+371 6736 5555

7 padomi, kā padarīt mājokli omulīgāku ar apgaismojuma palīdzību

  • Mājoklis ir īpaša vieta, jo tā sniedz mums patvērumu brīdī, kad vēlamies paslēpties no ārpasaules un atpūsties no ikdienas darbiem. Tāpat mājoklī gūstam mieru un relaksējamies. Bet vai līdz šim esam aizdomājušies, ka apgaismojums, kas padara mūsu dzīves telpu gaišāku, tiešā veidā spēj ietekmēt mūsu noskaņojumu un omu?


Mājoklis ir īpaša vieta, jo tā sniedz mums patvērumu brīdī, kad vēlamies paslēpties no ārpasaules un atpūsties no ikdienas darbiem. Tāpat mājoklī gūstam mieru un relaksējamies. Bet vai līdz šim esam aizdomājušies, ka apgaismojums, kas padara mūsu dzīves telpu gaišāku, tiešā veidā spēj ietekmēt mūsu noskaņojumu un omu? Zināms, ka telpu apgaismojums tik tiešām spēj ietekmēt ne tikai cilvēka noskaņojumu, bet arī veselību. Arī priekšmeti un krāsas, kas rotā telpu, labi apgaismotā mājoklī būs pievilcīgākas.

 

Lai savu mājokli padarītu omulīgāku, Jūsu uzmanībai tiek piedāvāti septiņi vienkārši padomi, kas uzlabos Jūsu mājokļa auru.

 

1. Dabisks apgaismojums spēj uzlabot Jūsu omu. Dabiskā gaisma ir nepieciešama cilvēka organismam - ādai, acīm, matiem -, jo tā nodrošina veselībai nepieciešamos procesus. Tā padara cilvēka prātu pozitīvāku un labestīgāku. Tāpat dabiskais apgaismojums var kļūt par praktisku palīgu cīņā ar baktērijām, kas mitinās mitrās un aptumšotās telpās. Šī iemesla dēļ, lai vairotu dabiskās gaismas iekļūšana mājoklī, samaziniet logu noformējuma elementu ietekmi uz to.

 

2. Labi apgaismotas telpas izskatās plašākas. Apgaismojiet telpas ēnainās vietas ar papildus apgaismojumu - dabīgu vai mākslīgu. Tādējādi radīsiet optisku ilūziju, ka telpa ir plašāka.

 

3. Logu noformējuma risinājumi samazina dabiskās gaismas iekļūšanu telpā. Aizkari, žalūzijas un citi logu noformējuma risinājumi novērš gaismas iekļūšanu telpā. Lai ielaistu telpā gaismu, tādējādi padarot telpu omulīgāku, atsieniet aizkarus un paceliet žalūziju audumu. Ja Jūsu mājokļa logus rotā smagnēji un blīvi audumi, tos var nomainīt pret vieglākiem un caurspīdīgākiem.

 

4. Dabiskā gaisma - veselas miesas un prāta pamats. No rīta pamostoties, ļaujiet, lai saules stari iespīd telpā; tas uzlabos Jūsu omu un galvenais - veselību. Ja iespējams, ik rītu veiciet pastaigu ārpus mājokļa, un Jūs sajutīsiet uzlabojumu savā pašsajūtā.

 

5. Mākslīgais apgaismojums mājokli spēj padarīt pievilcīgu. Dzīvojot tehnoloģiju laikmetā, mājokļa īpašniekam ir lieliska iespēja izvēlēties vispiemērotākos gaismekļus atbilstoši savām prasībām un telpas specifikai. Šobrīd tirdzniecības vietās ir nopērkamas dažādu veidu ekonomiskās spuldzes, kā arī populārās LED tehnoloģijas spuldzes. Spuldzēm ir dažādi spilgtuma līmeņi un plašs gaismas stara tonalitātes spektrs.

 

6. Jauna mājokļa projektēšanā ieplānojiet lielus logus. Lielu logu iekļaušana mājokļa projektā novērsīs vēlāk radušos nepieciešamību pēc papildus mākslīgā apgaismojuma uzstādīšanas, kas ietaupīs finanšu līdzekļus un padarīs telpas mājīgas.

 

7. Piemājas apstādījumi rosina atvērt logus. Veiciet apkārt esošās teritorijas labiekārtošanu un apzaļumošanu, jo skaists skats, kas paveras Jūsu skatienam pa mājas logu, vienmēr rosinās atvērt loga rūti. Tādējādi Jūs gūsiet pozitīvu lādiņu no estētiski baudāmā pagalma, kā arī ielaidīsiet telpā gaismu.

 

Pievērsiet uzmanību īpašumam, kurā plašie logi, izrotāti ar viegliem un caurspīdīgiem aizkariem, laiž tik nepieciešamo gaismu, un kurā piemeklētie gaismekļi rada īpaši auru: http://bit.ly/18dgMSc

 

Saite uz publikāciju: http://bit.ly/1aMPdPa

 

Lai gaismas pilns ir Jūsu mājoklis!

 

  


25.06.2013.

Jaunākie piedāvājumi

Lasīt vairāk >
Pārdod māju
3 ist., 1 st., 120 m2
Limbažu novads, Skulte
46 800 EUR
Lasīt vairāk >
Pārdod dzīvokli
2 ist., 3 no 4 st., 67 m2
Rīga, Ziepniekkalns
146 500 EUR
Lasīt vairāk >
Pārdod dzīvokli
3 ist., 1 no 4 st., 75 m2
Rīga, Teika
195 800 EUR
Lasīt vairāk >
Pārdod dzīvokli
3 ist., 2 no 5 st., 108 m2
Rīga, Centrs
258 240 EUR
X

Nesen apskatītie objekti

&laqo; »
X

Pārdot vai iznomāt objektu