+371 6736 5555

10 iemesli, kādēļ pircējs neizvēlas konkrētu īpašumu

  • Izdarot izvēli iegādāties konkrētu nekustamo īpašumu, pircējs vērtē tos kritērijus, kas atbilst viņa prasībām attiecībā pret meklējamo objektu, tomēr ar to vien neaprobežojas izvēles izdarītāja rīcība. Kā zināms, pastāv daudz un dažādu papildus faktoru, kas tiešā veidā ietekmē pircēja izvēli. Dažkārt šīs neparedzētās parādības var kļūt par noteicošajiem lēmuma pieņemšanā - pirkt vai nepirkt.


Aplūkosim desmit faktorus, kas ietekmē pircēja izvēli, apskatot konkrētu nekustamo īpašumu.

1. Aromāts. Nekustamajā īpašumā esošās smaržas ir pircēja izvēli iespaidojošs faktors, turklāt tā ietekmes apmērs ir viens no būtiskākajiem. Pirms potenciālā pircēja aicināšanas apskatīt īpašumu, kritiski jāizvērtē, kādā stāvoklī objekts atrodas. Īpaša uzmanība jāpievērš gadījumā, ka īpašumā dzīvoja smēķētājs un mājdzīvnieki. Lai objektīvi novērtētu situāciju, pieaiciniet kādu cilvēku, kas konkrētajā mājoklī nav dzīvojis un kas acumirklī noteiks nepatīkamo aromātu esamību, un nedusmojieties uz viņu par patiesību, jo tā kalpos Jūsu interesēs. 

Izvēdiniet telpas, izmantojiet dabīgus gaisa atsvaidzinātājus, ziedus, sveces un citus patīkamu aromātu un svaigumu vairojošus veidus.

2. Suns. Šis mājdzīvnieks, kas sagaida potenciālos pircējus īpašuma apskates brīdī, visbiežāk ir neapmierināts ar negaidīto svešinieku vizīti, kas nenovēršami noved pie rejām un mēģinājumiem aizbaidīt viesus. Šāda mājdzīvnieka rīcība biedē un kaitina pircējus, turklāt šāda “iepazīšanās” ar īpašumu spilgti paliek atmiņā, kas noteikti palielina iespējamību, ka interesents neatgriezīsies objektā, lai vienotos par darījumu.

Lai novērstu šādus nepatīkamus brīžus un palielinātu izredzes pārdot īpašumu, izolējiet mājdzīvnieku.

3. Nekopta vannas istaba. Arī netīrība ir viens no būtiskākajiem faktoriem, kas negatīvi ietekmē cilvēka lēmumu. Pievērsiet uzmanību flīžu šuvēm! Vai tās ir tīras? Ieskatieties zem vannas vai dušas kabīnes!

Flīžu šuvju attīrīšanai no pelējuma var izmantot smalku smilšpapīru, kas ir lēts un praktisks veids, kā atjaunot šuvju sākotnējo izskatu. Notīriet flīžu virspusi, nepieciešamības gadījumā pārkrāsojiet sienas un santehniskās caurules, iztīriet vannas apakšu!

4. Vāji apgaismotas telpas. Pircējs, sev izvēloties jaunu mājokli, apskates brīdī iedomājas, kāda būs viņa ikdiena konkrētajā īpašumā. Ja šī cilvēka vizualizācija būs slikti apgaismota un drūma, darījums nenotiks.

Izmantojiet visas dabiskā apgaismojuma iespējas, novērsiet saules staru bloķētājus. Ja dabiskā apgaismojuma izmantošana nav iespējama, izveidojiet tam spoguļu ceļu. Nomainiet smagnējos un blīvos logu aizkarus pret vieglākiem un caurspīdīgākiem. Uzstādiet papildus mākslīgos gaismekļus - sienas lampas, stāvlampas u. tml. Pārkrāsojiet telpu sienas dzīvespriecīgākās un gaišākās krāsas! Un, visbeidzot, apzāģējiet koka liekos zarus un lapotni, kas veido ēnas un tādējādi kavē dienas gaismas iekļūšanu telpās!

5. Tapetes. Šis telpu dekoratīvais elements ir subjektīvs faktors, tā kā cilvēku gaumes ir ļoti dažādas. Izplatīta ir to cilvēku grupa, kas tapetes uzskata par novecojušo telpu dekorēšanas metodi, priekšrocības dodot noteikta toņa krāsai.

Izvērtējiet telpas kritiski, iespējams, tapetes ir jānoplēš un sienas jānokrāso neitrālākos toņos. Ja pieņemat lēmumu telpu sienas krāsot, vispirms noplēsiet vecās tapetes, pretējā gadījumā potenciālajam pircējam būs skaidri redzams, ka esat veikuši darbu pavirši. Turklāt jaunajam īpašniekam pārkrāsotās tapetes būs grūtāk noplēst.

6. Mitrs pagrabs. Mitrs pagrabs liecina par to, ka īpašuma pamati nav aprīkoti ar atbilstošu hidroizolāciju, kā rezultātā rokas nepatīkami aromāti, pelēšana un pat sēnīte, kas izplešas, ja īpašnieks neveic nepieciešamos pasākumus problēmas novēršanai. Tomēr ne vienmēr hidroizolācijas trūkums kalpo par iemeslu minētajām problēmām. Tās var radīt lietus notekūdeņi, kas netiek novirzīti prom no pamatu konstrukcijas.

Novērtējiet, kādēļ īpašuma pagrabs ir mitrs. Lietus līšanas laikā izpētiet, kā tas ietekmē mājas fasādi, jo, iespējams, ir jāveic uzlabojumi notekcauruļu sistēmā. Pieaiciniet ekspertu, lai noteiktu, kāda būvķīmija nepieciešama sēnītes likvidēšanai!

7. Insekti. Skudras, blusas, blaktis, prusaki, zirnekļi - visi šie insekti neko labu neliecinās ne par īpašumu, ne par tā saimnieku.

Parādiet minētajiem insektiem, ka viņiem jāmeklē citas mājas! Veikalos ir nopērkami dažādi pretinsektu līdzekļi.

8. Detaļas. Pirmais iespaids par īpašumu, kas rodas potenciālā pircēja apziņā, ir noteicošs faktors, kas sekmē vai attiecīgi mazina vēlmi ieiet interesējošā īpašumā. Ja mājas pagalmā ir nepļauts mauriņš, tas ir nekopts, īpašuma fasādes krāsa ir nolupusi, vārtiņi vai ārdurvis čīkst un ir sašķiebušās, Jūsu izredzes pārdot objektu par vēlamo cenu ir neiespējami.

Nomainiet eņģes, pievelciet skrūves, nopļaujiet pagalmā zāli, pārkrāsojiet fasādi, un pirmais iespaids par īpašumu būs pozitīvs, kas pircējam novērsīs iespēju kaulēties par īpašuma cenu.

9. Netīrītas notekcaurules. Brīdī, kad potenciālais pircējs, apskatot īpašumu, ierauga netīrītas un ar pagājušā gada lapām pieblīvētas notekcaurules, viņam rodas pamatots viedoklis, ka šis nav vienīgais saimnieka neizpildītais pienākums. Kā minēts ieteikumā Nr. 6, šis, iespējams, ir mitrā pagraba iemesls.

Iztīriet notekcaurules!

10. Pavadonis. Nekustamā īpašuma apskates brīdī pārdevējam ir izteikta vēlme parādīt objektu, tomēr potenciālais pircējs jutīsies drošāk un atraisītāks, ja viņam to izdarīt ļaus vienam. Viņam nav nepieciešams pavadonis.

Neesiet uzmācīgs, ļaujiet pircējam iepazīties ar īpašumu pašam!

Nobeigumā jāatgādina visiem zināma patiesība, ka ikvienam jārīkojas tā, kā viņš vēlas, lai rīkojas attiecībā pret viņu. Un, ja vēlaties veiksmīgi pārdot savu nekustamo īpašumu, iedomājieties sevi pircēja vietā: kādām niansēm Jūs pievērstu uzmanību īpašuma apskates brīdī?

Publikācijas sagatavota, izmantojot avotu: http://bit.ly/14QYALl


17.09.2013.

Jaunākie piedāvājumi

Lasīt vairāk >
Izīrē dzīvokli
2 ist., 2 no 5 st., 46 m2
Rīga, Centrs
400 EUR / mēn.
Lasīt vairāk >
Izīrē dzīvokli
1 ist., 3 no 5 st., 32 m2
Rīga, Centrs
350 EUR / mēn.
Lasīt vairāk >
Pārdod dzīvokli
4 ist., 2 no 4 st., 88 m2
Rīga, Teika
240 000 EUR
Lasīt vairāk >
Pārdod dzīvokli
2 ist., 3 no 5 st., 53 m2
Rīga, Teika
69 900 EUR
X

Nesen apskatītie objekti

&laqo; »
X

Pārdot vai iznomāt objektu