+371 6736 5555

Kā atrast labu mākleri?

  • Nekustamo īpašumu (NĪ) tirgus ir pārblīvēts ar mākleriem, tomēr daudzi no tiem ir tādi, kas nespēj pilnvērtīgi veikt uzticēto. Jūsu uzmanībai tiek piedāvāts veids, kā noskaidrot, vai NĪ aģents ir zinošs un vai spēs darījumu paveikt tā, lai Jūs varētu neuztraukties par drošību. Nav nozīmes tam, vai Jūs vēlaties iegādāties vai pārdot savu īpašumu, aģenta prasmju noskaidrošana sekmēs veiksmīga darījuma norisi, kā arī ietaupīs finanšu līdzekļus.


  • Uzticamas kompānijas mākleris. Izvēlieties sadarboties ar uzticamu, atpazīstamu un pieredzes bagātu uzņēmumu mākleriem. Par NĪ kompānijas attieksmi pret klientiem un apkalpošanas kvalitāti liecina ISO 9001 sertifikāts, kura esamība būs klienta ieguvums. Noskaidrojiet, vai NĪ kompānija, kuru parstāv mākleris, ir Latvijas Nekustamo īpašumu asociācijas (www.lanida.lv), kā arī Latvijas Īpašumu vērtēšanas asociācijas biedrs (www.vertetaji.lv). Lielāko un atpazīstamāko uzņēmumu komandā ir arī pieredzējuši speciālisti (juristi, grāmatvedība u.c.), kas savukārt Jums var garantēt darījuma drošību.
  • Pazīšanās. Uzrunājiet tādu NĪ aģentu, kurš ir palīdzējis pārdot vai nopirkt Jūsu paziņu īpašumus. Labas atsauksmes par mākleri no Jums tuviem cilvēkiem ir drošākais veids, kā atrast veiksmīgu un prasmīgu aģentu.
  • Reputācija. Jums ir nepieciešams tāds mākleris, kam ir cieša un veiksmīga sadarbība ar citiem NĪ aģentiem. Apvaicājiet citus māklerus un noskaidrojiet viņu viedokli par Jūsu izvēlēto aģentu un viņa pārstāvēto uzņēmumu.
  • Pirmais darījums. Pirmo reizi iegādājoties/ pārdodot/ īrējot nekustamo īpašumu, ir īpaši svarīgi, lai Jūsu NĪ aģents būtu pieredzējis un zinošs, jo viņa uzdevums ir palīdzēt Jums nokārtot visas formalitātes, ar kurām Jums līdz šim nav bijusi saistība.
  • Tiešsaiste. Tā kā 85% cilvēku īpašumus meklē internetā, ir ļoti būtiski, lai NĪ aģents sekotu informācijas tehnoloģiju novitātēm, kā arī būtu pieejams tiešsaistē. Par laba aģenta darba instrumentiem kalpo portatīvais dators un mobilā tālruņa iespējas (e-pasts, SMS, internets, sociālie tīkli).
  • Tikšanās ārpus māklera ofisa. Satiecieties ar NĪ aģentu viņa darba vidē, tas ir, ārpus māklera ofisa! Lai gan darījuma oficiālā puse (līgumu sagatavošana, noformēšana un parakstīšana) notiek birojā, labs konsultants ofisā uzturas reti. 
  • Tikšanās atvērto durvju dienās. Atvērto durvju dienas ir veids, kā tikties ar mākleri un noskaidrot viņa prasmes un pieredzi. Neraizējieties par to, ka konkrētais īpašums, kurā tiek rīkota atvērto durvju diena, Jūs neinteresē. NĪ aģens rēķinās ar to, ka pasākumu apmeklēs cilvēki, kuriem ir citi mērķi.
  • Vairāku mākleru aptauja. Pārliecinieties, ka mākleris sarunas laikā Jums nemēģina pārdot utopijai līdzīgu sadarbību. Iespējams, NĪ aģents teiks to, ko Jūs vēlaties dzirdēt, tomēr neaizmirstiet, ka Jums nepieciešams darītājs, tādēļ veiciet vairāku mākleru aptauju un izvēlieties piemērotāko.
  • Aizņemtības pazīmes. Visas pazīmes, kas liecina par NĪ aģenta aizņemtību, ir vērtējamas pozitīvi. Tas nozīmē, ka mākleris ir aktīvs aģents, tomēr esiet uzmanīgi - dažkārt mākleris ir pārlieku aizņemts, kas mazina viņa darba efektivitāti. Pajautājiet, cik laika aģents veltīs Jūsu īpašuma pārdošanai/ iegādei.
  • Sludinājumi. Izpētiet, kā izskatās konkrētā māklera sludinājumi. To satura kvalitāte un pievienotās fotogrāfijas liecinās par cilvēka raksturu un profesionalitāti.
  • Māklera zināšanas. Pajautājiet māklerim tādus jautājumus, ko pats esat izpētījis, interesējoties par nekustamo īpašumu. Ja viņš nezinās vairāk par Jums, meklējiet zinošāku un pieredzējušāku aģentu. Māklera zināšanas par konkrētu vietu un vidi ir ļoti būtiskas, lai veiksmīgi noslēgtu darījumu attiecībā uz Jūsu īpašumu.
  • Pakalpojumu sniedzēji. Palūdziet NĪ aģentam, lai viņš nosauc Jums nepieciešamo pakalpojumu sniedzēju, piemēram, hipotēkas devēju, būvfirmu u. tml. No atbildes noteikti sapratīsiet, cik zinošs un pieredzējis ir aģents. Māklerim jānosauc vairāki viena pakalpojuma sniedzēji, jo dažkārt gadās, ka aģents lobē konkrētus uzņēmumus, lai gūtu no tā peļņu.
  • Pilna laika nodarbinātība. Pavaicājiet aģentam, vai NĪ joma ir vienīgā, kurā viņš darbojas. Bieži gadās, ka mākleris strādā arī citās nozarēs, apvienojot NI jomu ar pamatdarbu. Šāds cilvēks nespēs pilnvērtīgi veltīt laiku Jūsu prasību apmierināšanai.
  • Māklera dzīvesvieta. Noskaidrojiet, kur dzīvo mākleris. Aģenti, kuri dzīvo un strādā vienā konkrētā apvidū, ir informēti par visām tendencēm, kas raksturīgas šai vietai. Šāda veida informāciju var veiksmīgi izmantot, pārdodot vai pērkot īpašumu.
  • Komunikācija. Noskaidrojiet, kā mākleris ar Jums sazināsies, kādus komunikācijas kanālus izmantos un cik bieži tas notiks?
  • Sagatavošanās sarunai. Pirms tikšanās ar aģentu noskairojiet, kāds NĪ cenu līmenis ir konkrētā vietā un ar kādu summu rēķināties, pārdodot vai meklējot NI.
  • Attieksme. Veidojot sadarbību ar NĪ aģentu, pavērojiet, kāda ir māklera attieksme gan pret Jums, gan pret darbu kopumā. Nevīžīgi ģērbies mākleris, kas ieradies uz tikšanos ar Jums pēc ballītes, nevar viest uzticību.
  • Ieteikumi. Negaidiet, ka mākleris atzvanīs uzreiz pēc tam, kad saņems Jūsu ziņu; atbildīgs aģents noteikti atbildēs 24h laikā, izņēmuma gadījumos mākleris Jūs informēs, ka uz konkrētu jautājumu atbilde tiks sniegta noteiktā laika posmā. Nezvaniet māklerim vakaros pēc plkst. 21:00, jo arī viņiem ir privātā dzīve.

Veiksmīgus darījumus!


Jūsu ARCO REAL ESTATE



23.08.2013.

Jaunākie piedāvājumi

Lasīt vairāk >
Izīrē dzīvokli
4 ist., 4 no 6 st., 170 m2
Rīga, Centrs
2 500 EUR / mēn.
Lasīt vairāk >
Izīrē dzīvokli
4 ist., 4 no 6 st., 170 m2
Rīga, Vecrīga
2 500 EUR / mēn.
Lasīt vairāk >
Pārdod dzīvokli
3 ist., 2 no 5 st., 108 m2
Rīga, Centrs
258 240 EUR
Lasīt vairāk >
Pārdod dzīvokli
3 ist., 2 no 3 st., 61 m2
Carnikavas novads, Carnikava
51 000 EUR
X

Nesen apskatītie objekti

&laqo; »
X

Pārdot vai iznomāt objektu