+371 6736 5555

Rokasnaudas līguma tiesiskās sekas

  • Iegādājoties nekustamo īpašumu, abām darījumā iesaistītām pusēm - pircējam un pārdevējam - saskaņā ar Civillikumu ir liels atbildības apmērs. Lai vairotu izpratni par to un mazinātu iespēju darījumu slēgšanas procesā pieļaut juridiska rakstura kļūdas, ARCO REAL ESTATE Jūsu uzmanībai piedāvā materiālu, kas ilustratīvā veidā atspoguļo rokasnaudas līguma tiesiskās sekas.


Rokasnaudas līgums ir pirmais posms juridisko darbību ķēdē nekustamā īpašuma pirkumā, kas pēc nekustamā īpašuma izvēles pircējam jānoslēdz ar pārdevēju. Šī līguma slēgšanas brīdī pircējs iemaksā pādevējam rokasnaudu, par kuras apmēru puses vienojušās.

Civillikuma 1729. pants nosaka, ka iemaksātā rokasnauda pēc nodrošinātā līguma (pirkuma līguma) izpildes vai nu atdodama tās devējam vai ieskaitāma līguma izpildījumā. Savukārt, vienai no pusēm nepildot saistības, pamatojoties uz rokasnaudas līgumu, likumā paredzētas tiesiskās sekas, kuras attēlotas ilustrācijā.

Vēlamies Jums atgādināt, ka nekustamā īpašuma pirkšanas un pārdošanas organizēšanai nepieciešamas juridiskas zināšanas. ARCO REAL ESTATE palīdzēs nekustamo īpašumu piemeklēšanā atbilstoši prasībām, kā arī sniegs padomu darījumu slēgšanas posmā.

 




26.09.2013.

Jaunākie piedāvājumi

Lasīt vairāk >
Izīrē dzīvokli
1 ist., 2 no 6 st., 21 m2
Rīga, Grīziņkalns
370 EUR / mēn.
Lasīt vairāk >
Izīrē dzīvokli
1 ist., 1 no 5 st., 26 m2
Rīga, Centrs
330 EUR / mēn.
Lasīt vairāk >
Izīrē biroju
2 st., 596 m2
Rīga, VEF
2 384 EUR / mēn.
Lasīt vairāk >
Izīrē biroju
2 st., 41 m2
Rīga, VEF
245 EUR / mēn.
X

Nesen apskatītie objekti

&laqo; »
X

Pārdot vai iznomāt objektu