+371 6736 5555

Ieviestais biroju klasifikators aktualizē vienotas sistēmas trūkumu

  • Nekustamo īpašumu uzņēmuma ARCO REAL ESTATE izpētes rezultātā tapušais un vietēja mēroga specifikai pielāgotais biroju telpu klasifikators, kura ieviešana ikdienā atvieglo nozares speciālistu darbu un palīdz ar jomu nesaistītiem interesentiem, ir izraisījis pozitīvu rezonansi Latvijas nekustamo īpašumu tirgū, atzīst klasifikatora izstrādes autors un ARCO REAL ESTATE komerctelpu nodaļas vadītājs Guntis Kanenbergs.


G. Kanenbergs uzsver, ka šāda ARCO REAL ESTATE iniciatīva ir aktualizējusi vienotas sistēmas trūkumu, tādēļ šobrīd Latvijas Nekustamo īpašumu darījumu asociācijas vadībā ir izveidota lielāko Latvijas nekustamo īpašumu uzņēmumu speciālistu darba grupa, kuras iecere ir pieņemt asociācijas biedriem un nozarei kopumā saistošu biroju telpu klasifikatoru, par pamatu ņemot ARCO REAL ESTATE veiksmīgi funkcionējošu materiālu.

 

Atgādinām, ka ARCO REAL ESTATE 2014. gada sākumā vietējā tirgus vajadzībām ir izstrādājusi biroju telpu klasifikatoru, kas nosaka īpašumu piederību vispārzināmām biroju telpu klasēm - A, B un C. Klasifikatorā apkopoti Eiropā plaši izmantotie kritēriji, kas pielāgoti Latvijas īpatnībām.

 

ARCO REAL ESTATE biroju telpu klasifikators jau kopš ieviešanas brīža nodrošina vairākas būtiskas priekšrocības: biroju telpu klašu definēšana uzlabo darījumu norises gaitu, atvieglo nekustamo īpašumu speciālistiem ikdienas darbu, tā kā Rīgas biroju telpas ir sistematizētas vienotā un ikvienam brīvi pieejamā katalogā, kā arī vairo to cilvēku sapratni, kas nepārstāv nozari. G. Kanenbergs piebilst, ka "klasifikators ir kļuvis par veiksmīgu instrumentu, ar kura palīdzību var inspicēt noteikto nomas maksu atbilstību klasei".

 


24.11.2014.

Jaunākie piedāvājumi

Lasīt vairāk >
Pārdod dzīvokli
1 ist., 3 no 4 st., 38 m2
Rīga, Centrs
72 000 EUR
Lasīt vairāk >
Pārdod dzīvokli
2 ist., 1 no 5 st., 35 m2
Bauskas novads, Bauskas pilsēta
26 600 EUR
Lasīt vairāk >
Pārdod dzīvokli
2 ist., 4 no 5 st., 38 m2
Rīga, Ķengarags
34 900 EUR
Lasīt vairāk >
Pārdod dzīvokli
2 ist., 3 no 5 st., 53 m2
Rīga, Teika
69 900 EUR
X

Nesen apskatītie objekti

&laqo; »
X

Pārdot vai iznomāt objektu