+371 6736 5555

Dzīvokļu cenu kāpums var ietekmēt īres maksas

  • Sērijveida dzīvokļu cenas atbilstoši ARCO REAL ESTATE gada sākumā izteiktajām prognozēm konsekventi turpina pieaugt. Lai gan vidējās cenas kāpums septembrī bija neliels, jo kopš šī gada sākuma palielinājās vien par 2 %, tas atkārtoti sasniedza augstāko atzīmi pēdējo sešu gadu laikā, norādīts uzņēmuma ikmēneša tirgus pārskatā.


Sērijveida dzīvokļu vidējā cena par vienu mājokļa kvadrātmetru septembrī bija 650 EUR, kas par 13 eiro pārsniedza janvārī konstatēto. Kā skaidro ARCO REAL ESTATE īres nodaļas vadītājs Dzintars Bērziņš, sērijveida dzīvokļu cenu pieaugums norāda uz šī segmenta tirgus attīstības tendencēm, tā kā notiek darījumi par lielākām pirkuma summām, tomēr eksperts uz situāciju raugās piesardzīgi, jo tā var būtiski ietekmēt arī īres tirgu.

 

Vidējās cenas pieaugums, ko septembrī daļēji ietekmēja iegādei piedāvāto dzīvokļu skaita samazinājums, var izraisīt viļņveidīgu sērijveida dzīvokļu īres maksas pieaugumu. Dzīvokļiem kļūstot dārgākiem, to īpašnieki pielāgojas tirgus situācijai un pieprasītākajos sērijveida projektos, piemēram, Āgenskalnā, varētu kāpināt īres maksu, skaidro eksperts.

 

Dzīvokļu viena kvadrātmetra vidējās cenas lielākais pieaugums Rīgas mikrorajonos kopš 2015. gada sākuma konstatēts Ziepniekkalnā (+ 3,7 %), Āgenskalnā (+ 3,3 %) un Ķengaragā (+ 3,3 %). Arī visos pārējos Rīgas mikrorajonos cenas šajā periodā pārsvarā palielinājās, norādīts ARCO REAL ESTATE pārskatā.

 

Lai gan Teika bija vienīgā, kur septembrī konstatēts minimāls cenu samazinājums (- 1 %), kopumā šajā Rīgas mikrorajonā joprojām saglabājās augstākās sērijveida dzīvokļu cenas: viena kvadrātmetra vidējā cena septembrī pieauga līdz 790 EUR/m² pozīcijai. Savukārt viszemākā viena kvadrātmetra vidējā cena saglabājās Bolderājā - tā septembrī nemainīgi palika 465 EUR/m² pozīcijā.


13.10.2015.

Jaunākie piedāvājumi

Lasīt vairāk >
Pārdod zemi privātajai apbūvei
1295 m2
Garkalnes novads, Berģi
89 000 EUR
Lasīt vairāk >
Izīrē māju
5 ist., 2 st., 243 m2
Rīga, Bieriņi
1 500 EUR / mēn.
Lasīt vairāk >
Izīrē tirdzniecības telpas
3 st., 120 m2
Rīga, Zolitūde
600 EUR / mēn.
Lasīt vairāk >
Izīrē tirdzniecības telpas
3 st., 400 m2
Rīga, Zolitūde
2 000 EUR / mēn.
X

Nesen apskatītie objekti

&laqo; »
X

Pārdot vai iznomāt objektu