+371 6736 5555

Marta mēneša aktivitāti nekustamā īpašuma tirgū var novērtēt kā pietiekoši augstu

  • Šodien kopumā varētu izdalīt trīs pircēju kategorijas, kas galvenokārt interesējas par īpašumu iegādi.


Marta mēneša aktivitāti nekustamā īpašuma tirgū var novērtēt kā pietiekoši augstu

 
Šodien kopumā varētu izdalīt trīs pircēju kategorijas, kas galvenokārt interesējas par īpašumu iegādi. Viena no kategorijām ir Latvijas nerezidenti. Nav noslēpums, ka ieguldot īpašumā 100 000 LVL, ārzemniekam parādās iespēja iesniegt dokumentus turpmākai uzturēšanās atļaujas saņemšanai – visbiežāk tiek meklēti dzīvokļi cenu kategorijā no 100 līdz 140 tūkstošiem latu, ar labu atrašanās vietu - tas ir primārais nosacījums īpašuma iegādei. Tie, kas pērk dzīvokli sev – izskata variantus gan ar remontu, gan bez, tomēr tie, kuri pērk īpašumu kā investīciju objektu, skatās jau dzīvošanai piemērotus variantus, lai līdz ar iegādi pēc iespējas ātrāk atrastu īrniekus. „Lielākā pircēju daļa ir mūsu Austrumu kaimiņi. Nevar neminēt, ka šie pircēji ir tiešām zinoši un saprotoši – viņi skaidri pārzina situāciju mūsu valstī, kā arī situāciju nekustamā īpašuma jomā, bieži vien pat vairāk, nekā vietējie iedzīvotāji", komentē ARCO REAL ESTATE dzīvojamā fonda tirdzniecības nodaļas vadītāja Oļesja Bogodistaja.


Otra pircēju grupa meklē īpašumus Jūrmalā. Kaut gan pārdošanā nav īpaši daudz piedāvājumu, arī Jūrmalā parasti tiek meklēts īpašums cenu kategorijā no 150 līdz 200 tūkstošiem latu. „Šodien pastāv pavisam minimāla iespēja iegādāties dzīvokli jaunajā projektā par šādu cenu, tāpēc parasti klienti ir gatavi palielināt pirkšanas budžetu līdz 200-250 tūkstošiem latu, vai arī izskata dzīvokļa pirkšanas variantus Rīgā", informē O.Bogodistaja. Jūrmalā īpašumus iegādājas aptuveni 85% ārzemnieki un 15% vietējie iedzīvotāji.


Savukārt trešā kategorija, kas meklē dzīvokļus ir vietējie iedzīvotāji. Pircējus var sadalīt divās grupās. Pirmā grupa vēlas uzlabot savus dzīves apstākļus - pārsvarā viņi meklē īpašumus jaunajos projektos un visbiežāk tiek pieprasīti dzīvokļi ar 1 vai 2 guļamistabām. Ņemot vērā to faktu, ka virtuve bieži vien jaunajos projektos ir apvienota ar viesistabu, tas nozīmē, ka izvēlas 2 – 3 istabu dzīvokļus. Otra grupa izvēlas sērijveida dzīvokļus. „Klienti, kas izvēlas šo segmentu, biežāk maina īpašumu tieši platības dēļ – pārceļas uz mazāku vai lielāku dzīvokli (laulības šķiršana, bērna piedzimšana, bērni jau pieauguši un dzīvo atsevišķi, finansiāli pārāk grūti uzturēt dzīvokli)", komentē O.Bogodistaja. Sērijveida dzīvokļu segmentā arī notiek aktivitātes. Lielākais darījumu skaits šajā segmentā notiek skaidrā naudā. Apskatot nekustamo īpašumu portālos izvietotos sludinājumu, rodas iespaids, ka piedāvājumu pietiek, tomēr izvēle ir ierobežota. „Lai cik savādi tas neliktos, diemžēl kopumā, Rīgā tiešām pietrūkst kvalitatīvu īpašumu", secina Oļesja Bogodistaja.


„No tendencēm, par kurām Latvijas nekustamā īpašuma tirgus bija aizmirsis pēdējo 2-3 gadu laikā, var atzīmēt, ka 2011.gadā notiek darījumi, kad pircēji, uzticoties saviem mākleriem, kopējas sadarbības rezultātā, iegādājas dārgus dzīvokļus, pat neatbraucot un neapskatot īpašuma faktisko stāvokli", komentē O.Bogodistaja. Šī tendence bija bieži sastopama laikā, kad bija "bums" nekustamā īpašuma tirgū, kad mākleriem vajadzēja pirkt ātrākus printerus, lai operatīvāk izdrukātu dokumentus. Šo tendenci novērojušas ne tikai nekustamā īpašuma kompānijas, bet tam arī piekrīt bankas un šo faktu noteikti var atzīmēt kā būtisku novērojumu šodienas situācijā.

 

Papildu informācija:
ARCO REAL ESTATE
Brīvības ielā 39, Rīga, LV 1010, Latvija
+371 67365555


13.04.2011.

Jaunākie piedāvājumi

Lasīt vairāk >
Pārdod dzīvokli
3 ist., 2 no 3 st., 61 m2
Carnikavas novads, Carnikava
51 000 EUR
Lasīt vairāk >
Pārdod zemi privātajai apbūvei
1295 m2
Garkalnes novads, Berģi
89 000 EUR
Lasīt vairāk >
Pārdod dzīvokli
1 ist., 3 no 4 st., 38 m2
Rīga, Centrs
72 000 EUR
Lasīt vairāk >
Pārdod māju
3 ist., 1 st., 120 m2
Limbažu novads, Skulte
46 800 EUR
X

Nesen apskatītie objekti

&laqo; »
X

Pārdot vai iznomāt objektu