+371 6736 5555

Sākas Arco Vara publiskais akciju piedāvājums

  • Jūnijs, 2007. Š.g. 4.jūnijā sākas Baltijas reģiona vadošās nekustamā īpašuma kompānijas Arco Vara publiskais akciju piedāvājums Igaunijā un Latvijā. Sagaidāms, ka pēc piedāvājuma sekmīgas noslēgšanas sāksies akciju kotēšanas Tallinas biržā


Sākas Arco Vara publiskais akciju piedāvājums
 
Š.g. 4.jūnijā sākas Baltijas reģiona vadošās nekustamā īpašuma kompānijas Arco Vara publiskais akciju piedāvājums Igaunijā un Latvijā. Pēc Arco Vara rīkotājdirektora Viljara Arakas teiktā, uzņēmums ir sasniedzis jaunu līmeni: „Mēs saredzam unikālas iespējas ne vien Igaunijā un Latvijā, bet arī Lietuvā, Ukrainā, Rumānijā un Bulgārijā, kur līdz šim esam lielākoties darbojušies kā nekustamā īpašumi aģenti un vērtētāji. Akciju publiskais piedāvājums ir kārtējais solis pretī šo iespēju apguvei”.
 
Atkarībā no piedāvājuma cenas un izlaisto akciju skaita, emisijas ieņēmumi būs diapazonā no 46 līdz 70 mlj. latu. Tie tiks izlietoti jauno projektu finansēšanai. „Arco Vara ilgtermiņa mērķis ir ierindoties starp Austrumeiropas veiksmīgākajām nekustamā īpašuma kompānijām”, tā viens no uzņēmuma īpašniekiem, Arti Arakas.
 
Arco Vara tika dibināta Igaunijā 1992.gadā un savos piecpadsmit pastāvēšanas gados ir kļuvusi par Baltijas reģiona vadošo nekustamā īpašuma kompāniju, kas darbojas sekojošās jomās: nekustamo īpašumu konsultācijas, dzīvojamo un komercobjektu projektu attīstīšana un celtniecība. Uzņēmumam ir biroji 25 pilsētās Igaunijā, Latvijā, Lietuvā, Ukrainā, Rumānijā un Bulgārijā. Kopējais darbinieku skaits ir 546. 2006.gadā auditētie konsolidētie ieņēmumi sasniedza 21.8 mlj. latu, bet tīrā peļņa 9.8 mlj. latu.
 
Akciju tirdzniecība Tallinas biržā visticamāk sāksies pēc piedāvājuma noslēgšanas, proti, 21.jūnijā. Akciju iegādes pieteikumus var iesniegt līdz 14.jūnija plkst. 16:00 SEB Latvijas Unibanka filiālēs. Jebkura fiziskā un juridiskā persona, kura nav institucionālais investors un kurai ir vērtspapīru konts SEB Unibanka (vai kura vēlas to atvērt), ir aicināta piedalīties piedāvājumā.
 
Līdzās publiskajam piedāvājumam uzņēmuma vadība organizē izbraukuma prezentācijas, kas domātas institucionālajiem investoriem no ASV, Lielbritānijas, Centrāleiropas, Skandināvijas un Baltijas valstīm.
 
Galējā akciju cena būs diapazonā no EEK 37 līdz EEK 44 (aptuveni no 1.6621 līdz 1.9575 latos); sagaidāms, ka tā tiks noteikta 15.jūnijā pēc institucionālo investoru pieprasījuma analīzes. Personas, kas vēlas piedalīties publiskajā piedāvājumā, drīkst iesniegt akciju iegāde pieteikumu tikai par maksimālo cenu, proti, EEK 44 jeb 1.9575 lati. Ja galējā cena būs zemāka par 1.9575 latiem, neizmantotā nauda tiks atgriezta investoram. Akcijas cena būs vienāda visiem investoriem. Aptuvenais (bet ne garantētais) minimālais akciju skaits, ko saņems katrs investors, ir 750; konkrētais akciju skaits tiks paziņots pēc piedāvājuma beigām, tāpat kā publisko un institucionālo investoru īpatsvars. Gadījumā, ja akciju iegādes pieteikumu skaits pārsniegs piedāvāto akciju skaitu, akciju iedalījums Arco Vara darbiniekiem norisināsies prioritārajā kārtībā.
 
Sākotnējais publiskais piedāvājums ietver sevī 34.45 mlj. esošo un jauno akciju. Uzņēmums emitēs 27.5 mlj. jaunu akciju, savukārt esošie akcionāri OÜ Toletum (pieder Arti Arakas un Richard Tomingas) un OÜ HM Investeeringud (pieder Hillar-Peeter Luitsalu) kopā pārdos 6.95 mlj. jau eksistējošu akciju, kas tiks izlietotas darbinieku motivēšanas shēmai.
 
Atkarībā no pieprasījuma uzņēmums var emitēt vēl papildus 8 mlj. jaunu akciju („papildemisija”). Savukārt SEB Enskilda kā piedāvājuma globālajam organizatoram ir tiesības izmantot papildu iedalījuma opciju, atpērkot 5.4 mlj. akciju no esošajiem akcionāriem. Gadījumā, ja uzņēmums emitē maksimālo plānoto akciju skaitu un papildemisija un papildu iedalījuma opcija tiek izmantota pilnībā, esošajiem akcionāriem piederēs 53.7% no akciju skaitā.
 
Saskaņā ar pastāvošiem ierobežojumiem, esošie akcionāri nedrīkst pārdot akcijas gada laikā pēc piedāvājuma, bet vadība – trīs gadus.
 
Piedāvājuma prospekts angļu valodā un tā kopsavilkums latviešu valodā būs pieejami internetā www.arcorealestate.com. Saīsinātais prospekts latviešu valodā jau aplūkojams elektroniskā formā - Arco Vara publiskais akciju piedāvājums latviešu un angļu valodā. Drukātā formā visus materiālus iespējams iegūt SEB Unibankas filiālēs.
 
***
The information contained herein is not for publication or distribution, directly or indirectly, in or into the United States of America. These materials are not an offer for sale of securities. The securities have not been registered under the U.S. Securities Act of 1933, as amended (the “Securities Act”) and may not be offered or sold in the United States absent registration or an exemption from the registration requirements of the Securities Act. Any public offering of securities will be made by means of a prospectus that may be obtained from the issuer or selling security holder and that will contain detailed information about the company and management, as well as financial statements. There is no intention to register any portion of the offering in the United States of America or to conduct a public offering of Securities in the United States of America.
 
The information contained herein shall not constitute an offer to sell or the solicitation of an offer to buy, nor shall there be any sale of the securities referred to herein in any jurisdiction in which such offer, solicitation or sale would be unlawful prior to registration, exemption from registration or qualification under the securities laws of any such jurisdiction. No offering of securities to the public will be or has been made in any jurisdiction outside Estonia and Latvia. This document does not constitute an offer of securities to the public in the United Kingdom. This document is for distribution in the United Kingdom only to persons who have professional experience in matters relating to investments falling within Article 19(5) of The Financial Services and Markets Act 2000 (Financial Promotion) Order 2001 (as amended) or to whom it may otherwise be lawfully passed on (all such persons being referred to as “relevant persons”). This document must not be acted on or relied on by persons who are not relevant persons. Any investment or investment activity to which this communication relates is only available to relevant persons and will be engaged in only with relevant persons.

04.06.2007.

Jaunākie piedāvājumi

Lasīt vairāk >
Pārdod dzīvokli
3 ist., 3 no 6 st., 140 m2
Rīga, Klusais centrs
500 000 EUR
Lasīt vairāk >
Izīrē dzīvokli
4 ist., 2 no 3 st., 235 m2
Rīga, Klusais centrs
2 850 EUR / mēn.
Lasīt vairāk >
Izīrē dzīvokli
2 ist., 4 no 5 st., 42 m2
Rīga, Centrs
800 EUR / mēn.
Lasīt vairāk >
Izīrē dzīvokli
2 ist., 17 no 29 st., 52 m2
Rīga, Āgenskalns
1 627 EUR / mēn.
X

Nesen apskatītie objekti

&laqo; »
X

Pārdot vai iznomāt objektu