+371 6736 5555

Jūrmalā nekustamo īpašumu tirgus stabilizējas – gaidāms straujš iedzīvotāju pieaugums

  • Jūnijs, 2007. Š.g. 28. jūnijā Jūrmalā norisinājās preses konference, kurā SIA Arco Real Estate sadarbībā ar Jūrmalas domi un jauno projektu attīstītāju SIA Capitolia Group prezentēja pētījumus par nekustamo īpašumu tirgus attīstību Jūrmalā.


Š.g. 28. jūnijā Jūrmalā viesnīcā Baltic Beach Hotel norisinājās preses konference, kurā nekustamo īpašumu kompānija SIA Arco Real Estate sadarbībā ar Jūrmalas domi un jauno projektu attīstītāju SIA Capitolia Group prezentēja pētījumus par nekustamo īpašumu tirgus attīstību Jūrmalā.
 
Kā stāstīja Jūrmalas domes Plānošanas nodaļas vadītāja pienākumu izpildītājs un galvenais inženieris Ģirts Brambergs, ja pagājušā gadā Jūrmalā tika izsniegtas 357 būvatļaujas, tad šogad viena mēneša – jūnija – laikā vien izsniegtas 179 atļaujas celtniecības uzsākšanai. Tas nozīmē, ka arvien vairāk jauno māju attīstītāji Jūrmalu uzskata par ideālu vietu dzīvošanai, īstenojot kvalitatīvu dzīvojamo māju celtniecību.
 
2005. gadā Jūrmalā tika fiksēti 55 603 iedzīvotāju. Nākotnē realizējoties vairākiem jauno dzīvojamo māju projektiem, pilsētas dome plāno, ka Jūrmalā dzīvojošo skaits varētu pieaugt līdz 62 000 iedzīvotāju.
 
Aigars Šmits, Arco Real Estate valdes priekšsēdētājs uzskata: „Lai arī Jūrmala vēsturiski ir bijusi ļoti iecienīta vieta ne tikai atpūtai, bet arī dzīvošanai, tuvākajā laikā šo pilsētu gaida lielas izmaiņas. Dažu gadu laikā Jūrmalā tiks realizēti vairāki vērienīgi nekustamo īpašumu projekti un pilsētai būs jāgatavojas uzņemt tūkstošiem jaunās ģimenes. Jūrmalas priekšrocība ir attīstītā infrastruktūra, ērtā satiksme ar Rīgu, kā arī jūras un Lielupes tuvums, kas vilina potenciālo pircēju.”
 
A. Šmits prognozē, ka turpmāk visi mājokļu pircēji arī Jūrmalā arvien rūpīgāk izvērtēs projekta kvalitāti, līdz ar to jauno dzīvojamo māju attīstītājiem būs jāpievērš arvien lielāka uzmanība savu projektu kvalitātes standartiem.
 
Viņš arī lēš, ka tuvākajā nākotnē cenu līmenis jaunajiem mājokļiem Jūrmalā būs salīdzinoši stabils, tomēr sagaidāms, ka piedāvājums tirgū palielināsies un pilsēta varētu augt arī ārpus savām robežām. Salīdzinot Jūrmalas nekustamo īpašumu tirgu ar galvaspilsētu, dzīvokļu vidējās vērtības daļā Jūrmalas projektu būtiski neatšķiras no Rīgas jauno projektu cenām. Tas nozīmē, ka Jūrmala kā dzīvesvieta ir pieejama ne tikai ļoti bagātiem pircējiem.
 
Savukārt jauno nekustamo īpašumu kompānija SIA Capitolia Group, kas rudenī uzsāk sava vērienīgā dzīvojamās mājas „Sundays” celtniecību Jūrmalā, sadarbībā ar pētījumu firmu „Data Serviss” veicis pētījumu par patērētāju vajadzībām, plānojot jauna mājokļa iegādi.
 
SIA Capitolia Group valdes priekšsēdētājs Viesturs Kuļikovskis atklāj, ka arvien vairāk ir tādu ģimeņu, kas plāno iegādāties mājokli ārpus galvaspilsētas, tādejādi izvēloties svaigu gaisu un klusumu. Kā liecina veiktais pētījums, 0,2% Latvijas iedzīvotāju ar ģimenes ienākumiem virs 1500 Ls apsver iespēju iegādāties dzīvokli Jūrmalā.
 
Ļoti zīmīgs rādītājs šajā pētījumā ir tas, ka 75,2% aptaujāto ir gatavi mēnesī kredītmaksājumā maksāt par 100 latiem vairāk par iespēju dzīvot Jūrmalā ar nosacījumu, ka mājoklis atbilst visām viņu prasībām. Savukārt 68,8% aptaujāto, kas plāno iegādāties mājokli Jūrmalā, tieši Vaivarus atzīst par ļoti piemērotu dzīvesvietu. Vienīgais šķērslis, kāpēc līdz šim mājoklis šajā rajonā nav gādāts, ir piedāvājuma trūkums,” rezultātus vērtējot, saka V. Kuļikovskis.
 
Ļoti svarīgs ir arī fakts, ka 75,2% no visiem potenciālajiem pircējiem jau ir sava privātā dzīvesvieta un galvenā motivācija jauna nekustamā īpašuma iegādei ir sameklēt kvalitatīvāku vai lielāku dzīvesvietu, vai arī cilvēkam ir uzlabojusies finansiālā situācija. Daļa potenciālo pircēju ar nekustamā īpašuma iegādi vēlas nodrošināt finansiālu pamatu saviem bērniem.
 
Pētījums arī parāda to, ka 86,8% aptaujāto plāno jauno dzīvokli izmantot dzīvošanai, nevis izīrēšanai vai tālākai pārdošanai.
 
Neskatoties uz to, ka dzīvot kādā citā vietā ir tuvāk Rīgas centram un darbam, ērtāk nokļūt ar personīgo transportu un arī lētāk, lielākā daļa aptaujāto būtu gatavi iegādāties mājokli Jūrmalā svaigā gaisa, jūras, klusuma, augstākas mājokļa kvalitātes un atpūtai piemērotās vides dēļ. V. Kuļikovskis stāsta, ka 58% aptaujāto kā svarīgāko kritēriju, iegādājoties mājokli Jūrmalā, min pilnu iekšējo apdari. Tāpat viņi augstu novērtē ēkas un dzīvokļa estētiskās īpašības un to, kā tās atbilst viņu gaumei, tehnoloģiskos risinājumus un iespēju pašiem izvēlēties iekšējo apdari. Savukārt, jautājot par to, kādi kritēriji būtu svarīgi, izvēloties dzīvokli citur, 34% atbildēja, ka viņi negribētu iegādāties dzīvokli citur kā tikai Jūrmalā.
 
SIA Capitolia Group valdes priekšsēdētājs uzskata, ka līdz ar kompānijas realizēto "Sundays" projektu Vaivaros, sakoptā teritorija un iespējas labi un kvalitatīvi pavadīt laiku, būs iemesls tam, ka pakāpeniski Jūrmalas centrs no Jomas ielas rajona pārcelsies tuvāk Vaivariem.

28.06.2007.

Jaunākie piedāvājumi

Lasīt vairāk >
Izīrē biroju
3 st., 145 m2
Rīga, Purvciems
725 EUR / mēn.
Lasīt vairāk >
Pārdod dzīvokli
2 ist., 6 no 6 st., 48 m2
Rīga, Centrs
77 000 EUR
Lasīt vairāk >
Izīrē biroju
3 st., 105 m2
Rīga, Purvciems
572 EUR / mēn.
Lasīt vairāk >
Izīrē biroju
2 st., 800 m2
Rīga, Purvciems
6 400 EUR / mēn.
X

Nesen apskatītie objekti

&laqo; »
X

Pārdot vai iznomāt objektu