+371 6736 5555

ARCO REAL ESTATE vadība izpērk uzņēmumu

  • Viens no lielākajiem Latvijā strādājošiem nekustamo īpašumu uzņēmumiem SIA “Arco Real Estate” šī gada 31. oktobrī izpirka Igaunijas kompānijai “Arco Real Estate” AS (Igaunijas kompānijas “Arco Vara” AS meitas uzņēmums) piederošas kapitāldaļas 70 % apmērā, kļūstot par nacionālu nekustamo īpašumu uzņēmumu. Par SIA “Arco Real Estate” kapitāldaļu kontrolpaketes īpašnieku kļuva pašreizējais valdes priekšsēdētājs Aigars Šmits.


Tā kā Latvijas uzņēmumam, pēc “Arco Vara” AS rīkotājdirektora Tarmo Silda (Tarmo Sild) domām, nebija būtiskas ietekmes uz grupas kopējiem finanšu rezultātiem, tika pieņemts abpusējs lēmums par kapitāldaļu pārdošanu Aigaram Šmitam.

 

SIA “Arco Real Estate” turpinās sniegt savus pakalpojumus kā līdz šim, saskaņā ar labāko praksi un nemainīgiem klientu apkalpošanas standartiem. Tāpat pašreizējā uzņēmuma vadībā un struktūrā netiks veiktas nekādas izmaiņas. Visi esošie sadarbības līgumi paliek spēkā un ir saistoši attiecībā pret jebkuru trešo personu. Saskaņā ar kapitāldaļu pārdošanas līgumu uzņēmuma vadība veiks zīmola maiņu 180 dienu laikā pēc kapitāldaļu iegādes.

 

“Arco Vara” AS rīkotājdirektors Tarmo Silds (Tarmo Sild) uzsver: „Pēdējo piecu gadu laikā SIA “Arco Real Estate” ir veidojusi vidēji 5 % no grupas ieņēmumiem, taču grupas akcionāriem nav radījusi peļņu. Lai gan mēs atzinām sarežģīto situāciju Latvijas nekustamo īpašumu tirgū pēc krīzes un šodien, mātessabiedrības uzskati par uzņēmējdarbības veikšanu brokeru darbības un īpašumu vērtēšanas jomā neatbilda mūsu Latvijas uzņēmuma vadības un 30 % akcionāru viedoklim. Tāpēc mēs vienojāmies par loģisku un savstarpējas cieņas pilnu risinājumu, saskaņā ar kuru SIA “Arco Real Estate” vadība ir izpirkusi no gupas esošo organizāciju un biroju.”

 

”Uzņēmums SIA “Arco Real Estate” ir darbojies tirgū gandrīz divdesmit gadus, kuru laikā esam ieguvuši uzticama, profesionāla un droša uzņēmuma reputāciju. Mūsu darbinieku lielākā daļa uzņēmumā ir nostrādājusi vairāk nekā desmit gadus, bet vadošie darbinieki - kopš uzņēmuma nodibināšanas 1997. gadā. Mūsu uzņēmums sniedz pakalpojumus galvenokārt vietējam tirgum, tāpēc kapitāldaļu izpirkšana ir loģisks risinājums uzņēmuma nākotnei, stiprinot uzņēmuma pozīcijas Latvijā,” atklāj SIA “Arco Real Estate” valdes priekšsēdētājs Aigars Šmits.


01.11.2016.

Jaunākie piedāvājumi

Lasīt vairāk >
Pārdod zemi privātajai apbūvei
1295 m2
Garkalnes novads, Berģi
89 000 EUR
Lasīt vairāk >
Izīrē māju
5 ist., 2 st., 243 m2
Rīga, Bieriņi
1 500 EUR / mēn.
Lasīt vairāk >
Izīrē tirdzniecības telpas
3 st., 120 m2
Rīga, Zolitūde
600 EUR / mēn.
Lasīt vairāk >
Izīrē tirdzniecības telpas
3 st., 400 m2
Rīga, Zolitūde
2 000 EUR / mēn.
X

Nesen apskatītie objekti

&laqo; »
X

Pārdot vai iznomāt objektu