+371 6736 5555

Samazinās brīvo A un B klases biroju telpu īpatsvars

  • "Nomniekiem arvien biežāk nākas saskarties ar ierobežotām izvēles iespējām, meklējot savām prasībām atbilstošas biroju telpas," uzsver ARCO REAL ESTATE komercplatību nodaļas vadītājs Guntis Kanenbergs, piebilstot, ka līdz ar ekonomiskās situācijas uzlabošanos novērota uzņēmēju vēlme uzlabot darba apstākļus, kas sekmējusi komercplatību tirgus aktivitāti.


Biroju nomas tirgū 2014. gada 3. ceturksnī Rīgā tika piedāvātas A un B klases nomas platības vairāk kā 600 000m² apmērā 71 biroju centrā, norādīts ARCO REAL ESTATE komercplatību tirgus pārskatā. Tā kā vairums no A klases ēkām tiek izmantotas komercbanku vajadzībām, iespējas nomāt šīs klases telpas ir ierobežotas. Ierobežotā piedāvājuma rezultātā nomniekiem kā alternatīva 3. ceturksnī tika piedāvāti B klases biroji ar augstu tehnisko nodrošinājumu, tomēr G. Kanenbergs prognozē, ka nākotnē augstākās klases komerctelpu piedāvājums palielināsies, ņemot vērā Pārdaugavā esošā projekta Z-Towers būvniecību, kā arī Skanstes ielas apkaimes papildināšanu ar jaunu biroju ēku.

 

Joprojām vērojama brīvo A un B klases biroju telpu īpatsvara samazināšanās, izņemot B klases biroju platības ārpus Rīgas centra, kur brīvo telpu īpatsvars gada laikā ir palielinājies no 12% līdz 15.5%. Šādus novērojumus G. Kanenbergs skaidro ar faktu, ka Valsts ieņēmuma dienesta pārcelšanās uz jaunu biroju ēku rezultātā atbrīvojušās minētās klases platības. Tāpat eksperts pieļauj, ka atbrīvotās biroju telpas drīzumā varētu nomāt uzņēmumi, kas vēlas pārcelties no C klases birojiem.

 

G. Kanenbergs min galvenos faktorus, kas ietekmē potenciālo biroju telpu nomnieku izvēli: “Visbiežāk lēmumu par komercplatību nomāšanu klienti pieņem pēc biroju tehniskā stāvokļa, atrašanās vietas, nomas maksas, apsaimniekošanas cenas un kvalitātes, kā arī pēc telpu plānojuma atbilstības un auto novietošanas iespējām. Tāpat izvēli ietekmē daži sekundāri faktori, piemēram, reklāmas izvietošanas iespējas, ēkas fasādes stāvoklis, blakus esošās iestādes un satiksme.”

 

Pēc ARCO REAL ESTATE komercplatību tirgus pārskata datiem, 3. ceturksnī pieprasītākās vietas, kurās potenciālie nomnieki meklēja biroja telpas, bija tuvais centrs, Skanstes un Duntes biroju rajoni, kā arī tuvā Pārdaugava.

 

ARCO REAL ESTATE komercplatību tirgus pārskats >>

 


04.11.2014.

Jaunākie piedāvājumi

Lasīt vairāk >
Pārdod māju
5 ist., 2 no 3 st., 135 m2
Jūrmala, Melluži
270 000 EUR
Lasīt vairāk >
Pārdod dzīvokli
3 ist., 3 no 6 st., 140 m2
Rīga, Klusais centrs
500 000 EUR
Lasīt vairāk >
Izīrē dzīvokli
4 ist., 2 no 3 st., 235 m2
Rīga, Klusais centrs
2 850 EUR / mēn.
Lasīt vairāk >
Izīrē dzīvokli
2 ist., 4 no 5 st., 42 m2
Rīga, Centrs
800 EUR / mēn.
X

Nesen apskatītie objekti

&laqo; »
X

Pārdot vai iznomāt objektu