vai uzdot sev interesējošus jautājumus par aģenta darbu var elektroniski, sūtot vēstuli uz ieva.jansone@arcoreal.lv.

 

Preses relīzi sagatavoja

ARCO REAL ESTATE

mārketinga projektu vadītājs

Mārtiņš Lācis


12.09.2017.

Jaunākie piedāvājumi

Lasīt vairāk >
Pārdod dzīvokli
1 ist., 2 no 8 st., 27 m2
Rīga, Centrs
80 000 EUR
Lasīt vairāk >
Izīrē dzīvokli
2 ist., 2 no 3 st., 86 m2
Rīga, Ķīpsala
248 000 EUR / mēn.
Lasīt vairāk >
Pārdod dzīvokli
1 ist., 3 no 4 st., 38 m2
Rīga, Centrs
72 000 EUR
Lasīt vairāk >
Pārdod dzīvokli
2 ist., 1 no 5 st., 35 m2
Bauskas novads, Bauskas pilsēta
26 600 EUR
X

Nesen apskatītie objekti

&laqo; »
X

Pārdot vai iznomāt objektu