+371 6736 5555

Priekšvēlēšanu retorika maldina vēlētājus

  • Priekšvēlēšanu laikā, kad politiskās partijas izmanto atšķirīgus instrumentus, lai elektorāta acīs uzlabotu savu tēlu, medijos ir izskanējis viedoklis par arvien aktuālo tēmu - termiņuzturēšanās atļaujām (TUA). Proti, uzskatam, ka Krievijas Federācijas pilsoņi, kas Latvijā iegādājas nekustamo īpašumus un lūdz TUA, ir Vladimira Putina domubiedri, kuru mērķis ir apdraudēt Latvijas drošību, pilnīgi nepiekrīt ARCO REAL ESTATE valdes priekšsēdētājs Aigars Šmits, uzskatot to par populisma augstāko pakāpi.


"Cik nožēlojami, ka deputātu kandidāti ir gatavi uz iedzīvotāju dezinformēšanu un maldināšanu, izmantojot demagoģisku retoriku, lai gūtu tautas masu atbalstu un popularitāti," sašutumu izrāda A. Šmits, kas jau vairākkārt uzsvēris, ka "nerezidenti, kas pērk īpašumus Latvijā, savā ziņā ir politiskie bēgļi, kas nav apmierināti ar notiekošo un kas nesaskata drošu nākotni palikšanai Krievijā."

Pārtraucot izsniegt TUA Krievijas Federācijas pilsoņiem, netiks risināta nacionāli noskaņoto kustību iedomātā problēma, jo ir citi veidi, kas nerezidentiem ļauj ieceļot Latvijas Republikā, piemēram, Šengenas vīzas iegūšana vai TUA iegūšana apmaiņā pret nekustamā īpašumu iegādi citā Eiropas Savienības valstī, salīdzina ARCO REAL ESTATE eksperts.

A. Šmits piebilst, ka “valsts saglabā tiesības anulēt vai atteikties pagarināt nerezidentiem izsniegtās TUA, ja tiek konstatēta jebkāda pretvalstiska rīcība”. Tādēļ izteikumi, kas vērsti uz tautu naida kurināšanu ir jāizskauž, savukārt vēlētājiem, dodoties pie vēlēšanu urnām, jāizdara racionāla izvēle, nevis jāpaļaujas uz demagoģiskiem apgalvojumiem, aicina A. Šmits.
 

19.09.2014.

Jaunākie piedāvājumi

Lasīt vairāk >
Pārdod māju
5 ist., 2 no 3 st., 135 m2
Jūrmala, Melluži
270 000 EUR
Lasīt vairāk >
Pārdod dzīvokli
3 ist., 3 no 6 st., 140 m2
Rīga, Klusais centrs
500 000 EUR
Lasīt vairāk >
Izīrē dzīvokli
4 ist., 2 no 3 st., 235 m2
Rīga, Klusais centrs
2 850 EUR / mēn.
Lasīt vairāk >
Izīrē dzīvokli
2 ist., 4 no 5 st., 42 m2
Rīga, Centrs
800 EUR / mēn.
X

Nesen apskatītie objekti

&laqo; »
X

Pārdot vai iznomāt objektu