+371 6736 5555

Izteiktāka nomas maksu pieauguma tendence ir tieši A klases un B+ klases birojiem

  • Pieprasījums pēc birojiem dominē pārsvarā salīdzinoši nelielu biroju segmentā. Vislielākais pieprasījums ir novērojams 50-100m² platības biroju segmentā. Nelieli biroji tiek meklēti gan pilsētas centrā, gan meklēto ražošanas vai noliktavas telpu ēkās vai to apkārtnē.


Izteiktāka nomas maksu pieauguma tendence ir tieši
A klases un B+ klases birojiem

 

Pieprasījums pēc birojiem dominē pārsvarā salīdzinoši nelielu biroju segmentā. Vislielākais pieprasījums ir novērojams 50-100m² platības biroju segmentā. Nelieli biroji tiek meklēti gan pilsētas centrā, gan meklēto ražošanas vai noliktavas telpu ēkās vai to apkārtnē.


Izteiktāka nomas maksu pieauguma tendence ir tieši A klases un B+ klases birojiem, jo pieejamās biroja platības pakāpeniski samazinās. „Visstraujāk tiek aizpildītas biroja ēkas, kuras nomnieki izvēlējušies to priekšrocību dēļ, kā, piemēram, vietas reputācijas, apsaimniekošanas un komunālo maksājumu lieluma, a/m novietošanas iespējām", informē ARCO REAL ESTATE komernodaļas vadītājs Guntis Kanenbergs.


Pieprasījums pēc tirdzniecības platībām ir ar izteiktu sezonalitāti ar tendenci atrast nomas platības ēdināšanas un izklaides pasākumu organizēšanas uzņēmumiem vasaras mēnešiem. Tādējādi pavasaris izrādījās izaicinājumu pilns uzņēmumiem, kas vēlējās atrast piemērotas tirdzniecības telpas Vecrīgā uz galvenajām gājēju ielām vai uz Rīgas tuvā centra atzītākajām ielām par adekvātu nomas maksas līmeni. Brīvo tirdzniecības platību īpatsvars vispieprasītākās pilsētas vietās ir 3-5% robežās.


Apstrādes rūpniecības sektora nomas telpu tirgū ir neliels, bet stabils pieprasījums. Pieprasītākās ir tieši zemas nomas maksas telpas, kas atbilst kritērijiem, kuri mainās atkarībā no nomnieka specifikas. Ar zemu nomas maksu tiek saprasts 1 – 2 EUR/m² līmenis par neapkurināmām telpām ar iespēju izveidot individuālo siltummezglu.


„Investoru interese ir par renovētām rūpnieciska rakstura telpām, kas nav būvētas izmantojot banku aizdevumus, taču nodrošina investoru kvalitātes prasības pret apkārtnes un telpu tehniskā stāvokļa minimāliem kritērijiem", secina G.Kanenbergs

 

ARCO REAL ESTATE ir vadošais nekustamo īpašumu uzņēmums Baltijas valstīs, dibināts Igaunijā, 1992. gadā. Uzņēmums ir kotēts Tallinas fondu biržā kopš 2007. gada jūnija. ARCO REAL ESTATE Latvijā uzsācis darbību 1997. gadā un šobrīd sniedz pakalpojumus Rīgā, Saulkrastos, Jelgavā, Cēsīs, kā arī Liepājā un Jūrmalā. Uzņēmumā tiek nodarbināti aptuveni 60 kvalificēti speciālisti.

 

Komercobjektu tirgus apskats, 2011.gada Jūnijs>>


05.07.2011.

Jaunākie piedāvājumi

Lasīt vairāk >
Pārdod dzīvokli
4 ist., 21 no 24 st., 110 m2
Rīga, Purvciems
210 000 EUR
Lasīt vairāk >
Pārdod dzīvokli
1 ist., 3 no 3 st., 21 m2
Rīga, Centrs
42 500 EUR
Lasīt vairāk >
Pārdod dzīvokli
3 ist., 4 no 4 st., 93 m2
Rīga, Aplokciems
233 220 EUR
Lasīt vairāk >
Pārdod dzīvokli
2 ist., 2 no 4 st., 35 m2
Rīga, Aplokciems
93 280 EUR
X

Nesen apskatītie objekti

&laqo; »
X

Pārdot vai iznomāt objektu