+371 6736 5555

Jaunā projekta attīstītājs: jaunajām ģimenēm tiek liegta iespēja pilnvērtīgi dzīvot

  • Kamēr Maksātnespējas likuma grozījumi vēl nav stājušies spēkā, banku paustā nostāja par iespējamajām izmaiņām nekustamo īpašumu kreditēšanas jomā praktiski jūtama jau šobrīd, novēro SIA "Ūbeļu īpašumi" valdes loceklis Uldis Cimdiņš, piebilstot, ka "jauno ģimeņu pieaugošā interese par daudzdzīvokļu projektu PODNIEKI var nonākt strupceļā, ņemot vērā, ka kreditēšanas iestādes publiski paudušas viedokli, ka mājokļa pirkuma pirmās iemaksas no 2015. gada 1. janvāra var strauji palielināties".


U. Cimdiņš ar nožēlu raugās uz esošo situāciju, jo kārtējo reizi cieš mazāk aizsargāta sabiedrības grupa - jaunās ģimenes -, kuras locekļu finansiālais stāvoklis liedz iegādāties nekustamo īpašumu brīdī, kad pirmā iemaksa var sasniegt pat 40% no kopējās pirkuma summas.

 

Tāpat "Ūbeļu īpašumi" pārstāvis atklāj: "Psiholoģiski ir ļoti grūti pieņemt, ka ģimenēm, kam jaunais daudzdzīvokļu projekts PODNIEKI ir paredzēts un projektēts, tiek liegta iespēja pilnvērtīgi dzīvot sakārtotā, klusā un mūsdienīgā vidē, tā vietā viņiem jāīrē dzīvokļi par neadekvāti augstām īres maksām. Aptuveni 10% no mūsu projekta jaunajiem dzīvokļu īpašniekiem tikko atgriezušies vai drīzumā plāno atgriezties no darba Rietumeiropā. Tieši dzīvokļa iegāde bija viens no argumentiem par labu palikšanai Latvijā. Ja jaunās likuma normas liks šķēršļus mājokļu iegādei Latvijā, visdrīzāk mūsu tautieši izvēlēsies dzīvot ārzemēs. Kāda starpība, kurā ES valstī īrēt dzīvokli, - tad jau labāk tuvāk vietai, kur vieglākas iespējas nopelnīt."

 

Cilvēki, kas mājokļa iegādi jaunajā projektā izvirzījuši kā mērķi, pēc U. Cimdiņa domām, radīs dažādus risinājumus, piemēram, privātus naudas aizdevumus pirmās iemaksas segšanai vai ar banku kreditēšanu nesaistītu īri ar izpirkuma tiesībām, kas šobrīd kļūst par visnotaļ iecienītu un ērtu savstarpēju saistību dibināšanas veidu.


16.10.2014.

Jaunākie piedāvājumi

Lasīt vairāk >
Izīrē biroju
3 st., 145 m2
Rīga, Purvciems
725 EUR / mēn.
Lasīt vairāk >
Pārdod dzīvokli
2 ist., 6 no 6 st., 48 m2
Rīga, Centrs
77 000 EUR
Lasīt vairāk >
Izīrē biroju
3 st., 105 m2
Rīga, Purvciems
572 EUR / mēn.
Lasīt vairāk >
Izīrē biroju
2 st., 800 m2
Rīga, Purvciems
6 400 EUR / mēn.
X

Nesen apskatītie objekti

&laqo; »
X

Pārdot vai iznomāt objektu