+371 6736 5555

Komerctelpu apskats par 2011.gada janvāri

  • Noturīgi augsts pieprasījums ir labiekārtotām biroju telpām - ar gaisa ventilācijas sistēmu, viruves iekārtu, a/m stāvvietu pie biroja, liftu.


Komerctelpu apskats par 2011.gada janvāri

 

Biroju telpu tirgus


Biroju nomas cenu būtiskas izmaiņas 2011. gada Janvārī nav novērojamas, atsevišķos gadījumos ziemas perioda komunālo maksājumu laikā ir novērojama nomas maksas samazināšanās 5-10% apmērā. No iznomātāju puses bieži tiek izskatītas nomas maksas atlaides vai apmaksas kārtība, lai piedāvājums būtu konkurētspējīgs. Būtiskas izmaiņas biroju telpu piedāvājumā nav novērojamas. A klases biroja telpas tiek piedāvātas par 7-16 EUR/m², B1 klases telpas par 5-10 EUR/m², bet B2 klases par 3,5-8 EUR/m².

 

Noturīgi augsts pieprasījums ir labiekārtotām biroju telpām - ar gaisa ventilācijas sistēmu, viruves iekārtu, a/m stāvvietu pie biroja, liftu. Pieprasītās telpas visbiežāk ir platībā līdz 100m². Kā negatīvos faktorus esošam brīvo biroju telpu piedāvājumam visbiežāk var novērot birojus ar neracionālu telpu izvietojumu, neērtu piekļūšanu ar sabiedrisko transportu, augstas apsaimniekošanas maksas vai neadekvātu komunālo maksājumu apjomu, apkārtējo ēku vai teritorijas nepieņemamo vizuālo stāvokli.

 

Biroju ēkas ir iespējams iegādāties par cenu, kas pārsniedz pieprasījuma cenu par 35-58% (atkarībā no biroja klases un kredītsaistību apjoma).

 

Tirdzniecības telpu tirgus


Ekonomiski pamatotas tirdzniecības nodrošināšanai nomnieki arvien biežāk izvēlas telpas Rīgas centra vai Vecrīgas galvenajās ielās ar aktīvu gājēju plūsmu, kā arī dzīvojamo namu kvartālu mikrorajonos sabiedriskā transporta pieturu vai pārtikas lielveikalu tuvumā. Rezultātā novērojams salīdzinoši noturīgs nomas maksu līmenis pieprasīto telpu novietojuma vietās, bet cenu krišanās mazāk aktīvās vai vietās ar zemu pircēju plūsmu.

 

Lielveikalos nomas cenu līmenis enkurnomniekiem ir stabils 7-10 EUR/m² robežās, pārējiem nomniekiem tiek piedāvātas telpas par 15-35 EUR/m², atkarībā no telpu lieluma un novietojuma. Rīgas tuvā centra ielas 1.stāva tirdzniecības telpu nomas maksas svārstās no 12 līdz 20 EUR/m², kas atkarīga no lielveikalu un sabiedriskā transporta pieturu tuvuma. Pieprasītākās ir Tērbatas, Kr.Barona un Brīvības ielu sākumposms (t.sk. škērsielu) telpas. Vecrīgā remontētas, labas vai teicamas lokācijas vietās tirdzniecības 1.stāva telpas tiek piedāvātas cenu robežās no 10 līdz 30 EUR/m², savukārt attiecīgi pagrabstāva vai puspagraba telpas tiek piedāvātas par 7-12 EUR/m². Pieprasītākās telpas ir ar skatlogiem uz Kaļķu, Vaļņu, Audēju, Skārņu, Sķūņu ielām, kam par pamatu ir ārvalstu tūristu iecienītie maršruti vai nakts izklaides vietu tuvums.

 

Tirdzniecības telpu piedāvājums ir samērā zems un pieprasījums augsts par cenu līmeni, kas atbilst ienesīguma 7-10% apjomam.

 

Noliktavu un ražošanas telpu tirgus


Kopš 2010.gada rudens atspoguļo ražotāju (galvenokārt metālapstrādes un kokapstrādātāju) aktivitāti, kuri veidojuši konstantu iegādes pieprasījumu dažāda izmēra ražošanas telpām ar salīdzinoši plašu zemes laukumu jaunceltnes būvniecībai vai nomai, ar iespēju nomāt papildus telpu apjomu pēc 1-3 gadu laika perioda.

 

Pieprasījums galvenokārt ir vērojams netālu no tranzītceļiem industriālo platību teritorijās Rīgā Ganību dambja, Krustpils ielas, Granīta ielas tuvumā vai netālu no Rīgas ar ērtu sabiedrisko transportu uzņēmumu darbiniekiem. Nomas maksu līmenis apsildāmām noliktavām ar labu kvalitāti svārstās no 2.5 līdz 5 EUR/m², savukārt neapsildāmām no 1 līdz 2 EUR/m².


22.02.2011.

Jaunākie piedāvājumi

Lasīt vairāk >
Izīrē dzīvokli
2 ist., 2 no 3 st., 86 m2
Rīga, Ķīpsala
248 000 EUR / mēn.
Lasīt vairāk >
Pārdod dzīvokli
1 ist., 3 no 4 st., 38 m2
Rīga, Centrs
72 000 EUR
Lasīt vairāk >
Pārdod dzīvokli
2 ist., 1 no 5 st., 35 m2
Bauskas novads, Bauskas pilsēta
26 600 EUR
Lasīt vairāk >
Pārdod dzīvokli
2 ist., 4 no 5 st., 38 m2
Rīga, Ķengarags
34 900 EUR
X

Nesen apskatītie objekti

&laqo; »
X

Pārdot vai iznomāt objektu