+371 6736 5555

Dzīvokļu īres "bums" sasniedz kulmināciju

  • "Jūlija izskaņā pieprasījums pēc īres dzīvokļiem ir sasniedzis augstāko punktu, turklāt uz vienu īres dzīvokli dažkārt izveidojas pat desmit cilvēku rinda," pašreizējo situāciju Latvijas galvaspilsētas īres tirgū komentē ARCO REAL ESTATE īres nodaļas vadītājs Dzintars Bērziņš.


Tuvojoties vasaras izskaņai, aktivitāte īres tirgū katru gadu pieaug, un šis gads nav izņēmums. Lielākais pieprasījums ir no vietējiem iedzīvotājiem, kuri aktīvi meklē labas kvalitātes divistabu dzīvokļus sev vēlamā atrašanās vietā. ARCO REAL ESTATE speciālista novērojumi tāpat liecina, ka īres tirgū premium klases dzīvokļu cenas šobrīd ir līdzvērtīgas vecu dzīvokļu īres maksai, līdz ar to tiem izīrētājiem, kuru mājokļi ir novecojuši, ar klientu piesaisti var būt sarežģītāk.

 

"Kad piedāvājumā parādās labas kvalitātes divistabu dzīvoklis Rīgas centrā par cenu no 400 līdz 550 eiro mēnesī, izveidojas sešu līdz desmit cilvēku rinda. Šis fakts jau norāda, ka novecojošu dzīvokļu īpašniekiem cenas nāksies samazināt," stāsta Dz. Bērziņš.

 

Liela interese par apartamentiem Rīgā ir arī no vietējiem un ārvalstu studentiem, kuri Rīgā pakāpeniski ierodas jau no augusta sākuma. Tuvojoties jaunajam mācību gadam, tieši studenti ir minētā segmenta aktīvākie klienti. Šobrīd tirgus daļā, ko apkalpo ARCO REAL ESTATE, trūkstošo īres dzīvokļu skaits varētu sasniegt simtu, bet nozarē kopumā - vēl vairāk, lēš Dz. Bērziņš.

 

Līdz ar studentu pieplūdumu Latviju pēdējā laikā bieži apmeklē arī augsta ranga amatpersonas, kuras meklē trīs līdz četru istabu lielus apartamentus par cenu no 1500 eiro mēnesī. Arī šajā segmentā vērojams salīdzinoši zems piedāvājums. Ja šāda tipa dzīvokļi par adekvātu cenu ir pieejami, tos momentā “izķer”.

 

"Daudzi ir gatavojušies, ka lielā pieprasījuma dēļ dzīvokļu īpašnieki palielinās cenas, taču realitātē tās bieži vien neatbilst dzīvokļu kvalitātei. Ilgstoši šādu cenu īpašnieki nevar atļauties prasīt, jo klients sev atbilstošu dzīvokli par pieņemamu cenu ir gatavs arī gaidīt. Tāpat tendence liecina, ka augustā daudzi dzīvokļi tiek atbrīvoti, tādēļ būsim priecīgi uzsākt sadarbību ar brīvo dzīvokļu īpašniekiem, lai viņu īpašumiem atrastu piemērotus īrniekus," skaidro Dz. Bērziņš.


31.07.2018.

Jaunākie piedāvājumi

Lasīt vairāk >
Izīrē dzīvokli
2 ist., 2 no 3 st., 86 m2
Rīga, Ķīpsala
248 000 EUR / mēn.
Lasīt vairāk >
Pārdod dzīvokli
1 ist., 3 no 4 st., 38 m2
Rīga, Centrs
72 000 EUR
Lasīt vairāk >
Pārdod dzīvokli
2 ist., 1 no 5 st., 35 m2
Bauskas novads, Bauskas pilsēta
26 600 EUR
Lasīt vairāk >
Pārdod dzīvokli
2 ist., 4 no 5 st., 38 m2
Rīga, Ķengarags
34 900 EUR
X

Nesen apskatītie objekti

&laqo; »
X

Pārdot vai iznomāt objektu