+371 6736 5555

Tirgus atveseļošanās vai izaugsmes pazīmes sērijveida dzīvokļu tirgū šogad nav novērojamas

  • Cenas nonākušas stagnācijā un tās, kopumā ņemot 2011.gada laikā, ir nedaudz samazinājušās.


Tirgus atveseļošanās vai izaugsmes pazīmes
sērijveida dzīvokļu tirgū šogad nav novērojamas

 

2011.gada oktobrī sērijveida dzīvokļu tirgū novērotas minimālas cenu izmaiņas. Vidējā cena sērijveida dzīvokļiem 2011.gada oktobrī noslīdējusi līdz 583 EUR/m². Tādējādi cenu kritums oktobrī sastāda vien 0,2%, kas ne par kādām vērā ņemamām tirgus tendencēm neliecina. Kopš 2011.gada sākuma vidējās sērijveida dzīvokļa cenas kopumā samazinājušās par 4,3%.

 

2011.gadā vispārējā aktivitāte nekustamā īpašuma tirgū iztikusi bez būtiskiem lēcieniem vai kritumiem. Cenas nonākušas stagnācijā un tās, kopumā ņemot 2011.gada laikā, ir nedaudz samazinājušās. Atsevišķos mikrorajonos cenu samazinājums pārsniedz 7%, kas tomēr uzskatāms par vērā ņemamu cenu kritumu. Tādējādi tirgus atveseļošanās vai izaugsmes pazīmes vismaz sērijveida dzīvokļu tirgū šogad nav novērojamas.

 

Dzīvokļu piedāvājumu skaits oktobra mēnesī nedaudz samazinājies. Pavisam Rīgā dzīvokļu piedāvājumu skaits oktobrī pieaudzis par 1,1 %, lielākajos mikrorajonos samazinājies par 2,9%. Rīgas centrālajā daļā piedāvājumu skaits pieaudzis par 7,6%.

 

Kopš 2011.gada sākuma sērijveida dzīvokļu vidējā m² cena ir samazinājusies par 4,3%. Vislielākais vidējās m² cenas samazinājums uz 2011.gada 1.novembri vērojams Ķengaragā – -7,5%. Savukārt visniecīgākais cenu kritums novērojams Teikā, kur cenas šogad samazinājušās vien par 1%.

 

Māris Laukalējs, ARCO REAL ESTATE valdes loceklis, vērtēšanas nodaļas vadītājs:
„Situācija sērijveida dzīvokļu tirgū Oktobrī ir saskaņā ar iepriekšējo prognozi, kas paredzēja, ka atlikušajos gada mēnešos būtiskas cenu izmaiņas nav gaidāmas.

 
Kopumā situācija dzīvokļu tirgū darbojas atbilstoši NĪ tendencēm – sērijveida dzīvokļu segmentā cenas nedaudz samazinās, atbilstoši arī samazinās piedāvājums, jo īpašniekiem šobrīd nav lielas intereses piedāvāt dzīvokļus tirgū pie pašreizējām tirgus cenām. Sērijveida dzīvokļu tirgus ir pievilcīgāks pircējiem.

 
Savukārt Rīgas centra dzīvokļu segmentā pēdējos ceturkšņus novērojams cenu pieaugums, līdz ar to ir pretēja tendence – piedāvājumu skaits pieaug, kas nozīmē, ka pašreizējās tirgus cenas ir pievilcīgākas nekustamā īpašuma pārdevējiem.

 
Turpmākos mēnešos centra dzīvokļu segmentā un daļā jauno projektu dzīvokļu segmentā cenu un piedāvājuma pieauguma tendence turpināsies, jo dzīvokļu piedāvājuma skaits – jo īpaši jauno projektu sadaļā – samazinās un šajā segmentā novērota lielākā interese par īpašuma iegādi."

 

Tirgus pārskats par sērijveida dzīvokļiem, 2011.gada oktobris>>


07.11.2011.

Jaunākie piedāvājumi

Lasīt vairāk >
Pārdod dzīvokli
1 ist., 3 no 4 st., 38 m2
Rīga, Centrs
72 000 EUR
Lasīt vairāk >
Pārdod dzīvokli
2 ist., 1 no 5 st., 35 m2
Bauskas novads, Bauskas pilsēta
26 600 EUR
Lasīt vairāk >
Pārdod dzīvokli
2 ist., 4 no 5 st., 38 m2
Rīga, Ķengarags
34 900 EUR
Lasīt vairāk >
Pārdod dzīvokli
2 ist., 3 no 5 st., 53 m2
Rīga, Teika
69 900 EUR
X

Nesen apskatītie objekti

&laqo; »
X

Pārdot vai iznomāt objektu