+371 6736 5555

Sērijveida dzīvokļu cenas pieaug; piedāvājumu skaits samazinās

  • Samazinoties Rīgas lielāko mikrorajonu sērijveida dzīvokļu piedāvājumu skaitam, pieaugusi viena kvadrātmetra vidējā cena, augustā sasniedzot 640 eiro, norāda ARCO REAL ESTATE valdes loceklis Māris Laukalējs, minot Ķengaraga spilgto piemēru, kur relatīvi zemo cenu dēļ pēdējos mēnešos pieaugusi darījumu aktivitāte, kā rezultātā ievērojami sarucis dzīvokļu piedāvājumu skaits un pieaugusi viena kvadrātmetra vidējā cena.


Lai gan galvaspilsētas lielāko mikrorajonu sērijveida dzīvokļu vidējās cenas augustā arvien pieauga, kam, pēc M. Laukalēja domām, vajadzētu palielināt piedāvājumu skaitu, novērots pretējs efekts. Speciālists šo parādību skaidro ar faktu, ka darījumi notikuši ar salīdzinoši lētākiem dzīvokļiem, kamēr piedāvājumā palikuši dārgāki varianti. Tāpat M. Laukalējs atklāj, ka, palielinoties viena kvadrātmetra vidējai cenai, īpašnieki vairs nav gatavi pārdot savus īpašumus par līdz šim zemākām cenām, tādējādi dabiski samazinot kopējo piedāvājumu skaitu.


Novērots, ka vislielākais sērijveida dzīvokļu viena kvadrātmetra cenas pieaugums Rīgas mikrorajonos kopš 2014. gada sākuma bija Imantā (+7,4%), jau pieminētajā Ķengaragā (+7,2%) un Āgenskalnā (6,4%). Arī pārējos lielākajos Rīgas mikrorajonos cenām šogad ir tendence palielināties, norādīts ARCO REAL ESTATE sērijveida dzīvokļu tirgus augusta pārskatā.


Apkopojot piedāvājumu skaitu, var secināt, ka vislielākais piedāvājumu skaits mikrorajonos augustā bija Purvciemā, Āgenskalnā un Imantā. Savukārt vismazākais piedāvājumu skaits bija Bolderājā un Vecmīlgrāvī. Skatoties piedāvājumu skaitu proporcionāli mikrorajonu lielumam (pēc iedzīvotāju skaita), vislielākais piedāvājums vērojams Zolitūdē (1.68), Mežciemā (1.60) un Āgenskalnā (1.46). Turpretim Ķengaragā (0.50), Vecmīlgrāvī (0.75) un Pļavniekos (0.76) piedāvājuma skaits proporcionāli iedzīvotāju skaitam bija vismazākais.


Tāpat pārskatā rezumēts, ka augstākās sērijveida dzīvokļu cenas 2014. gada augustā saglabājušās Teikā, kur vidējā 1m² cena augustā minimāli samazinājusies un atrodas 808 EUR/m². pozīcijā. Savukārt viszemākā vidējā 1m² cena saglabājusies Bolderājā – tā augustā saglabājusies nemainīgi 459 EUR pozīcijā.


10.09.2014.

Jaunākie piedāvājumi

Lasīt vairāk >
Izīrē dzīvokli
4 ist., 4 no 6 st., 170 m2
Rīga, Centrs
2 500 EUR / mēn.
Lasīt vairāk >
Izīrē dzīvokli
4 ist., 4 no 6 st., 170 m2
Rīga, Vecrīga
2 500 EUR / mēn.
Lasīt vairāk >
Pārdod dzīvokli
3 ist., 2 no 5 st., 108 m2
Rīga, Centrs
258 240 EUR
Lasīt vairāk >
Pārdod dzīvokli
3 ist., 2 no 3 st., 61 m2
Carnikavas novads, Carnikava
51 000 EUR
X

Nesen apskatītie objekti

&laqo; »
X

Pārdot vai iznomāt objektu