+371 6736 5555

Darījumu skaita samazinājumu Jūrmalā ietekmē rubļa vērtības kritums un maldināšana

  • Vasaras mēnešos novērotais darījumu skaits Jūrmalas jaunajos projektos, salīdzinot ar pērnā gada atbilstošo laika posmu, atspoguļo būtisku tirgus aktivitātes samazinājumu. Tomēr ARCO REAL ESTATE starptautiskās nodaļas vadītāja Oļesja Bogodistaja norāda, ka joprojām notiek darījumi par summu virs 250 000 EUR.


Lai gan nerezidentu pieprasījums pēc īpašumiem Jūrmalā, tāpat kā darījumu skaits, ir būtiski samazinājies, lielāko interesi izrāda krievi, kam seko ukraiņi un kazahi. ARCO REAL ESTATE klientu lokā tāpat ir Baltkrievijas, Azerbaidžānas, Izraēlas un Ķīnas pilsoņi, stāsta O. Bogodistaja, uzsverot, ka ik nedēļu no desmit lielākajiem pirkumiem Latvijā vismaz divi veikti Jūrmalā par summu no 250 000 EUR līdz pat 500 000 EUR, kas pārsniedz termiņuzturēšanās atļaujas iegūšanai nepieciešamo minimālo pirkuma summas slieksni.

 

Jautāts, kādēļ darījumu skaits Jūrmalā tik krasi sarucis, speciāliste norāda uz vairākiem faktoriem, tostarp uz Krievijas Federācijas nacionālās naudaszīmes vērtības kritumu, ko izraisīja ģeopolitiskās situācijas pasliktināšanās: rubļa vērtības samazinājums ir ietekmējis pirkuma cenu, proti, konvertējot tos eiro, nekustamais īpašums šobrīd nerezidentiem izmaksā gandrīz divreiz dārgāk nekā pērn.

 

Papildus minētajam kā vienu no darījumu skaita izmaiņu iemesliem O. Bogodistaja min faktu, ka Krievijas drukātajos un elektroniskajos medijos notiek auditorijas maldināšana, kuras ietvaros tiek paziņots par Latvijas termiņuzturēšanās programmas pilnīgu pārtraukšanu.

 

Lai gan Imigrācijas likuma grozījumi, pēc ARCO REAL ESTATE speciālistes domām, būtiski neietekmēja darījumu skaita izmaiņas Jūrmalā, jo pirms minēto grozījumu stāšanās spēkā lielākā daļa darījumu tika reģistrēti par summu virs 250 000 EUR, tirgus aktivitātes samazinājums skaidrojams ar nerezidentu kopējo noskaņu, kas ir psiholoģiska pretreakcija Latvijas īstenotajām termiņuzturēšanās atļauju programmas izmaiņām, pieļauj O. Bogodistaja.

 

Uz jautājumu, kā Jūrmalas nekustamo īpašumu tirgu ietekmēja festivāla “Jaunais vilnis” pārtraukšana, O. Bogodistaja atbild: “Festivāla aiziešanu nevar uzskatīt par būtisku iemeslu darījumu skaita samazinājumam, ņemot vērā, ka ARCO REAL ESTATE klientu izvēles pamatā joprojām ir Jūrmalas viesmīlība, saule, jūra un izcilā gaisa kvalitāte. To apliecina arī kūrortpilsētas viesnīcu noslogojums.”


11.08.2015.

Jaunākie piedāvājumi

Lasīt vairāk >
Pārdod māju
5 ist., 2 no 3 st., 135 m2
Jūrmala, Melluži
270 000 EUR
Lasīt vairāk >
Pārdod dzīvokli
3 ist., 3 no 6 st., 140 m2
Rīga, Klusais centrs
500 000 EUR
Lasīt vairāk >
Izīrē dzīvokli
4 ist., 2 no 3 st., 235 m2
Rīga, Klusais centrs
2 850 EUR / mēn.
Lasīt vairāk >
Izīrē dzīvokli
2 ist., 4 no 5 st., 42 m2
Rīga, Centrs
800 EUR / mēn.
X

Nesen apskatītie objekti

&laqo; »
X

Pārdot vai iznomāt objektu