+371 6736 5555

Kā aizsargāt savu īpašumu?

  • Īpašuma pasargāšana no zagļiem ir bijusi aktuāla visos laikos, tomēr īpaši svarīga tā ir tieši mūsdienās. Lai gan šobrīd reti kurš naudu glabā zeķē, mājās un dzīvokļos atrodas vērtīgas un zagļiem tīkamas mantas - dārgmetāli, rotas, tehnika u. tml.


Bieži gadās situācija, kad īpašuma saimnieks, domādams, ka viņa mājoklī nav ko zagt, un neuzskatīdams par nepieciešamu padarīt īpašumu drošāku un zagļiem mazāk iekārojamu, rīkojas pavirši. Šāds rezultāts nenovēršami sekmē pretlikumīgu ielaušanos. Pat tad, ja īpašnieka zaudējums zādzības brīdī nav bijis vērā ņemams, ir ļoti nepatīkami apzināties, ka pārkāpta privātuma robeža un svešinieks ielauzies mājoklī.

Lai mazinātu risku tikt apzagtam, ARCO REAL ESTATE Jūsu uzmanībai piedāvā dažus vērtīgus padomus, kā pasargāt savu mājokli no ielaušanās un zādzībām.

  1. Signalizācija. Attīstoties tehnoloģijām, arī signalizāciju kvalitāte ir uzlabojusies. Lai ierīkotu šādu digitālu mājas sargu, sazinieties ar apsardzes kompāniju, kas piedāvā īpašumu apsargāšanas risinājumus. Signalizācija izpaužas ne vien uzmanību piesaistošas sirēnas veidā, bet arī apsardzes dienesta ekipāžas operatīvā rīcībā. Signalizācijas nostrādes gadījumā operatīvās apsardzes darbinieks ierodas notikuma vietā un novērš pretlikumīgās darbības.
  2. Apgaismojums. Iestājoties diennakts tumšajam laikam, privātmāju un tās pagalmu vēlams apgaismot. Ja zaglim būs iespēja izvēlēties starp tumšu un apgaismotu pagalmu, viņš noteikti dos priekšroku pirmajam. Bez šaubām, nodrošinot apgaismojumu, jārēķinās ar elektroenerģijas patēriņu. Lai to samazinātu, gaismekļiem var pievienot kustības sensorus, kas ieslēdzas tikai tad, kad tā darbības laukā ir kustība.
  3. Ārdurvis. Ekonomējot līdzekļus ārdurvju iegādei, tiešā veidā tiek palielināts ielaušanās risks. Tieši durvis un logi ir tie īpašuma punkti, kurus zagļi izmanto visbiežāk, lai iekļūtu telpās. Jūsu īpašums ir masīvkoka vai tērauda durvju cienīgs. Izvairieties no domas par tādu metāla durvju iegādi, kuru metāla biezums ir no 0.8 līdz 1 mm. Izvēloties ārdurvis, vaicājiet speciālista konsultāciju, jo tas var novērst nepatīkamus mirkļus.
  4. Atslēgas mehānisms. Zagļu prasmes atmūķēt durvju atslēgas mehānismu ir neierobežotas, tādēļ ārdurvis jāaprīko ar kvalitatīvām slēdzenēm, kurām ir paaugstināta drošības sistēma. Ja ārdurvīm ir stiklotas daļas, neizvēlieties tādu slēdzeni, kurai iekšpusē atslēgas vietā iemontēts neizņemams atslēgas mehānisms. Zagļiem, izsitot ārdurvju stiklu, rodas iespēja brīvi iekļūt telpā bez atslēgas, no iekšpuses vien pagriežot slēdzenes sviru.
  5. Logi un durvis. Aizejot no mājokļa, pārliecinieties, vai visi logi un durvis ir aizvērti un aizslēgti. Sākotnēji šķiet, ka dienas laikā nekas ļauns nevar atgadīties, tādēļ logus var atstāt pusvērtus, tas ir, vēdināšanas stāvoklī. Tomēr tā ir vislielākā kļūda, ko pieļauj īpašnieks. Atvērts logs piesaista garnadžu uzmanību!
  6. Aizkari un žalūzijas. Zaglis tikai retos gadījumos mēģinās ielausties īpašumā, ja pirms tam nebūs noskatījis kādu konkrētu ieguvumu. Lai samazinātu zagļu vēlmi ieskatīties Jūsu īpašumā, izmantojiet aizkarus un žalūzijas.
  7. Restes. Pastāv viedoklis, ka logu aprīkošana ar restēm ir vecmodīgs veids, kā pasargāt savu īpašumu. Viss, protams, ir atkarīgs no tā, kāda ir Jūsu attieksme pret apkārtējo domām, jo tieši restes ir labs risinājums, lai logus, ejot prom, atstātu vēdināšanas stāvoklī. Turklāt arī restes ir piedzīvojušas atdzimšanu, jo to dažādie, interesantie un pievilcīgie dizaini pat spēj izrotāt īpašuma fasādi.
  8. Taimeris. Veikalos par pāris latiem ir nopērkama ierīce, kas var palīdzēt atbaidīt garnadžus. Taimeri var iestatīt tādējādi, ka tas noteiktā laikā, piemēram, iestājoties tumsai, ieslēdz vairākas iekārtas - gaismekļus un radio. Šādā veidā Jūs radīsiet ilūziju, ka mājā kāds atrodas. Var ieprogrammēt, ka, austot saulei, taimeris atslēdzas.
  9. Suns. Šim mājdzīvniekam nepieciešama īpaša uzmanība, tomēr tieši suns ir labākais mājas sargs, jo tā neprognozējamais raksturs biedē zagļus, kas labprātāk izvēlēsies objektus bez rejošo dzīvnieku klātbūtnes.
  10. Rezerves atslēga. Kur Jūs atstājat atslēgas, lai pārējie ģimenes locekļi varētu iekļūt īpašumā, kamēr neesat mājās? Zem kājslauķa, akmens, puķu poda, virs durvju ailes - šīs ir iecienītākās vietas, kur cilvēki izvēlas glabāt atslēgas. Tas, ka atslēgas tiek “noslēptas” neiedomājamās vietās, bieži vien nepalīdz, jo zagļi pirms ielaušanās novēro īpašnieka rīcību, arī to, kur tiek slēptas atslēgas.
  11. Pārredzamība. Zagļi dod priekšroku īpašumiem, kuru pārredzamība ir apaugušu, nekoptu krūmu ierobežota. Lai pagalmu padarītu nevēlamajiem “viesiem” neiekārojamu, apcērpiet krūmu lapotni, veidojot pārskatāmību. Gadās, ka, slēpjoties no kaimiņiem, mēs radām nevēlamu priekšnoteikumu zagļu rīcībai.
  12. Atkritumi. Zagļi ir tendēti uz detaļām. Tieši tās vislabāk atspoguļo nepieciešamo informāciju par konkrētu īpašumu un tajā esošiem priekšmetiem. Piemēram, atkritumu konteiners, kas izstumts ārpus pagalma ar nolūku to izvest un no kura rēgojas dārgas elektronikas iepakojumi, skaidri liecinās, ka īpašnieks tikko iegādājies jaunu tehniku.
  13. Apdrošināšana. Šis īpašuma aizsargāšanas veids ir ļoti efektīvs, tomēr nedrīkst aizmirst sen zināmo patiesību, ka nedrīkstam paļauties tikai uz citiem, - mums pašiem jārūpējas par īpašuma drošību.


Jūsu ARCO REAL ESTATE



17.09.2013.

Jaunākie piedāvājumi

Lasīt vairāk >
Pārdod dzīvokli
2 ist., 1 no 5 st., 35 m2
Bauskas novads, Bauskas pilsēta
26 600 EUR
Lasīt vairāk >
Izīrē māju
5 ist., 2 st., 243 m2
Rīga, Bieriņi
1 500 EUR / mēn.
Lasīt vairāk >
Izīrē dzīvokli
2 ist., 3 no 4 st., 65 m2
Rīga, Centrs
630 EUR / mēn.
Lasīt vairāk >
Izīrē dzīvokli
4 ist., 4 no 6 st., 170 m2
Rīga, Centrs
2 500 EUR / mēn.
X

Nesen apskatītie objekti

&laqo; »
X

Pārdot vai iznomāt objektu