+371 6736 5555

Gada sākums ir iezīmējies ar pastiprinātu Krievijas investoru interesi

  • Gada sākums ir iezīmējies ar pastiprinātu Krievijas investoru interesi iegādāties dažādus namīpašumus Rīgas centrā un Vecrīgā


Gada sākums ir iezīmējies ar pastiprinātu Krievijas investoru interesi

iegādāties dažādus namīpašumus Rīgas centrā un Vecrīgā

 
„2011.gada februāris komercīpašumu jomā ir vērtējams kā komercplatību tirgus stabilizācijas laiks - turpinās pakāpeniska neiznomāto telpu samazināšanās. Tas ir vērojams visu komerplatību spektra sektoros, it īpaši tirdzniecības telpu sektorā", situāciju tirgū komentē ARCO REAL ESTATE komerdepartamenta vadītājs Guntis Kanenbergs

 

Tirdzniecības telpas
Gada sākums ir iezīmējies ar pastiprinātu Krievijas investoru interesi iegādāties dažādus namīpašumus Rīgas centrā un Vecrīgā. Izvēle ir par labu restorānu telpām, veikalu telpām ar stabiliem nomniekiem. „Ja no Krievijas investors ar vienu miljonu eiro Latvijā tiek uzskatīts par nopietnu sarunas partneri, tad, piemēram, Maskavā viņam grūti būtu atrast labu investīcijas objektu par tādu naudas summu. Eirozonas un valodas barjeras neesamība papildina izvēli tieši par labu Latvijai", informē G.Kanenbergs. Pārsvarā par iegādes objektiem tiek izraudzīti nekustamie īpašumi ar ieguldījuma atdevi 7-10%. 2011.gada I ceturkšņa sākuma tendences rāda, ka lielākoties tirdzniecības telpu nomnieki ir saistīti ar restorānu, skaistumkopšanas un pārtikas veikalu biznesu. Nomas maksu palielināšanās 7-8% apmērā vērojama Rīgas centra pieprasītākās tirdzniecības ielu posmos un mikrorajonu tirdzniecības centros, kas izskaidrojams ar nepietiekamu tirdzniecības telpu pieejamību klientu plūsmas vietās.


Biroja telpas
Biroja telpu sektors raksturojas ar pastiprinātu pieprasījumu pēc kvalitatīvām vidējām vai lielām biroja telpām, t.i. - no 150 līdz 1000m2. Nomnieku prasības joprojām ir pēc telpām ar ērtu nokļūšanu uz biroju, ņemot vērā gan ērtu transportu, gan automašīnu novietošanas iespējas pie vai zem biroja ēkas. Mūsdienīgi telpu risinājumi plašās un gaišās biroja telpās kļūst par pamatu arvien vairāk nomnieku izvēlē pēc telpām. Lai gan namīpašniekiem ir neatlaidīga vēlme noturēt nomas maksu cenu līmeni, nomniekiem tendence ir meklēt un atrast kvalitatīvas telpas par adekvātu nomas maksas (5-7EUR/m²) līmeni.


Noliktavas un ražošanas telpas
Līdz ar vispārējā noskaņojuma uzlabošanos ražošanas nozarē, ir novērojama pieprasījuma palielināšanās pēc ražošanas telpām gan metālapstrādei, gan kokapstrādei. Vienlaicīgi ar telpu meklējumiem, bieži vien tiek izskatīta iespēja arī iegādāties aktīvi darbojošos uzņēmumu ar redzamām izaugsmes iespējām nākotnē. „Mūsuprāt, perspektīvu ražošanas uzņēmumu pieprasījums turpinās strauji augt no investoriem gan no Austrumu valstu kaimiņu puses, gan no Skandināvijas uzņēmējiem", situāciju komentē G. Kanenbergs. Līdz ar eksporta tirgus apjomu palielināšanos ir sagaidāms būtisks pieprasījuma palielinājums pēc tehniski nodrošinātām, laikmetīga izskata industriālajām būvēm ar nomas maksu no 3 līdz 5 EUR/m².


Papildu informācija:
ARCO REAL ESTATE

Guntis Kanenbergs

tālr. 67079219


22.03.2011.

Jaunākie piedāvājumi

Lasīt vairāk >
Izīrē dzīvokli
4 ist., 4 no 6 st., 170 m2
Rīga, Centrs
2 500 EUR / mēn.
Lasīt vairāk >
Izīrē dzīvokli
4 ist., 4 no 6 st., 170 m2
Rīga, Vecrīga
2 500 EUR / mēn.
Lasīt vairāk >
Pārdod dzīvokli
3 ist., 2 no 5 st., 108 m2
Rīga, Centrs
258 240 EUR
Lasīt vairāk >
Pārdod dzīvokli
3 ist., 2 no 3 st., 61 m2
Carnikavas novads, Carnikava
51 000 EUR
X

Nesen apskatītie objekti

&laqo; »
X

Pārdot vai iznomāt objektu