+371 6736 5555

Kādam nolūkam nepieciešams vērtējums?

  • Nekustamā īpašuma vērtējums ir atzīts un sabiedriski akceptēts veids, kā ar datu un tirgus analīzes palīdzību sertificēts vērtētājs nosaka īpašuma tirgus vērtību. Visbiežāk izplatītais nolūks, kādam tiek pasūtīts vērtējums, ir aizdevuma saņemšana kredītiestādē, jo tieši vērtējumā noteiktā īpašuma tirgus vērtība nereti ir tā, kas nosaka aizdevuma apmēru, skaidro ARCO REAL ESTATE 2. vērtēšanas nodaļas vadītājs Kaspars Dzedulis.


Tāpat vērtējums nepieciešams nekustamā īpašuma pārdošanas cenas noteikšanai vai arī pārdošanas cenas atbilstības (tirgus vērtībai) pārbaudei, iesniegšanai tiesu instancēs privātu strīdu gadījumos, iesniegšanai valsts un pašvaldību iestādēs, tiesu izpildītāju vajadzībām piespiedu piedziņas procesos, īpašumu atsavināšanas un citām vajadzībām, norāda ARCO REAL ESTATE eksperts.

 

Sertificēts vērtētājs, nosakot īpašuma tirgus vērtību, analizē labāko un efektīvāko nekustamā īpašuma izmantošanas veidu, identificē vērtējamo īpašumu, analizē tirgus segmentu, kura daļa ir vērtējamais īpašums, identificē tirgus vērtību ietekmējošus faktorus un izvēlas atbilstošāko aprēķina veidu, pielietojot vienu vai vairākas vērtēšanas pieejas - salīdzināmo, ienākumu vai izmaksu metodi. Īpašuma tirgus vērtību ietekmē novērtējamā objekta atrašanās vieta, tehniskais stāvoklis, infrastruktūra, apgrūtinājumi, servitūti, noslēgtie īres vai nomas līgumi un citi būtiski faktori.

 

Jautāts, vai kredītiestādēs iesniedzamajam vērtējumam ir derīguma termiņš, K. Dzedulis uzsver: “Aizņēmējam jārēķinās ar to, ka kredītiestādes nereti nosaka vērtējumu derīguma termiņu kopš to sagatavošanas brīža, kas var svārstīties no trīs mēnešiem līdz pat diviem gadiem atkarībā no īpašuma veida, līdz ar to pēc kāda laika nepieciešams pārvērtējums. Vērtējuma aktualitātes zudums parasti ir saistīts ar to, ka mainās tirgus situācija, kā arī pats īpašums (remonti, pārbūves u. c.)."

 

ARCO REAL ESTATE vērtēšanas pakalpojumus sniedz kopš 1998. gada, kad uzņēmums kļuva par Latvijas Īpašumu vērtēšanas asociācijas biedru. Uzņēmums piedāvā visu veidu nekustamo īpašumu vērtēšanu visā Latvijas teritorijā. ARCO REAL ESTATE ir uzkrāta pieredze vairāk nekā 30 000 vērtējumos, kurus akceptē visas Latvijas lielākās kredītiestādes.

 


12.11.2015.

Jaunākie piedāvājumi

Lasīt vairāk >
Pārdod dzīvokli
1 ist., 3 no 4 st., 38 m2
Rīga, Centrs
72 000 EUR
Lasīt vairāk >
Pārdod dzīvokli
2 ist., 1 no 5 st., 35 m2
Bauskas novads, Bauskas pilsēta
26 600 EUR
Lasīt vairāk >
Pārdod dzīvokli
2 ist., 4 no 5 st., 38 m2
Rīga, Ķengarags
34 900 EUR
Lasīt vairāk >
Pārdod dzīvokli
2 ist., 3 no 5 st., 53 m2
Rīga, Teika
69 900 EUR
X

Nesen apskatītie objekti

&laqo; »
X

Pārdot vai iznomāt objektu