+371 6736 5555

Elektroniski parakstītam vērtējumam līdzvērtīgs juridiskais spēks

  • “Ieviešot eParakstu, informācijas aprite starp dažādām valsts, pašvaldību un privātajām iestādēm kļuvusi daudz ērtāka un ātrāka, turklāt samazina dokumentu piegādes izmaksas un kancelejas izdevumus,” pieredzē dalās ARCO REAL ESTATE vērtēšanas nodaļas un konsultāciju dienesta vadītājs Kaspars Dzedulis.


Uzņēmums ARCO REAL ESTATE, kas ikdienā veic nekustamo īpašumu vērtēšanu un strādā ar apjomīgu dokumentu sastādīšanu, uzglabāšanu un nodošanu pasūtītājiem, elektroniskā paraksta pakalpojumu izmanto jau kopš eParaksta ieviešanas brīža. Ievērojami samazinoties nepieciešamībai pēc drukātiem un pašrocīgi parakstītiem vērtējumiem, uzņēmuma elektroniski parakstītu vērtējumu proporcija arvien pieaug, šobrīd sasniedzot pat 90 % no kopskaita, precizē speciālists.

 

Kā norāda K. Dzedulis, vērtējumus, kas parakstīti ar drošu elektronisko parakstu, pieņem visas valsts institūcijas, kā arī lielākās kredītiestādes, turpretī drukātie vērtējumi joprojām tiek pieprasīti Latvijas reģionos, kā arī privātos uzņēmumos, kuri elektronisko dokumentu uzglabāšanu nespēj veikt saskaņā ar Latvijas normatīvo aktu prasībām.

 

“Ir bijis nepieciešams diezgan ilgs laiks, lai mainītu cilvēku priekšstatu par elektroniskiem dokumentiem un to juridisko spēku. Tomēr bieži vien novērojam situāciju, ka pasūtītājs, neraugoties uz to, ka pasūtījis vērtējumu arī drukātā formātā, tam pat neatnāk pakaļ, jo iestāde jau ir akceptējusi elektroniski parakstītu dokumentu, un drukāta formāta dokuments vairs nav nepieciešams,” stāsta ARCO REAL ESTATE pārstāvis.

 

Elektroniskiem dokumentiem ir vairākas būtiskas priekšrocības, kuras, pēc K. Dzeduļa domām, Latvijas sabiedrība apzināsies arvien vairāk: elektroniski parakstītiem dokumentiem ir tāds pats juridiskais spēks kā drukātiem un ar roku parakstītiem dokumentiem, to lietošana ir ērtāka un ātrāka, jo aprite var notikt jebkurā vietā un laikā, ja vien pieejams Internet pieslēgums, un tos droši var uzglabāt vairākās ierīcēs, tostarp mākoņos (tiešsaistē pieejami serveri).

 

“Līdz ar to, pasūtot mūsu vērtēšanas pakalpojumus, droši atsakieties no papīra formāta!”  domājot par dabas resursu saglabāšanu un laika ekonomiju, rosina K. Dzedulis.

 


18.01.2018.

Jaunākie piedāvājumi

Lasīt vairāk >
Pārdod māju
5 ist., 2 no 3 st., 135 m2
Jūrmala, Melluži
270 000 EUR
Lasīt vairāk >
Pārdod dzīvokli
3 ist., 3 no 6 st., 140 m2
Rīga, Klusais centrs
500 000 EUR
Lasīt vairāk >
Izīrē dzīvokli
4 ist., 2 no 3 st., 235 m2
Rīga, Klusais centrs
2 850 EUR / mēn.
Lasīt vairāk >
Izīrē dzīvokli
2 ist., 4 no 5 st., 42 m2
Rīga, Centrs
800 EUR / mēn.
X

Nesen apskatītie objekti

&laqo; »
X

Pārdot vai iznomāt objektu